Świat Dysku

Ulubiony Mag

O płaskim świecie dyskusje

Re: Ulubiony Mag

Postprzez Elencza » 10 sty 2010, o 17:32

Kolejny raz pochłaniam Ciekawe Czasy i nabieram coraz więcej sympatii dla Rincewinda. Ta jego tęsknota do ziemniaków serwowanych przez blondwłose Amazonki.
"Po prawej z głośnym wrzaskiem zawodu pękła cienka bariera pomiędzy namiętnym kochankiem, a kandydatem na świeżo upieczonego (za jakieś 9 miesięcy) ojca." M.Sobczak
Elencza żeńska
Mag III stopnia

Reputacja: 198

Reklama

Postprzez tter282 » 10 sty 2010, o 21:22

Ta jego tęsknota do ziemniaków serwowanych przez blondwłose Amazonki.

Rozumiem człowieka :twisted: No cóż, natura taka... NIeważne czy na Dysku, czy na Kuli, pewne sprawy są uniwersalne.
Prawdziwy pasztet męski - przechodzi koło dziwek, a te udają, że czekają na autobus.
tter282 męska
Anghammarad

Reputacja: 242

Postprzez Elencza » 11 sty 2010, o 09:55

Taaak, ziemniaki są tak niezwykle uniwersalne. Można je uprawiać w przeróżnych klimatach, przy praktycznie każdym rodzaju gleby, dają wysoki plon, nie są pracochłonne, a jakiż wybór potraw z nich można przygotować :twisted: Ja osobiście preferowałabym podsmażane z pikantnymi przyprawami serwowane przez jasnowłosego Skandynawa ;)
"Po prawej z głośnym wrzaskiem zawodu pękła cienka bariera pomiędzy namiętnym kochankiem, a kandydatem na świeżo upieczonego (za jakieś 9 miesięcy) ojca." M.Sobczak
Elencza żeńska
Mag III stopnia

Reputacja: 198

Postprzez tter282 » 11 sty 2010, o 21:01

Ja osobiście preferowałabym podsmażane z pikantnymi przyprawami serwowane przez jasnowłosego Skandynawa

Hmmm, pod tą szerokością geograficzną raczej jasnowłsi Słowianie :twisted: Ale te pyry...

Koniec offa
Prawdziwy pasztet męski - przechodzi koło dziwek, a te udają, że czekają na autobus.
tter282 męska
Anghammarad

Reputacja: 242

Postprzez Oura » 1 cze 2010, o 15:03

To i ja się dorzucę ;)
Nie potrafię wybrać jednego, bo razem tworzą nierozerwalną całość :)
A ich dyskusje są genialne!
Może ze względu na to, że studiuję bardzo zwracam uwagę na odniesienia do studenckiej rzeczywistości ;)
A tu garść obłędnych cytatów:

,,Ale przecież jesteśmy uniwersytetem! Musimy mieć bibliotekę!- oświadczył Ridcully.
-Jakimi ludźmi byśmy byli, gdybyśmy nie chodzili do biblioteki?
-Studentami- odparł smętnie pierwszy prymus."

,,Z pewnością mógłby prowadzić znacznie lepszy uniwersytet, gdyby nie ci przeklęci studenci, którzy bez przerwy plączą się pod nogami."

,,-Wiesz, zawsze dążyłem do biura bez papierów...
-Tak nadrektorze. I dlatego zapewne chowa je pan w kredensie, a nocą wyrzuca przez okno" :mrgreen:
,,– Chciałem powiedzieć (...) że na tym świecie jest chyba coś, dla czego warto żyć.
Śmierć zastanowił się przez chwilę.
KOTY, stwierdził w końcu. KOTY SĄ MIŁE."
Oura
Student Magii

Reputacja: 0

Postprzez Dżon » 15 cze 2010, o 21:25

Mustrum ofkors :)
Jest beztroski, obłąkany i wbrew pozorom ma spore pokłady abstrakcyjnego myślenia (choć zazwyczaj skierowanego nie tam, gdzie akurat jest potrzebne) :D
Obrazek
Dżon męska
aka Nie znacie tego?

Reputacja: 2072

Postprzez Aron162 » 27 cze 2010, o 20:30

ja najbardziej lubie Dziekan wymiatał w Kosiarzu
Aron162
Student Magii

Postprzez Hex » 12 lip 2010, o 20:17

Mustrum Ridcully jest najlepszy. To jego wariactwo, genialny wygląd sprawia, że jest moim ulubionym magiem.
Hex
Gorzej niż Rincewind

Postprzez Kinga » 12 lip 2010, o 21:29

Hex, do działu powitalnego marsz. Przywitać się ładnie, w końcu jest on po to, po to on jest :D
(...) jeśli nie wiemy, skąd przychodzimy, to nie wiemy, gdzie jesteśmy, a jeśli nie wiemy, gdzie jesteśmy, to nie wiemy, dokąd zmierzamy.A jeśli ktoś nie wie, dokąd zmierza, to prawdopodobnie zmierza w złym kierunku.
Kinga żeńska
ciotka cierpienia

Reputacja: 1561

Postprzez nuli » 25 lip 2010, o 13:51

Kwestooooooooor! pozostaję wierną fanką odkąd zobaczyłam genialne ilustracje kwestora spożywającego pigułki z suszonej żaby w 'Nanny Ogg's Cookbook'. Swoją drogą jest tam pare interesujących przepisów :lol:
Professional soldiers are predictable; the world is full of dangerous amateurs.

-Sztuciec!!
nuli
Student Magii

Reputacja: 32

Postprzez Curry » 25 lip 2010, o 18:35

Ulubiony? Że niby jeden? Odpada. Duet nadrektor plus dziekan dostarczył mi wiele momentów radości!
Curry
Student Magii

Postprzez Eolienne » 2 sie 2010, o 23:38

Mustrum Ridcully to mój absolutny numer 1! jest świetny, ma poczucie humoru, energię jak wulkan i naprawdę nie-magową beztroskę.
Drugie miejsce to Myślak Stibbons, za jego mechaniczne widzenie świata i ewolucję od gapowatego studenta, przez naukowca, po szarą eminencję NU ;)
Numer trzy to dr Hix, za występ w "Niewidocznych Akademikach"
Eolienne
Student Magii

Reputacja: 52

Postprzez wakizaszi » 11 sie 2010, o 21:13

ja zawsze będę wierny w tej kwestii postaci Rincewinda, jest to pierwsza postać ze świata dysku, z którą miałem styczność :D
wakizaszi
Student Magii

Reputacja: 23

Postprzez Marek_Sobczak » 28 wrz 2010, o 17:31

Rincewind -> również muszę się zgodzić z ta opinią. z jego filozofią życiową i podejściem do wyzwań, z "umiejętnościami " magicznymi i wyglądem. Ulubiony Wizzard :)
Obrazek
Marek_Sobczak męska
Kierownik studiów nieokreślonych

Reputacja: 2634

Postprzez dessdemoona » 4 paź 2010, o 20:46

Trudno wybrać, najlepszy efekt daje zgromadzenie wszystkich magów pracujących nad Rozwiązaniem Problemu.
Moim ulubionym, jeżeli już mam wybierać, jest Munstrum Ridcully no i oczywiście Kwestor + pigułki z suszonej żaby. :)
dessdemoona
Student Magii

Reputacja: 5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Świat Dysku

Okno było otwarte, gdyż szkoła zachęcała do korzystania ze świeżego powietrza - było dostępne w dużych ilościach i za darmo.

Muzyka duszy, dodał(a) grace