Świat Dysku

Piekło Pocztowe

O płaskim świecie dyskusje

Piekło Pocztowe

Postprzez amagad » 22 sie 2008, o 13:21

Witam
To mój pierwszy post na forum, wiec pozdrawiam wszystkich ;)

Zauważyłem, że strona jest trochę w polu jeśli chodzi o najświeższe wiadomości, a chyba warto coś napisać o nadchodzącej części ŚD. Nie chcę reklamować konkurencji, ale mam nadzieję, że nikt mnie za to nie zlinczuje ;) - a bo chyba warto zajrzeć tutaj:

http://discworld.pl/news.php?readmore=21

Nie wiem jak dla was, ale dla mnie bomba :D
amagad
Student Magii

Reputacja: 0

Reklama

Re: Piekło Pocztowe

Postprzez Mauer » 22 sie 2008, o 22:00

Wielkie dzięki, jutro dodam newsa.

Co do plakatu, super!
Obrazek
4jola napisał(a): nasz mistrz zgryźliwości...
Mauer
Śmierć szczurów

Reputacja: 53

Postprzez Kasia M. » 24 sie 2008, o 14:40

wow, ale superancko :d ale znając moje szczęście, na pewno nie będę miała plakatu. albo akurat na te częśc zabraknie kasy, albo w empiku wyczerpią się plakaty, albo cośtam. no w każdym razie miło :D
ja mu mówię dopraw se na talerzu bo dzieci przecież jedzą on nie jest sam nie może wymagać żebym ja wszystkim ostro gotowała a na dwa garnki no luuudzie przesada
Kasia M. żeńska
Ysabell

Reputacja: 61

Postprzez mala » 24 sie 2008, o 14:51

ła, ale jazda...trzeba jeszcze zdobyć kasę :|
mala
Student Magii

Reputacja: 5

Postprzez jaro_gryf_666 » 24 sie 2008, o 16:05

Kasia M. napisał(a):wow, ale superancko :d ale znając moje szczęście, na pewno nie będę miała plakatu. albo akurat na te częśc zabraknie kasy, albo w empiku wyczerpią się plakaty, albo cośtam. no w każdym razie miło :D

Podejrzewam, że plakaty będą złożone kilkukrotnie, przyklejone do wewnętrznej strony okładki takim silikonopodobnym czymś, więc raczej z plakatem nie powinno być problemu. Jakby co, to Ci wyślę swój [ja tego typu gadżetów nie uznaję].
Jest już wiadomo kiedy konkretnie będzie miała miejsce premiera?
NOBODY expects the Spanish Inquisition! Amongst our weaponry are such diverse elements as: fear, surprise, ruthless efficiency, an almost fanatical devotion to the Pope, and nice red uniforms...
jaro_gryf_666
Hiszpańska Inkwizycja

Reputacja: 447

Postprzez szkot » 24 sie 2008, o 16:34

Gdzies widzialem ze premiera bedzie 9 wrzesnia. I w sumie nie powinna sie juz zmienic. Czyli krotko mowiac raz dwa i juz mamy nowa ksiazke :D tRzeba byc tylko wytrwalym.
Magia jednak ma w zwyczaju czekać w ukryciu niby grabie leżące w trawie.
szkot męska
Lu-Tze

Reputacja: 64

Postprzez amagad » 24 sie 2008, o 17:42

Zamiast zadawac niepotrzebne pytania, wystarczy zajrzec na strone, ktorej adres podalem w pierwszym poscie - w innych newsach jest tam mowa nie tylko o plakacie, ale tez o potwierdzonej dacie premiery itd. No i oczywiscie zawsze tez mozna zajrzec na oficjalna strone wydawcy... wysatarczy tylko sprobowac sobie poradzic, zamiast pytac o cos, co jest juz w zasadzie powszechnie znane (wystarczy czasem zajrzec gdzies indziej niz tylko tutaj, gdzie jak widze, nic sie nie dzieje...)

