Kącik pomocy dla maturzystów oraz przyszłych lic. i mgr

Zanim napiszesz!

Jesteś maturzystą i szukasz pomocy w dziedzinie Dyskowych książek? A może piszesz pracę licencjacką bądź magisterską na temat książek Pratchetta? Ten dział jest dla Ciebie.

Zanim napiszesz!

Postprzez jaro_gryf_666 » 6 mar 2010, o 15:39

Zanim napiszesz, zapoznaj się z kilkoma zasadami, które zwiększą Twoją szansę na uzyskanie pomocy.

1. Czego nie wolno
-To forum zdecydowanie nie jest miejscem, gdzie ktoś napisze za Ciebie prezentację (ani tym bardziej miejscem na Twoją reklamę w tej dziedzinie).
-Nie przeczytamy za Ciebie książek - jeśli masz zamiar prosić o 'streszczenie praczeta' czy coś podobnego, nie oczekuj pomocy.
-To forum nie ma w nagłówku 'Informacja dla maturzystów' - jeśli nie wiesz jak napisać bibliografię, ile ma trwać prezentacja lub o której masz egzamin - my Ci nie pomożemy.

2. Temat
-Temat powinien opisywać w czym możemy Ci pomóc
-Bardzo dobrze by było, gdyby w temacie pojawił się temat Twojej pracy
-Bardzo ZŁYM pomysłem jest zamieszczanie w temacie informacji typu 'szukam pomocy', 'pomóżcie!' itp.

3. Treść
-Opisz dokładnie czego potrzebujesz - propozycji książek? naszej opinii? artykułu do tematu?
-Przedstaw nam swoje dotychczasowe postępy, przemyślenia itp.

4. Inne
-Jeżeli nikt nie odpowiada - trudno, najwyraźniej nikt nie ma nic do dodania w podanym temacie. Nie podbijaj sztucznie tematu.
-W tym dziale również obowiązuje regulamin forum.
-Mimo, że użytkownicy tego forum posiadają bardzo wszechstronną wiedzę, nie spodziewaj się pomocy z tematami niezwiązanymi z twórczością T. Pratchetta.
NOBODY expects the Spanish Inquisition! Amongst our weaponry are such diverse elements as: fear, surprise, ruthless efficiency, an almost fanatical devotion to the Pope, and nice red uniforms...
jaro_gryf_666
Hiszpańska Inkwizycja

Reputacja: 380

Reklama

Re: Zanim napiszesz!

Postprzez Corvvin » 7 mar 2010, o 23:31

Mile widziane zaprezentowanie tu po maturze ukończonej pracy... Jakieś ładne można by wrzucić na stronę (w ramach rewanżu za pomoc).
Tolerować nie znaczy zapomnieć, że to co tolerujemy na nic więcej nie zasługuje. - Mikołaj Gomez Davilla
Corvvin męska
Malleus Maleficarum

Reputacja: 382

Postprzez theinterpolguy » 11 mar 2010, o 20:07

Mile widziane zaprezentowanie tu po maturze ukończonej pracy... Jakieś ładne można by wrzucić na stronę (w ramach rewanżu za pomoc).

Problem w tym, że potem ktoś z łatwością będzie mógł ukraść owoc naszej ciężkiej pracy ;)
theinterpolguy
Student Magii

Reputacja: 0

Postprzez Motopompa » 11 mar 2010, o 20:14

A to źle?
Ja sam zawsze chętnie udostępniałem kolejnym pokoleniom to co stworzyłem. Jest jeszcze gdzieś folder ze ściągami z gimnazjum. Mam nadzieję, że nadal krąży po różnych twardych dyskach ^^.
"Mów co uważasz, ale uważaj co mówisz"
"And don’t try to act like a Human, because Fairies are much, much cooler!"
Motopompa męska
Dziekan

Reputacja: 876

Postprzez jaro_gryf_666 » 1 mar 2011, o 14:19

Jako, że w dość krótkim odstępie czasowym pojawiły się tematy niezbyt związane z Pratchettem (patrz: 'Błędy językowe w mediach' :| ) do 'regulaminu' 'Kącika...' dorzuciłem jeszcze jeden punkt:

jaro_gryf_666 napisał(a):-Mimo, że użytkownicy tego forum posiadają bardzo wszechstronną wiedzę, nie spodziewaj się pomocy z tematami niezwiązanymi z twórczością T. Pratchetta.
NOBODY expects the Spanish Inquisition! Amongst our weaponry are such diverse elements as: fear, surprise, ruthless efficiency, an almost fanatical devotion to the Pope, and nice red uniforms...
jaro_gryf_666
Hiszpańska Inkwizycja

Reputacja: 380

Powrót do Kącik pomocy dla maturzystów oraz przyszłych lic. i mgr

Zaraza lubił szpitale. Zawsze miał w nich coś do roboty.
W tej chwili próbował usunąć znad pękniętej umywalki tabliczkę "Umyj ręce!".

Złodziej Czasu, dodał(a) grace