Pratchettowe dyskusje..

Wasze sposoby na zachęcenie kogoś do czytania

Niemieszczące się w powyższych seriach...

Re: Wasze sposoby na zachęcenie kogoś do czytania

Postprzez emerencja » 11 gru 2011, o 00:14

dałam "walczącej ateistce"*** "Pomniejszych Bogów"
czekam na skutek...

*** walczy dzielnie (jako jedyna kazała dziecku dać etykę. Przegrała. Była jedyną taką. Szkoła Muzyczna w Krakowie (jakby kto myślał co innego) ;)
emerencja żeńska
Kierownik studiów nieokreślonych

Reputacja: 551

Reklama

Postprzez grace » 11 sty 2012, o 10:33

Udało mi się przemycić mojej 10 letniej kuzynce trochę Pratchetta. Otóż, douczam ją angielskiego. W związku tym słyszę też często co jeszcze innego ma w szkole. I np. ostatnio miała nauczyć się na polski 1 wiersza i 1 prozy. Oczywiście wszyscy się głowią co za kawałek prozy by jej dać itd. A tu nagle ja wyskakuję z pomysłem, żeby to był fragment rozmowy Śmiercia z łabędziem. Małej się spodobał, pokazała pani w szkole i też się spodobał i teraz mi go już pięknie recytowała. Zainteresowała się tak bardzo, że w najbliższym czasie idę jej podrzucić Wolnych Ciut Ludzi i zobaczę co z tego wyniknie ;)
kliknij tu >Obrazek< i tu >Obrazek
Polecam też magiczny sklepik: Kuglarstwo.pl
grace żeńska
Kelda

Reputacja: 2305

Postprzez Marek_Sobczak » 28 kwi 2012, o 10:59

Ostatnio kiedy siostra mojej damy transportowała mi Snuffa w samolocie zaczytała się na tyle, że po primo popisała mi całą książkę swoimi uwagami, po drugo jak sama stwierdziła:
To takie głupie, że aż się chce czytać (dama kompletnie nie trawiąca innych historii jak tylko te oparte na prawdziwych wydarzeniach, trafiają do jej serca). Po zaczęciu jednak Snuffa (doszła gdzieś do 100 strony) Terry zainteresował ją na tyle, że zakupiła własną kopię. W prawdzie na tym się póki co skończyło, no ale zobaczymy. Jeszcze nie powiedziałem ostatniego słowa w dyskowej edukacji.
Albo w pasiece do ula się spowiadał
A pszczoły miód na serce mu lały...
Marek_Sobczak męska
Dyżurny Klasowy

Reputacja: 2904

Poprzednia strona

Powrót do Pratchettowe dyskusje..

Cywilizacja wysysa z człowieka całe życie.

Ostatni bohater, dodał(a) Marek_Sobczak