Pratchettowe dyskusje..

Pratchettowe gadżety

Niemieszczące się w powyższych seriach...

Pratchettowe gadżety

Postprzez Corvvin » 1 mar 2008, o 04:16

Znana jest wam pewnie strona Paula Kidbiego: http://www.paulkidby.com/

Jej bardzo ciekawym aspektem jest możliwość zakupu różnych dyskowych gadżetów.. Od plakatów, obrazków, poprzez kubki czy przepinki do koszulek.. No każdemu fanowi Pratchetta musi się na twarzy pojawić coś takiego, gdy to ogląda -> :mrgreen:

I tu moje pytanie, czy ktoś zamawiał już może do polski coś poprzez tą stronę?
Bo osobiście szykuje się do zakupu paru drobiazgów (tak po wstępnym przejrzeniu koło 100 funtów na to pójdzie :mrgreen: ) i zastanawiam się jak to logistycznie rozwiązać... Chyba z Polski najwygodniej będzie to via paypal załatwić?

Druga sprawa, jeśli ktoś miałby ochotę coś sobie zamówić i zaoszczędzić na kosztach wysyłki itp., a mieszka w okolicy Krakowa/Ostrowca Świętokrzyskiego to może się do mnie zgłosić ;)
Obrazek
Corvvin męska
Wędrowny idiota

Reputacja: trzy miliony

Reklama

Re: Pratchettowe gadżety

Postprzez Kasia M. » 1 mar 2008, o 10:50

jak fajnie byłoby mieszkać w okolicy Krakowa ;) niestety jeszcze nic z tych cudeniek nie jest moją własnością...
ja mu mówię dopraw se na talerzu bo dzieci przecież jedzą on nie jest sam nie może wymagać żebym ja wszystkim ostro gotowała a na dwa garnki no luuudzie przesada
Kasia M. żeńska
Ysabell

Reputacja: 61

Postprzez tommi » 1 mar 2008, o 13:51

a mniej wiencej kiedy bys składał zamuwienie bo ja chyba bym się skusił
tommi męska
Mag III stopnia

Reputacja: 46

Postprzez Alisia » 1 mar 2008, o 16:22

Ja nie zamawiałam, ale chciałabym bardzo. To chyba tylko kwestia czasu, zanim się wybierzemy na rodzinne zakupy :mrgreen:
PS. Interesują mnie terminarze - po polsku chyba nawet niektóre zostały wydane. Na stronie PK nie ma nic o nich ,nie wiecie,gdzie można dostać jakiś na 2008 rok?
Obrazek
Alisia
Student Magii

Reputacja: 0

Postprzez Mauer » 4 mar 2008, o 22:15

mnie interesuje Torba i czarna koszulka hex'a
Obrazek
4jola napisał(a): nasz mistrz zgryźliwości...
Mauer
Śmierć szczurów

Reputacja: 53

Postprzez Truckle » 29 mar 2008, o 21:00

Kurde extra sprawa... szkoda ze nei dam rady... :| :( Jeśli tylko znajdziecie coś w podobie w Polsce to dajce mi znać ok? :)
KACZKA !!!!
Truckle
Mag I stopnia

Reputacja: 10

Postprzez Dag » 29 mar 2008, o 21:39

Ja chcę koszulkę z napisem "I LOVE ANKH-MORPORK" Jest meeeega :D :D
poza tym, kurdę, kwestia finansowa, ale kiedyś sobie coś zamówię... fajny bajer.
Dag
Mag II stopnia

Reputacja: 15

Postprzez Truckle » 4 kwi 2008, o 20:37

Hey :D oswiadczam wszem i wobec, że jeśli chodzi o koszulki, podstawki do myszy i kubki to moge załatwiać w łodzi :D Nie daleko mnie jest Real, i wnim takie stoisko, gdzie się przynosi na pendrive jakis obrazek i ci drukują :D jak na koszulce to mozna przyniesc włąsną (taniej) lub kupic od nich (ciutkę drożej :P ) ja kupiłem u nich koszulkę i poprosiłem aby wydrukowano mi obrazki które łacznie zajmowały format kartki A4 ( zaleznie od formatu to inna cena)i wyniosło mnie to 40 zł. na swojej mam z przodu logo wyprawy na cori celesti z ostatniego bohatera, a z tyłu takiego fajnego żółwia i podpis również z tej wyprawy ,,morituri nolumus mori'' :P koszulka jest ZAJE :lol: 8-) kumpel zaniemówił i tez poleciał :P sobie kupic
Załączniki
collage.jpg
Oto moja koszulka z przodu i z tyłu xD może nie widać wszystkiego zbyt wyraźnie, ale przysięgam jest wypasiona
collage.jpg (96.01 KiB) Przeglądane 1253 razy
KACZKA !!!!
Truckle
Mag I stopnia

