Pratchettowe dyskusje..

Pytania konkursowe, prośba o pomoc.

Niemieszczące się w powyższych seriach...

Pytania konkursowe, prośba o pomoc.

Postprzez El_Presidente » 7 wrz 2009, o 21:30

Witam. Zdarzyła się taka sytuacja, ze wśród znajomych zostałem zwerbowany do zorganizowania "konkursu" o twórczości Terrego Pratchetta. Pojawił się problem, gdyż po opracowaniu kilkudziesięciu pytań w mojej głowie pojawiła się blokada. Ma to związek z czasem jaki minął od kiedy czytałem niektóre książki. Powoli zapominam szczegóły, które czynią te serie wyjątkowo atrakcyjne. Nie mam też tyle czasu, by odświeżyć sobie te lektury. I tu prośba skierowana do Was. Czy moglibyście podsunąć mi kilka pytań (wraz z odpowiedziami, tak na wszelki wypadek ;) ), na które sami chcielibyście ujrzeć/dostać w tego typu konkursie.
Z góry dziękuję.
El Presidente
El_Presidente
Gorzej niż Rincewind

Reputacja: 0

Reklama

Re: Pytania konkursowe, prośba o pomoc.

Postprzez Arvika » 7 wrz 2009, o 21:59

Serdecznie polecam wątek Quiz - istna kopalnia pytań i odpowiedzi ;)
"Skoro się raz założy wodór z jego zadziwiającymi właściwościami i doda do tego prawa natury, dalszy przebieg wydaje się wręcz konieczny(...). Cud zawarty jest w warunkach wyjściowych."
Arvika żeńska
Kierownik studiów nieokreślonych

Reputacja: 1092

Postprzez tommi » 7 wrz 2009, o 22:15

i ja bym polecał jak coś pisać na priv do tego pana:D bo jak ktoś tu napisze pytanie i odp to forumowicze stracą zabawę to raz dwa przez internet też to ludzie znajdą a nie na tym takowe quizy polegają według mnie by wyszukać odp w necie zamiast w książce :lol:
tommi męska
Mag III stopnia

Reputacja: 46

Postprzez jaro_gryf_666 » 8 wrz 2009, o 00:20

Pytanie zawsze można sformułować innymi słowami, a niektóre pytania z tamtego wątku są takie, że ciężko prosić wikipedię o pomoc ;)
NOBODY expects the Spanish Inquisition! Amongst our weaponry are such diverse elements as: fear, surprise, ruthless efficiency, an almost fanatical devotion to the Pope, and nice red uniforms...
jaro_gryf_666
Hiszpańska Inkwizycja

Reputacja: 447

Powrót do Pratchettowe dyskusje..

Taki kastet nie tyle jest bronią, ile raczej sposobem zagwarantowania sobie dalszego życia. Można było go nazwać narzędziem obronnym, rodzajem tarczy tak naprawdę, zwłaszcza jeśli człowiek musiał podjąć działania obronne, zanim jeszcze został zaatakowany.

Niuch, dodał(a) Marek_Sobczak