Świat Dysku

Z kim byś się chciała/chciał przespać ? z Dysku..

O płaskim świecie dyskusje

Re: Z kim byś się chciała/chciał przespać ? z Dysku..

Postprzez emerencja » 13 gru 2011, o 01:07

Wiocha. Mosz racice! Zgadzam sie z tobom :)
Mój pradziad - Wójt Kościelisk. [to akurat prowda, cysto, nie gówno prowda jako wienksości tu pisanych literków, i on był bratem niejakiego Jaśka Sabały) Trafiłaś w sedno! Gratuluję! :D

Ale jak mój post wysłałaś na inne forum - tos sama wiocha ;) jak ni - to cie lubie, i zalu ni mom! Hej!

Mie ino chodziuo uo to, ze jak o jakowymś panocku tyle pisom, a pisom... i jesce duzo wiencyj pisom, ale nic o babach, a to co o babach, to ino łode kucharek, to moze i uon ucony, moze i mondry, ale frejer to z niego zaden! Hej!
emerencja żeńska
Kierownik studiów nieokreślonych

Reputacja: 551

Reklama

Postprzez Minerwa » 14 gru 2011, o 00:56

Ależ skądżeż, wiadomo, że pani z Ueberwaldu to tylko plotki. Gdyby związek lady Margolotty i Vetinariego opierał się na czymś tak trywialnym jak seks - byłby właśnie trywialny. A tego i lady Margolotta i Vetinari za wszelką cenę starali się uniknąć, zawsze i w każdej sytuacji. Więc nie. Oni nie mogą tak zwyczajnie jak wszyscy zafascynowani sobą ludzie po prostu iść do łóżka - oni rozgrywają tę fascynację jak partię łupsa, finezyjnie, intelektualnie i platonicznie, pozostawiając migdalenie się i inne bakalie ludziom niższego stanu. Vetinari generalnie wszelkie cielesne funkcje ma w lekkiej pogardzie - wystarczy przypomnieć sobie, jak jada i jak sypia. Tzw. proste przyjemności, dające tyle radości ludziom prostym jak one, dla V. są lekko żenującą koniecznością, której kompletnie nie ma powodu podnosić do rangi przyjemności.
Nie zdziwiłabym się, gdyby Vetinari jednak odczuwał potrzeby seksualne i zaspokajał je tak jak głód i potrzebę snu - z jakąś zupełnie anonimową szwaczką, pospiesznie i bez emocji.
KOTY SĄ MIŁE.
Minerwa żeńska
Student Magii

Reputacja: 35

Postprzez Motopompa » 14 gru 2011, o 01:05

Minerwa napisał(a):Nie zdziwiłabym się, gdyby Vetinari jednak odczuwał potrzeby seksualne i zaspokajał je tak jak głód i potrzebę snu - z jakąś zupełnie anonimową szwaczką, pospiesznie i bez emocji.

A ja bym się zdziwił bardzo. Vetinari zwraca ogromną uwagę na ludzi właśnie - to badacz ludzkiej natury. Wobec śniadania może i być bezosobowy, ale nie byłby pospieszny, nawet z jakąś anonimową szwaczką. Niewykluczone, że zachował by chłód i dystans, ale nie sądzę żeby w tym czasie myślał o sprawach miasta, czy o czym tam on myśli przy obiedzie. Howgh.
Nie wiem co by tu napisać mądrego, więc wstawiam żółwia Janusza. ______________
ಠ_ಠ+++Błąd: brak sera+++
Obrazek
‘‘And don’t try to act like a Human, because Fairies are much, much cooler!’’
Motopompa męska
Kwestor

Reputacja: 1277

Postprzez Minerwa » 15 gru 2011, o 21:01

Ciekawa koncepcja i na pewno warta zastanowienia. Tak. Jestem sobie w stanie wyobrazić Vetinariego, który w charakterze gry wstępnej mówi: "czy to nie pani babcia prowadziła dom schadzek na Siostrach Dolly? Moi szkolni koledzy często ją wspominali... Niezwykła kobieta, i bardzo wyrozumiała dla młodzieży. Nigdy się nie skarżyła, kiedy ktoś na jej schodach został zasztyletowany. A teraz, panno Hotpussy, czy moglibyśmy już przejść do rzeczy?"
KOTY SĄ MIŁE.
Minerwa żeńska
Student Magii

Reputacja: 35

Postprzez Eolienne » 28 gru 2011, o 02:06

Gdy próbuję sobie wyobrazić Lorda V. w sytuacji intymniej, przychodzą mi na myśl praktyki Eberharda Mocka z serii Krajewskiego :D Granie w szachy, określanie różnych pozycji po łacinie, przynoszenie drobiazgów dla burdelmamy i dziewczynek
Eolienne
Student Magii

