Śmietnik

Ulubiona książka?

Ulubiona książka?

Postprzez LeslawQ » 14 lip 2010, o 12:35

Silmarillion J.R.R Tolkiena. To jest moja biblia :D
Obrazek
LeslawQ
Mag I stopnia

Reputacja: 24

Reklama

Re: Ulubiona książka?

Postprzez Kinga » 14 lip 2010, o 17:12

LeslawQ, mam wrażenie, że nie zrozumiałeś nazwy tematu... Chodzi o ulubioną książkę z Dysku...
(...) jeśli nie wiemy, skąd przychodzimy, to nie wiemy, gdzie jesteśmy, a jeśli nie wiemy, gdzie jesteśmy, to nie wiemy, dokąd zmierzamy.A jeśli ktoś nie wie, dokąd zmierza, to prawdopodobnie zmierza w złym kierunku.
Kinga żeńska
ciotka cierpienia

Reputacja: 1561

Postprzez LeslawQ » 14 lip 2010, o 21:30

Nazwę tematu zrozumiałem perfekcyjnie. Ktoś może się ew. przyczepić do nazwy działu, ale nie do nazwy tematu. To Ty mogłaś ją źle zrozumieć, bez obrazy. A jak z dysku to "Na Glinianych Nogach" ;)
Obrazek
LeslawQ
Mag I stopnia

Postprzez grze_tomas_20 » 15 lip 2010, o 01:13

Tyle że cały dział nosi nazwę "Świat Dysku". To chyba drobna pomoc, prawda?
grze_tomas_20
Student Magii

Reputacja: 8

Postprzez Kinga » 15 lip 2010, o 08:08

LeslawQ, po to temat jest umieszczony w dziale "Świat Dysku", żeby pisać o książkach z ŚD, gdyby był w "Niekoniecznie o Terrym" to wtedy można by było uznać że chodzi o ulubioną książkę w ogóle... A po za tym, nawet jeżeli nie wywnioskowałeś z nazwy tematu, to wystarczyło przeczytać parę postów już znajdujących się w temacie...
(...) jeśli nie wiemy, skąd przychodzimy, to nie wiemy, gdzie jesteśmy, a jeśli nie wiemy, gdzie jesteśmy, to nie wiemy, dokąd zmierzamy.A jeśli ktoś nie wie, dokąd zmierza, to prawdopodobnie zmierza w złym kierunku.
Kinga żeńska
ciotka cierpienia

Reputacja: 1561

Postprzez LeslawQ » 16 lip 2010, o 21:07

Ojojoj. Nie doczytałeś posta. Napisałem, że można się przyczepić do nazwy działu, ale to nie znaczy, że należy to robić. @Kinga- w swoim poście przyczepiłaś się do nazwy tematu. A poza tym- ja nie jestem idiotą. I nie znoszę jak ktoś mnie tak traktuje. Nie wywnioskowałbym po postach, bo skoro to forum fanów Pratchetta, to chyba normalne, że większość postów będzie o jego właśnie książkach. I znowu trzeba się zniżyć do poziomu rozmówcy...
Obrazek
LeslawQ
Mag I stopnia

Postprzez jaro_gryf_666 » 16 lip 2010, o 22:50

Bo temat 'Pływające' w dziale 'Ryby' dotyczy kaczek i małych kawałków drewna.

Parę dni mnie tu nie było, a tu taki bajzel... I o dziwo nie wywołany przez kasztana...
NOBODY expects the Spanish Inquisition! Amongst our weaponry are such diverse elements as: fear, surprise, ruthless efficiency, an almost fanatical devotion to the Pope, and nice red uniforms...
jaro_gryf_666
Hiszpańska Inkwizycja

Reputacja: 380

Powrót do Śmietnik

Alchemicy twierdzą, że jest to klucz do nieśmiertelności, ale alchemicy mówią tak o soku pomarańczowym, chrupiącym chlebie i piciu własnego moczu. Alchemik urżnie sobie głowę, jeśli uzna, że dzięki temu pożyje dłużej.

Ostatni kontynent, dodał(a) grace