Świat Dysku

No dobra - ale Kto jest Najlepszy ?

O płaskim świecie dyskusje

No dobra - ale Kto jest Najlepszy ?

Postprzez emerencja » 28 gru 2009, o 23:55

Świeża tu jestem - więc może trafiam jak łysy grzywką w parapet... Ale nie mielibyście ochoty na "ankietę" pt. "Kto najfajniejszą postacią na Dysku jest?".. z ewentualną wojną krwawą na argumenty?

Jak nie - to oczywiście proszę uznać temat za niebyły :)
emerencja żeńska
Kierownik studiów nieokreślonych

Reputacja: 551

Reklama

Re: No dobra - ale Kto jest Najlepszy ?

Postprzez 4jola » 29 gru 2009, o 00:02

Chyba już podobny temat gdzieś sie pęta.Zlokalizuj go i tam się dopisz,bo Inkwizycja Cię dorwie i rozszarpie na sztuki. ;) Cicho...
"My , z matką twoją , rasizmowi mówimy twarde i zdecydowane: raczej nie !"
4jola
Pani Palm

Reputacja: 564

Postprzez jaro_gryf_666 » 29 gru 2009, o 00:19

Ano jest cała masa takich tematów - ulubiony mag, ulubiony strażnik, ulubiony cykl, ulubiona broń, ulubiona gildia... W większości przez kasztana potworzone.

To, co mnie w tym temacie urzekło, to sformułowanie "wojna krwawa na argumenty", którego to sformułowania brakowało mi w kasztaniaczych tematach.
Zatem przenoszę do działu 'Świat Dysku' :)

PS:
Nawet mam pomysł, jakby tę 'wojnę krwawą' przeprowadzić, przedstawię go jak tylko autorka tematu wyrazi zgodę ;)
NOBODY expects the Spanish Inquisition! Amongst our weaponry are such diverse elements as: fear, surprise, ruthless efficiency, an almost fanatical devotion to the Pope, and nice red uniforms...
jaro_gryf_666
Hiszpańska Inkwizycja

Reputacja: 447

Postprzez emerencja » 29 gru 2009, o 00:33

No.. wiedziałam, wiedziałam ! (łupsłupsłups!!!deską do prasowania w łeb!) Jedyne co mnie tłumaczy to lenistwo wrodzone, że nie poszukałam :oops:

jaro_gryf_666: Oczywiście natychmiast wyrażam zgodę! :clap: (nie żebym się bała Żelaznej Dziewicy czy Butów Hiszpańskich - bo w tych ostatnich na co dzień chodzę, chociaż są ze sportowego sklepu i sprzedawca twierdził, że mnie NIE gniotą ...)

Może Inkwizycja zechce spojrzeć łaskawym okiem na skruchę i oczywiste postanowienie przejrzenia w/w postów :)
emerencja żeńska

Postprzez jaro_gryf_666 » 29 gru 2009, o 00:58

Zatem mój pomysł jest taki, żeby zrobić turniej :)

Na początek każdy będzie mógł zgłosić po 10 postaci.
Następnie pogrupuje się postaci i wyśle się je do eliminacji - z grup po 5 wyłoni się po 3 lub 4 (w zależności od ilości zgłoszeń, to już kwestia ustalenia ;) )
Dalej będzie system turniejowy z pojedynkami - wygrany przechodzi dalej.

Pojedynki i eliminacje będą polegać na wskazywaniu przez forumowiczów kto powinien przejść dalej (i tutaj miejsce na krwawe i bezlitosne dyskusje ;) ), będą trwały po kilka dni.

To taki wstępny pomysł co do kształtu... Właściwie to jak tak teraz patrzę, to zupełnie inna kwestia porównywać wszystkie postaci naraz, a inna - dwie konkretne :)
Pomyślę nad zrobieniem takiego turnieju w najbliższym czasie :)

Może Inkwizycja zechce spojrzeć łaskawym okiem na skruchę i oczywiste postanowienie przejrzenia w/w postów

Napisałem przecież wyraźnie:
W większości przez kasztana potworzone.

Pokuta nie wymaga od Ciebie, żebyś się sama biczowała :P
NOBODY expects the Spanish Inquisition! Amongst our weaponry are such diverse elements as: fear, surprise, ruthless efficiency, an almost fanatical devotion to the Pope, and nice red uniforms...
jaro_gryf_666
Hiszpańska Inkwizycja

Reputacja: 447

Postprzez emerencja » 29 gru 2009, o 01:18

A ja jednak postanowiłam w ramach tzw. inicjacji... Oto wyniki:

trzy bicze padły, czwarty i siódmy prosiły o litość, piąty, szósty i od ósmego w górę do 17-go się urwały (następne gdzieś się zapodziały - vide DAP).
21- wszy chciał jeszcze, ale okazał się wibratorem, więc wrzuciłam do wrzącego oleju i po strasznym smrodzie wywaliłam za okno - może mrówki zjedzą)

Pozostaję w totalnym uwielbieniu bezsłownym, z opadem szczeny, za organizację turnieju ...

Teraz powinnam zgłosić moich 10.. ale to trudne.. więc napiszę za pół godziny
emerencja żeńska

Postprzez szkot » 29 gru 2009, o 10:47

Emerencja - nowa jesteś więc nie miałaś "przyjemności" poznać Kasztana. Jeśli ktoś na forum powie Ci że kasztanisz to znaczy, że robisz niepotrzebny spam, piszę posty, które nie mają sensu i jeteś wkurzającą osobą. A że jaro zgodził się na twój pomysł znaczy, że daleko Ci do kasztanienia.
A wracając do tematu - jaro - widzę, że zrobiłeś coś ala Mistrzostwa Świata w siatkówce lub piłce nożnej. Pamiętaj tylko, żeby pogrupować bohaterów w sposób całkowicie losowy. Wtedy będzie dopiero fajne. Bo każda konfrontacja będzie pełna "wojny krwawej na argumenty".
Jak rozumiem 10 osób, które podaje mają być w dowolnym porządku. Czy kolejność też ma znaczenie? Piszę tutaj, żeby na drugim poście nie robić bałaganu.
Magia jednak ma w zwyczaju czekać w ukryciu niby grabie leżące w trawie.
szkot męska
Lu-Tze

Reputacja: 64

Powrót do Świat Dysku

Susan zerknęła na skwierczącą zawartość wielkiej patelni. Nie był to obraz, który należy oglądać z pustym żołądkiem, choć prawdopodobnie mógł do niego doprowadzić. Albert potrafił sprawić, by jajko pożałowało, że zostało zniesione.

Muzyka duszy, dodał(a) grace