Reputacja: 52

Postprzez Maskarada » 29 gru 2011, o 01:44

Vetinari i jakaś bezimienna szwaczka... taaa... wiecie, jakoś nie mogę przyswoić tej koncepcji. Kompletnie nie wyobrażam sobie patrycjusza w, jak to kiedyś ładnie ujął Pratchett, "gorączce chwili". Mózg skręca mi się w korkociąg, jak próbuję to sobie wyobrazić :shock: Z drugiej strony w "Bogowie, honor...Vetinari genialnie wcielił się w rolę ulicznego artysty, więc czemu nie miałby się czasem przemienić w namiętnego uwodziciela? Coś w rodzaju Draculi, rodem z filmu Coppoli, na przykład?
Zgadzam się natomiast z Minerwą co do finezyjnego rozgrywania wzajemnej fascynacji przez lorda V. i lady M. Cała sylwetka Vetinariego jest zbudowana na niedopowiedzeniach, subtelnościach, wyrafinowaniu. I, nie da się ukryć, odczłowieczeniu, co z jednej strony irytuje, ale z drugiej hipnotyzuje. Gdyby doszły nas nagle słuchy o namiętnych igraszkach lorda, to w jednej chwili runął by cały jego idealny wizerunek. Te intelektualne gierki są o wiele bardziej smakowite ;)
Tak w ogóle to ciekawe jak się wszyscy zainteresowali życiem seksualnym jego łaskawości :lol:
Wracając do podstawowego zagadnienia, ja zdecydowanie wybieram Greebo (grrr...) w ludzkiej postaci i Vetinariego, z czystej ciekawości. W jednym i w drugim przypadku byłoby co wspominać ;)
"Ciężko było przestać wierzyć, że kwiat może być piękny bez celu, ciężko przyjąć, że można tańczyć w ciemnościach."
Maskarada żeńska
Gorzej niż Rincewind

Reputacja: 23

Postprzez kennel » 29 gru 2011, o 02:46

Zostawmy na chwilę fascynującego V. oraz jego Lady (swoją drogą co za krzywdę sobie wyrzadzilam wchodząc w ten temat,teraz będę po książkach szukać polslowek na ten temat).
Tak, Greebo w ludzkiej postaci- majtki same spadają, w dodatku przez głowę. Jednak,jakby to nie miał by być jednorazowy występ,to ja bym parę razy przeleciała Jasona Ogga. Oj,tak.
Obrazek
kennel żeńska
Mag I stopnia

Lokalizacja: Łódź, lecz wherever i may roam, where i lay my head is home :)
Reputacja: 251

Postprzez Lelek Kozodój » 29 gru 2011, o 15:05

ObrazekObrazek
Susan Sto Helit

Obrazek
Magrat Garlick
Lelek Kozodój
Student Magii

Reputacja: 8

Postprzez Dżon » 29 gru 2011, o 15:48

Magrat jakaś taka za ładna wyszła :)
Nazywam się Milijon bo za miliony gardzę i ejakuluję frustracją...
Dżon męska
aka Nie znacie tego?

Reputacja: 2441

Postprzez Arvika » 29 gru 2011, o 15:54

Fakt. Mi się kojarzy raczej z taką angielską urodą. W sensie lekko końską.
"Skoro się raz założy wodór z jego zadziwiającymi właściwościami i doda do tego prawa natury, dalszy przebieg wydaje się wręcz konieczny(...). Cud zawarty jest w warunkach wyjściowych."
Arvika żeńska
Kierownik studiów nieokreślonych

Reputacja: 1092

Postprzez Lelek Kozodój » 29 gru 2011, o 15:57

Nie wybrałem tych postaci ze względu na wygląd :D chociaż akurat te dwie aktorki są w moim typie,minimum makijażu i jasna karnacja,włosy miodowe...taaak :D

Wyjątkiem od reguły jest Adora Belle Dearheart
http://www.youtube.com/watch?v=RHZTXwVDXnU :lol:
Lelek Kozodój
Student Magii

Postprzez szkot » 30 gru 2011, o 14:29

Jak patrzę na filmowe wersję Margrat i Susan to bym je z łózka nie wyrzucił. Jako bohaterki serii już mniej. Za to Adorę jako bohaterkę jaknajbardziej, a jako aktorkę już trochę mniej :-)
Magia jednak ma w zwyczaju czekać w ukryciu niby grabie leżące w trawie.
szkot męska
Lu-Tze

Reputacja: 64

Postprzez Lelek Kozodój » 30 gru 2011, o 18:13

...właściwie to przespałbym się z każdą bo już mi się nudzi ten celibat...ileż można :lol:
Lelek Kozodój
Student Magii

Postprzez Rosette » 30 sty 2012, o 01:01

Hmm, no jak już można się po mnie domyśleć, zdecydowanie dałabym się zaciągnąć do łóżka Moistowi. Pewnie za to, że po prostu kocham tę postać :) Poza tym, bardzo lubię bystre przepychanki słowne " po ", a śmiem przypuszczać, że by mi tego nie zabrakło przy nim.

Człowieczy Greebo- zawadiacki, czarujący przystojniak i dziki seks w łożu z baldachimem. Mam wrażenie że kocia natura nie zgodziłaby się na niższe standardy, gdy takie są osiągalne. A i nie, żebym ja miała coś przeciwko.

Ostatnią osobą byłaby Adora Belle Dearheart. Surowa, na pewno dominująca w łóżku, piękność. A kto wie, jakie uczucia i instynkty się w niej wzbudzą w takiej sytuacji. Zobaczyć ją z rozpuszczonymi i w nieładzie włosami i rumieńcami... Czemu nie, chętnie ;)
Obrazek
Rosette żeńska
Mag II stopnia

Reputacja: 286

Postprzez Dżon » 30 sty 2012, o 10:08

Unity. Taka świeżynka do zdemoralizowania :)
Nazywam się Milijon bo za miliony gardzę i ejakuluję frustracją...
Dżon męska
aka Nie znacie tego?

Reputacja: 2441

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Świat Dysku

Przyjrzał się studentom. Był to niepokojący widok, nie tylko z powodu naturalnego wyglądu studentów. Oto bowiem miał przed sobą ludzi, którzy - kiedy ta przeklęta muzyka zmuszała wszystkich do tupania nogami - przez całą noc siedzieli tu i pracowali.

Muzyka duszy, dodał(a) grace