próbowałam zrobić foto ale źle wychodzi;/
NU leży niedaleko Placu Sator(nad nim znajduje się Chrup oraz Plac pękniętych Księżyców)na którym znajduje się sklep z artykułami magicznymi, z północnej strony uniwersytetu mamy ul Wiktową (do której dojdziemy Aleją Ośmiu Grzechów Głównych bądź Aleją Ars), od południa sąsiaduje z rzeką Ankh (NIE BEZPOŚREDNIO), most Spory doprowadzi nas do Rozkoszy Magów natomiast most Wodny doprowadzi nas na/do Fronty/tów . Wejście uczonych znajduje się niedaleko Obserwatorium.W centrum Placu NU znajduje się wieża sztuk, po jego (NU) lewej stronie znajdziemy Bibliotekę a obok niej Budynek Magii Wysokich Energii Ulicą Zapiekanki Brzoskwiniowej dojdziemy do Pasażu Magów oraz na Tyły. NU posiada także własna przystań.
Chyba tyle przepraszam jak będzie coś nie zrozumiale bo z odczytywania map a tym bardziej tłumaczenia ich jestem tak dobra jak z koziej dupki trąbeczka

mam nadzieję że sie przyda
Cytat ze sztuki ŚD:
Nazwa Niewidocznego Uniwersytetu pochodzi oczywiście od XVIII-wiecznego stowarzyszenia uczonych i innych światłych osób, znanego jako Niewidzialny College. Natomiast wygląd i atmosfera to czystej wody Oksford/Cambridge