Wymyśliłam sobie, że można by zrobić spis postaci występujących w książkach Pratchetta i nie chodzi mi tu tylko o główne postacie ale o wszystkie jakie kiedykolwiek wystąpiły w książkach choćby o nich tylko wspomniano. Może się to kiedyś komuś przydać (jeszcze nie wiem do czego ale kiedyś się dowiem;p ). Dobrze by było o danej postaci coś krótko napisać, takie istotne informacje.
Żeby było łatwo to zaczniemy od Koloru magii i polecimy każdą książkę po kolei, przy okazji Ci co czytali dawno dane książki odświeżą sobie je troszkę wspominając jakie postacie w nich występowały.Zacznijmy też od głównych postaci a później moze te drugo i trzecio planowe żeby nie było bałaganu ;p
Ps. umieszczam to tu bo raczej tego nie traktuję jako forumową grę a i jeśli był już taki temat to sorry nie znalazłam...
Kolor magii:
Rincewind adept Niewidocznego uniwersytetu jest tak nieudolnym magiem, że nigdy go (NU) nie ukończył, nie potrafi zapamiętać najprostszych zaklęć gdyż w jego głowie siedzi jedno z ośmiu najwyższych zaklęć z octavo, które skutecznie odstrasza pozostałe zaklęcia. Rincewind najczęściej przed czymś ucieka co jest jego charakterystyczną cechą, znak rozpoznawczy- czerwony kapelusz z napisem "Maggus".