A do administracji strony: w temacie polskiej dyskowej sceny internetowej siedze dosc krotko - ale z tego co widze, to tylko wasza strona i discworld.pl sa godne uwagi. Jestem jednak zawiedziony jesli chodzi o aktualnosc waszych informacji i jesli mam wybierac to wole konkurencje, ktora przynajmniej jest aktywna. Pozdrawiam.
amagad
Student Magii

Postprzez jaro_gryf_666 » 24 sie 2008, o 18:46

amagad napisał(a):Zamiast zadawac niepotrzebne pytania, wystarczy zajrzec na strone, ktorej adres podalem w pierwszym poscie - w innych newsach jest tam mowa nie tylko o plakacie, ale tez o potwierdzonej dacie premiery itd. No i oczywiscie zawsze tez mozna zajrzec na oficjalna strone wydawcy... wysatarczy tylko sprobowac sobie poradzic, zamiast pytac o cos, co jest juz w zasadzie powszechnie znane (wystarczy czasem zajrzec gdzies indziej niz tylko tutaj, gdzie jak widze, nic sie nie dzieje...)

To może łatwiejszym rozwiązaniem byłoby wklejenie zamiast linka do newsa o plakacie linka do newsa o premierze? Podejrzewam, że dla większości byłby to link o wiele bardziej przydatny :roll:
Dokładna data premiery nie była mi znana, toteż zapytałem. Dzięki za odpowiedź, szkot ;)
NOBODY expects the Spanish Inquisition! Amongst our weaponry are such diverse elements as: fear, surprise, ruthless efficiency, an almost fanatical devotion to the Pope, and nice red uniforms...
jaro_gryf_666
Hiszpańska Inkwizycja

Reputacja: 447

Postprzez Madlenita » 27 sie 2008, o 16:45

Co do daty wydania, jeszcze 6 dni temu było podane, że ksiązka pojawi się 2 września, a teraz jest już 9, więc data może się jeszcze zmienić. Ale ja ia tak kupię od razu jak się pojawi w księgarni, już odłożyłam pieniądze . . . Plakat będzie miłym plusem....
Madlenita
Student Magii

Postprzez amagad » 8 wrz 2008, o 15:18

Premiera już za dwa dni :) Nie mogę się doczekać

A na http://discworld.pl ruszył dziś konkurs, w którym do wygrania jest 5 sztuk "Piekła Pocztowego". Sam chyba nie zagram, bo się nie doczekam i kupie pewnie wcześniej książkę w sklepie :D
Chociaż może jakiś tekścik napisze. A wy jak, zamierzacie grać? :)
amagad
Student Magii

Postprzez Kasia M. » 8 wrz 2008, o 16:43

ja bardzo przepraszam za offtopa ale:
czy ktoś z naszego forum jest na discworld.pl ? czy po prostu z "konkurencyjnego" forum co jakiś czas ktoś się pojawia i reklamuje? chociaż z tego co piszecie, reklamy nie potrzeba..
eee.. jeśli ten post zabrzmiał jak jakis "atak" to przepraszam ale powoli zaczyna mnie to wszystko irytować. szczególnie kiedy widzę logo konkurencji na tylnych okładkach wśród "patronów medialnych" :P
ja mu mówię dopraw se na talerzu bo dzieci przecież jedzą on nie jest sam nie może wymagać żebym ja wszystkim ostro gotowała a na dwa garnki no luuudzie przesada
Kasia M. żeńska
Ysabell

Postprzez amagad » 8 wrz 2008, o 20:50

Nikt mnie jeszcze za reklamę discworld.pl nie upomniał, więc rozumiem, że nie robię nic złego. Szkoda, że Cie to irytuje, bo może zamiast się wkurzać to lepiej spróbować sił w nowym portalu, skoro na pratchett.pl kompletnie nic się nie dzieje? Nawet forum jest ostatnio praktycznie martwe - dwie osoby postujące jednego dnia to już jest tutaj straszny tłok... a na stronie kompletna cisza od blisko czterech miesięcy.
Jak widać discworld.pl stara się rozwijać - co z resztą potwierdza "irytujące logo na okładkach" ;)

A jeśli uraził Cię fakt, że z uprzejmości informuję o możliwości wygrania najnowszej książki... no cóż, padam na kolana - wybacz!