Postprzez Anima Vilis » 5 kwi 2008, o 13:39

Corvvin napisał(a): Druga sprawa, jeśli ktoś miałby ochotę coś sobie zamówić i zaoszczędzić na kosztach wysyłki itp., a mieszka w okolicy Krakowa/Ostrowca Świętokrzyskiego to może się do mnie zgłosić ;)

moze łódzka ekipa tez by cos wspólnie zamówiła? puki co moge sama sprobowac zrobic jakis gadżet..tylko drogi Truckle za rezultat nie ręcze :roll:
Obrazek
szukam w życiu odrobiny magii-szczegółów drobnych jak kwiaty konwalii
Dźwięk w ołowianej tubie rozchodzi się lepiej niż w wielorybie. Prawda Motopompa? Motopompa, powiedz im że to prawda..
Anima Vilis żeńska
królowa elfów

Reputacja: 792

Postprzez Dag » 5 kwi 2008, o 19:14

o właśnie, w końcu nas z Łodzi też jest na forum sporo.
Dag
Mag II stopnia

Postprzez Anima Vilis » 5 kwi 2008, o 21:39

,, a kiedy my sie zjednoczymy słowa swe zmienimy w czyny"

ale proponuje sprytnie poczekac co z tego wyjdzie ekipie krakowskiej :geek:
Obrazek
szukam w życiu odrobiny magii-szczegółów drobnych jak kwiaty konwalii
Dźwięk w ołowianej tubie rozchodzi się lepiej niż w wielorybie. Prawda Motopompa? Motopompa, powiedz im że to prawda..
Anima Vilis żeńska
królowa elfów

Reputacja: 792

Postprzez gosiczek » 6 kwi 2008, o 19:59

No tak!!!!
Pratchettowcy wszystkich krain łączcie się?!
Łódź, Kraków .... wszystko ładnie wszystko pięknie!
A ja się pytam: Pomorze to gdzie??? Hę???
I z kim mam niby "na spółkę" zamówić sobie kubek z Mortem i Pimpusiem?
"...milczenie jest odpowiedzią, która domaga się dalszych pytań. Szukajcie a znajdziecie, jednakże najpierw wiedzieć powinniście czego szukacie..."
gosiczek
Student Magii

Reputacja: 0

Postprzez Truckle » 6 kwi 2008, o 21:02

wyslij mi jakos kasę, nie wiem jak moze na konto moich starych i powiedz jaki chcesz kubek to ci załątwię :D
KACZKA !!!!
Truckle
Mag I stopnia

Postprzez P.S.Ron » 6 kwi 2008, o 23:38

gosiczek napisał(a):I z kim mam niby "na spółkę" zamówić sobie kubek z Mortem i Pimpusiem?

Oj rozbawiłaś mnie Gosiczku na sam koniec weekendu :mrgreen: . To proste - Kubek zamawiasz na spółkę z kimkolwiek - w dni parzyste pijesz z niego ty, pod koniec dnia myjesz go ładnie, pakujesz w folię bąbelkową i wysyłasz np. DHL-em do współwłaściciela(ki). On(a) z rana odbiera przesyłkę niecierpliwie bo już chciałaby się napić porannej kawki, wieczorkiem go myje, pakuje, DHL itd. Jak podpiszecie umowę z firmą kurierską to nawet taniej wyjdzie :mrgreen: :mrgreen:
Ładny kotlet nigdy nie jest podarkiem chybionym.
P.S.Ron
Mag II stopnia

Reputacja: 30

Postprzez Dag » 8 kwi 2008, o 15:44

kubek, kubkiem. Koszulkę można na spółkę zamówić :D
Dag
Mag II stopnia

Następna strona

Powrót do Pratchettowe dyskusje..

Vimes zawsze preferował spacery tylko we własnym towarzystwie. A teraz było ich dwóch, idących tylko we własnym towarzystwie.

Straż nocna, dodał(a) grace