Świat Dysku

kogo wziąłbyś w podróż po Dysku?

O płaskim świecie dyskusje

Re: kogo wziąłbyś w podróż po Dysku?

Postprzez Havelock » 28 sty 2012, o 15:24

W podróż wziąłbym ze sobą Igora. Elokwentny, przydatny, potrafi złożyć człowieka... Same plusy. Bodajże w Piątym Elefancie było zdanie że jeżeli przychodzi Igor do wioski, to jest dla niej błogosławieństwo. Więc... dlaczego nie chodzić z błogosławieństwem? :)
83% Vetinariego, 79% Babci, 65% Śmierci
http://www.havamal.cupsell.pl
Havelock męska
Mag I stopnia

Reputacja: 221

Reklama

Postprzez Tigi » 28 sty 2012, o 20:19

ciężko orzec - aż za dużo ciekawych możliwości.

a co, nie będę się OGGraniczać;-)
1. Moist
2. Śmierć
3. Babcia i Niania
4. Igor
"One can't believe impossible things."
"I dare say you haven't had much practice. When I was your age, I always did it for half an hour a day. Why, sometimes I've believed as many as six impossible things before breakfast.”
Tigi żeńska
Mag I stopnia

Reputacja: 163

Postprzez grace » 28 kwi 2012, o 12:03

Ja myślę, że chciałabym podróżować z największym turystycznym optymistą jakim jest Dwukwiat ;)to ten to ma szczęście. Albo spotyka Rincewinda, który zawsze jakoś przypadkiem go wyciągnie z tarapatów, albo nagle spotyka rozmaite legendy jak Cohen itp.
kliknij tu >Obrazek< i tu >Obrazek
Polecam też magiczny sklepik: Kuglarstwo.pl
grace żeńska
Kelda

Reputacja: 2305

Postprzez kennel » 28 kwi 2012, o 12:41

ja bym wzięła Gaspode'a. dogadalibyśmy się.
Obrazek
kennel żeńska
Mag I stopnia

Lokalizacja: Łódź, lecz wherever i may roam, where i lay my head is home :)
Reputacja: 251

Postprzez lomapur » 28 kwi 2012, o 21:23

Śmierć.. Zdecydowanie.

No i Bagaż też by się przydał.. taka nasza trójka wędrowców :P
Post bez polskich znaków ? Piszę z Opery Mini ! :)
lomapur męska
Student Magii

Reputacja: 31

Postprzez Rince » 29 kwi 2012, o 22:32

Heh, jestem w ciężkiej pozycji. Dwukwiat jest zbyt problematyczny, Hrun, Conena czy Cohen za bardzo się pchają do przygód, Bagaż ciągle znika, kiedy jest potrzebny, chociaż przydałby się z pewnością do obrony i wymiany ubrań ;) Towarzystwo Leonarda da Quirm i kapitana Marchewy z "Ostatniego Bohatera" myślę, że było całkiem niezłe - wszechstronny geniusz i bohater będący w stanie stawić czoło nawet Srebrnej Ordzie to bardzo dobra kompania ;)
Rince - mag, poliglota, umiejący błagać o litość w kilkunastu językach, dzięki doświadczeniu, zdobywanemu zawsze wbrew woli, doprowadził do perfekcji niezwykle ważną umiejętność - zdolność przeżycia. KTO WCZEŚNIE SIĘ Z ŁÓŻKA ZBIERA, TEN WCZEŚNIE UMIERA...
Rince męska
Student Magii

Reputacja: 72

Postprzez alergen » 30 kwi 2012, o 18:21

Nie wyobrażam sobie podróży bez Rincewinda- gadający system wczesnego ostrzegania umiejący w kilkunastu językach przekonywać do nie uszkadzania nas przez bandytów.
Drogę umilałyby anegdotki niani Ogg i może w końcu usłyszałabym słynny dowcip o staruszce, kapłanie i nosorożcu.
alergen
Student Magii

Reputacja: 23

Postprzez emerencja » 6 maja 2012, o 03:37

Co do gracowego "stworzenie mniejsze" : wzięłabym... moją Córcię...Idę

Ma się za Akwilę (chociaż ma lat niecałe 7) nazywa mnie Babcią W. .... no to niech prowadzi ;) Zwłaszcza,że jako pięcioletnie dziecię, obejrzawszy Siódmą Pieczęć - zakochała się w Śmierciu (On tam też jest facetem ). Chyba z wzajemnością - skoro gdy Tata zasnął za kierownicą - uniknęliśmy wczoraj "czołówki" ;) Tylko koło przednie oberwało...

Tak więc idę z Idą do Doliny Koom [wszystkie Trolle zostały już w Górach Stołowych ugłaskane... więc mi nie straszno ] ;) a potem dalej ....
emerencja żeńska
Kierownik studiów nieokreślonych

Reputacja: 551

Postprzez tter282 » 8 maja 2012, o 22:37

No cóż, w podróż po Dysku wybrałbym się z Adorą. Z taką kobietą nudzić się nie sposób, a i papierosów nigdy by nie zabrakło ;)
Dumaj dumaj, carom nie budiesz...
tter282 męska
Anghammarad

Reputacja: 268

Poprzednia strona

Powrót do Świat Dysku

Niedoświadczeni podróżnicy mogą przypuszczać, że "Aargh" jest wyrażeniem uniwersalnym, jednak w beTrobi oznacza to "Wielce radosne", w Howondalandzie natomiast rozmaicie: albo "Chciałbym zjeść twoją stopę", albo "Twoja żona jest wielkim hipopotamem", albo też "Witam, myśli pan Fioletowy Kot". Pewne plemię zyskało przerażającą reputację okrutników tylko dlatego, że jeńcy krzyczą - ich zdaniem - "Szybko, dolać wrzącego oleju!".

Ciekawe czasy, dodał(a) Dżon