I tak gwoli wyjaśnienia - discworld.pl jest portalem, w którym można umieszczać różnorakie materiały, ale nie prowadzi własnego forum, więc nikt nie chce odbierać użytkowników forum.pratchett.pl. Nic chyba nie stoi na przeszkodzie, żeby jednocześnie udzielać się zarówno w życiu discworld.pl jak i forum.pratchett.pl (celowo mówię o forum.pratchett.pl, bo na http://www.pratchett.pl nie ma mowy o żadnym "życiu strony" :P)

Pozdrawiam!
amagad
Student Magii

Postprzez Mauer » 8 wrz 2008, o 21:30

amagad napisał(a):Nikt mnie jeszcze za reklamę discworld.pl nie upomniał, więc rozumiem, że nie robię nic złego. Szkoda, że Cie to irytuje, bo może zamiast się wkurzać to lepiej spróbować sił w nowym portalu, skoro na pratchett.pl kompletnie nic się nie dzieje? Nawet forum jest ostatnio praktycznie martwe - dwie osoby postujące jednego dnia to już jest tutaj straszny tłok... a na stronie kompletna cisza od blisko czterech miesięcy.
Jak widać discworld.pl stara się rozwijać - co z resztą potwierdza "irytujące logo na okładkach" ;)

A jeśli uraził Cię fakt, że z uprzejmości informuję o możliwości wygrania najnowszej książki... no cóż, padam na kolana - wybacz!

I tak gwoli wyjaśnienia - discworld.pl jest portalem, w którym można umieszczać różnorakie materiały, ale nie prowadzi własnego forum, więc nikt nie chce odbierać użytkowników forum.pratchett.pl. Nic chyba nie stoi na przeszkodzie, żeby jednocześnie udzielać się zarówno w życiu discworld.pl jak i forum.pratchett.pl (celowo mówię o forum.pratchett.pl, bo na http://www.pratchett.pl nie ma mowy o żadnym "życiu strony" :P)

Pozdrawiam!

KAsi cos się pokręciło, z tym atakiem, cóż :P

Fakt faktem, forum - moje dziecko umiera, strona stoi, Bartka nie widzialem tu od dawna, ni slychu ni widu. Liczę na to ze kiedyś się podniesiemy i znów zaczniemy działać.

JEśli chodzi o konkurencje... właśnie jaka tu konkurencja. Jako że Corvvina nie ma, mogę chyba śmiało powiedzieć ze kiedyś już na naszym forum wspomniana ''fuzja'' ston wyszla by na dobre :)

Bybaczcie za tak strasznie chaotycznie napisany post, ale jestem wycieńczony.

ps. proponuję załozyc nowy topic, jesli zamieracie kontynułowac tę dyskusję
Obrazek
4jola napisał(a): nasz mistrz zgryźliwości...
Mauer
Śmierć szczurów

Reputacja: 53

Postprzez Kasia M. » 10 wrz 2008, o 08:25

zamierzam! :D

chodziło mi głównie o to, czy ktoś z "naszych" jest "tam". <czytaj. czy ktoś z forum pratchett.pl jest na discworld.pl>
jeśli nie, to ja się tam nie przeprowadzam, bo <sama nie wiem czemu, może jakaś nienormalna jestem> całkiem mi się tu podoba. i ciągle zyję nadzieją, że coś się tu ruszy. prawie od roku tu siedze i mniej więcej robi się trochę ciekawiej :D

i tego. jesli chcielibyśmy brać udział w konkursie na discworld.pl i ogólnie brac udział w "życiu" strony to chyba wolelibyśmy czytać o tym "tam" a nie "tu".

Władzo Forum, wycinajcie te rozmowę jak Wam zależy :D

/padam na kolana za urażenie uczuć ;D ogólnie jestem mało konfilktowa, nie wiem co mnie napadło :] wybaczcie
Kasia M. żeńska
Ysabell

Postprzez szkot » 11 wrz 2008, o 20:12

Mysle ze zejde z tego tematu na temat wlasciwy.
Wlasnie skonczylem Pielko Pocztowe. Podobalo mi sie. Naprawde dobrze wciagajacy thriller z dobrym zakonczeniem. Kilka naprawde dobrych hasel pojawilo sie i nowe osoby, ktore powinny sie znowu pojawic. No i oczywiscie Vertinari, nadrektor ktorzy sa klasa sama w sobie. JEdnym slowem polecam ksiazke.
A swoja drog Adora przypomina mi troche George Sand.
Magia jednak ma w zwyczaju czekać w ukryciu niby grabie leżące w trawie.
szkot męska
Lu-Tze

Reputacja: 64

Następna strona

Powrót do Świat Dysku

Historycy często wskazują, że właśnie w czasach obfitości ludzie myślą o ruszaniu na wojnę. W czasach głodu starają się tylko zdobyć coś do jedzenia. Kiedy mają akurat tyle, by przeżyć, zwykle są uprzejmi. Ale kiedy rozstawi się przed nimi bankiet, nadchodzi pora kłótni o to, gdzie kto siedzi.

Ostatni kontynent, dodał(a) grace