Ruchome Obrazki i Inna Rozrywka

Ekranizacje

Filmy, animacje, sztuki teatralne, gry komputerowe, planszowe, RPG itp. w temacie Pratchetta.

Linki do filmow pana Pratchett`a

Postprzez 1979majkel » 9 mar 2011, o 21:24

1979majkel
Student Magii

Reputacja: 52

Reklama

Re: Ekranizacje

Postprzez dagmarab » 10 mar 2011, o 10:13

ja super jak tylko mi Kubusi pójdzie spać to zaraz się biorę za oglądanie:) Dzieki
"Celem całości jest być całością"
dagmarab żeńska
Profesor NU

Reputacja: 410

Postprzez Dżon » 10 mar 2011, o 14:17

Tak ostatnio myślałem o tym jakby nasi zabrali się za ekranizowanie Łupsa. :) Linda w roli Vimesa na pewno. :P Szyc albo młody Stuhr jako Marchewa. Stary Stuhr pasowałby na Colona. Pręgowski na Nobby'ego. Co myślicie? :D
Nazywam się Milijon bo za miliony gardzę i ejakuluję frustracją...
Dżon męska
aka Nie znacie tego?

Reputacja: 2441

Postprzez Dicey Reilly » 10 mar 2011, o 14:50

Szyc jako Marchewa :shock: ? O Wielki Mannitou. Na Marchewę trzeba przystojniaka, trzymajmy się książki. Znając nasz showbyznes to z pewnością Lindę zaprosiliby Lindę, kojarzonego głównie z rolami „gun in hand”. Stuhr a la Colon mógłby być, ale lepiej by pasował Andrzej Beja-Zaborski – swojski wygląd, gabaryty odpowiednie no i mimika serdecznego głupca mu wychodzi, co mogliśmy w „U Pana Boga…” zobaczyć. Pręgowski jak na Nobbsa za bardzo wyglądałby zdecydowanie zbyt człowieczo. Z dobraniem odpowiedniego aktora na Nobby’ego byłby największy problem, nie mam pomysłu kto by to mógł być.
To by się nadawało na nowy temat... Oczywiście polegający nie na wyliczaniu nazwisk, co porządnym argumentowaniu;P
Obrazek
Skład: 75%Marchewy, 75%Bibliotekarza, 74%Niani Ogg, 64%Rincewinda, 63%Śmierci i 60%Vimesa.
Dicey Reilly żeńska
Kierownik studiów nieokreślonych

Reputacja: 773

Postprzez dagmarab » 10 mar 2011, o 16:37

a mnie by tam na Nobbsa pasował Czarek Pazura :) nie wiem czemu ale po prostu wydaje mi sie idealny do tej roli. (albo do roli Rincewinda jakby mieli nakręcić ekranizację któreś części o magach)
"Celem całości jest być całością"
dagmarab żeńska
Profesor NU

Reputacja: 410

Postprzez Dżon » 10 mar 2011, o 16:59

Za to Michał Zbrojewicz (Grucha) byłby idealny na Cegłę. :)
Nazywam się Milijon bo za miliony gardzę i ejakuluję frustracją...
Dżon męska
aka Nie znacie tego?

Reputacja: 2441

Postprzez Anima Vilis » 10 mar 2011, o 17:05

Kidby rysuje Vimesa podobnego do Clinta Eastwooda, ale w sztuce świata dysku Ptarchett pisze, że widzi go bardziej jako młodszego Petera Postlethwaite'a.
Co do polskiej ekranizacji moim zdaniem obsady reżyser mógł by poszukać w teatrach. Twarze sporej ilości polskich aktorów i "aktorów" budzą już pewne skojarzenia a ja lubię kiedy w filmie da się wyczuć świeży powiew. Na pewno wyobrażam sobie Bronisława Wrocławskiego jako Vetinariego.
Obrazek
szukam w życiu odrobiny magii-szczegółów drobnych jak kwiaty konwalii
Dźwięk w ołowianej tubie rozchodzi się lepiej niż w wielorybie. Prawda Motopompa? Motopompa, powiedz im że to prawda..
Anima Vilis żeńska
królowa elfów

Reputacja: 792

Postprzez Dicey Reilly » 8 paź 2011, o 17:24

Odkopujemy temacik...
Anima Vilis napisał(a):Kidby rysuje Vimesa podobnego do Clinta Eastwooda, ale w sztuce świata dysku Ptarchett pisze, że widzi go bardziej jako młodszego Petera Postlethwaite'a.
Muszę przyznać że wersja Kidby'ego jest o wiele bliższa tej z mojej głowy, niemal taka sama. Trochę się zdziwiłam gdy przeczytałam że Pratchett widzi właśnie już niestety świętej pamięci Pete'a Postlewaite'a.
Zawsze jak czytałam "Pomniejsze bóstwa" przy Vorbisie miałam przed oczami mieszankę Herhora z 'Faraona' Kawalerowicza i czcigodnego Jorge z ekranizacji 'Imienia róży'...
Obrazek
Skład: 75%Marchewy, 75%Bibliotekarza, 74%Niani Ogg, 64%Rincewinda, 63%Śmierci i 60%Vimesa.
Dicey Reilly żeńska
Kierownik studiów nieokreślonych

Reputacja: 773

Poprzednia strona

Powrót do Ruchome Obrazki i Inna Rozrywka

To zwierzę. Zwierzęta nie mogą mordować. Tylko my, rasy wyższe, jesteśmy zdolni do mordu. To jedna z cech, które odróżniają nas od zwierząt.

Panowie i Damy, dodał(a) Marek_Sobczak