Pratchettowe dyskusje..

Pratchettowe konkursy

Niemieszczące się w powyższych seriach...

Pratchettowe konkursy

Postprzez jaro_gryf_666 » 23 sie 2009, o 19:35

Jako, że ostatnio wydarzyło się kilka Pratchettowych konkursów, postanowiłem założyć temat z linkami do nich ;)

Konkurs Łups! (katedra.nast.pl) - prosty quiz (radzę się pospieszyć - konkurs kończy się jutro o północy ;) )

Konkurs Kolor Magii - audiobook (bibliotekaakustyczna.pl) - konkurs na najlepszego lektora ;)

Powodzenia :)
NOBODY expects the Spanish Inquisition! Amongst our weaponry are such diverse elements as: fear, surprise, ruthless efficiency, an almost fanatical devotion to the Pope, and nice red uniforms...
jaro_gryf_666
Hiszpańska Inkwizycja

Reputacja: 380

Reklama

Re: Pratchettowe konkursy

Postprzez Senthe » 23 sie 2009, o 21:39

Polterowy konkurs SMSowy, trwa do końca sierpnia:

http://rpg.polter.pl/Sierpien-z-Pratchettem-k154

Trzeba przyznać, że nagrody są kuszące ;D
always look on the bright side of life! :D
Będę ubierał się w jasne i wesołe kolory, aby wprawić mych wrogów w konfuzję.
Senthe
Mag I stopnia

Reputacja: 22

Postprzez Motopompa » 24 sie 2009, o 17:42

Wziąłem udział w konkursach (oprócz czytania, ponieważ mój cudowny mikrofon za 7 złoty się zepsuł, a ja jakoś przez całe wakacje nie miałem motywacji by coś z tym zrobić). Nie mam żadnej z książek do wygrania, bo musiałem skończyć potop (4 dni temu wreszcie tego dokonałem, uff), a pewnie gdybym miał gdzieś nieprzeczytanego Pratchtta, dzieje Kmicica i s-ki nadal byłyby mi nieznane. Właściwie, to miałem je mniej więcej teraz kupić, ale poczekam aż dowiem się, że jednak nie wygrałem :roll: .
"Mów co uważasz, ale uważaj co mówisz"
"And don’t try to act like a Human, because Fairies are much, much cooler!"
Motopompa męska
Dziekan

Reputacja: 876

Postprzez magitalia » 25 sie 2009, o 14:41

Wydawnictwo Biblioteka Akustyczna, które jest wydawcą audiobooka Kolor magii Terry'ego Pratchetta ogłosiło konkurs na jak najlepszą interpretację prologu książki, pliki mp3 ze swoim nagraniem można jeszcze nadsyłać, ponieważ konkurs trwa do 1 września, a nagrody zostaną rozdane w warszawskiej kawiarni dla miłośników fantastyki 8 września, informacji szukajcie na stronie wydawnictwa-www.bibliotekaakustyczna.pl
magitalia
Gorzej niż Rincewind

Reputacja: 0

Postprzez Corvvin » 26 sie 2009, o 19:49

Kolejny znak tego, że strona się rozwija ;) Dorobiła się pierwszego konkursu z nagrodami ;) Można wygrać "Świat Finansjery" ;)

http://www.pratchett.pl/konkurs-wygraj- ... sjery.html
Tolerować nie znaczy zapomnieć, że to co tolerujemy na nic więcej nie zasługuje. - Mikołaj Gomez Davilla
Corvvin męska
Malleus Maleficarum

Reputacja: 382

Postprzez magitalia » 2 wrz 2009, o 20:33

Wydawnictwo Biblioteka Akustyczna (które wydało Kolor magii w wersji audio) zaprasza na spotkanie, które odbędzie się 8 września (wtorek) o godzinie 18.00, w nowej siedzibie warszawskiej kawiarni Paradox Cafe przy ulicy Jezierskiego 3/5A. Na spotkaniu zostanie wręczona nagroda za konkurs na najlepsza interpretację prologu, będzie można porozmawiać z Krzysztofem Tyńcem który czyta książkę i Piotrem Cholewą, który jest tłumaczem książki. Odbędzie się też loteria z nagrodami dla wszystkich przybyłych na spotkanie. Spotkanie jest otwarte-wstęp wolny
magitalia
Gorzej niż Rincewind

Reputacja: 0

Postprzez Motopompa » 3 wrz 2009, o 21:03

Łiiii, wygrałem w Polterowym konkursie SMSowym =). Chyba po raz pierwszy wygrałem cokolwiek w takim rodzaju konkursu :mrgreen: . Dzięki Ci Senthe za podanie linka i chwała Ci Jaro za założenie tematu ^^.
"Mów co uważasz, ale uważaj co mówisz"
"And don’t try to act like a Human, because Fairies are much, much cooler!"
Motopompa męska
Dziekan

Reputacja: 876

Postprzez Corvvin » 2 lis 2009, o 15:35

Szykuje się konkurs - do wygrania będzie najnowsza książka od wydawnictwa Prószyński i ska: Humor i mądrość Świata Dysku - trzeba wymyślić pytania ;) Jak ktoś ma jakąś ciekawą propozycję to proszę podsyłać na PW.
Jakieś inspirację wyciągnę chyba z forumowego quizu - tak żeby forumowiczom było łatwiej ;)

edit 6.11.
Konkurs oficjalnie już jest na stronie - http://www.pratchett.pl/konkurs-wygraj- ... dysku.html

Pytania chyba nietrudne ;)
Przy okazji prośba o rozreklamowanie konkursu w internecie w ramach możliwości ;) śledziki itp. :P
Tolerować nie znaczy zapomnieć, że to co tolerujemy na nic więcej nie zasługuje. - Mikołaj Gomez Davilla
Corvvin męska
Malleus Maleficarum

Postprzez jaro_gryf_666 » 6 lis 2009, o 19:35

Fajnisty - nie za prosty :)
Już wrzucam na śledzia :P

Teraz tylko czekać, aż na forum znajdzie się ktoś, kto będzie chciał, żebyśmy odpowiedzieli na te pytania :P

EDIT:
Tak przy okazji:
Konkurs z humorem i mądrością ŚD - discworld.pl
NOBODY expects the Spanish Inquisition! Amongst our weaponry are such diverse elements as: fear, surprise, ruthless efficiency, an almost fanatical devotion to the Pope, and nice red uniforms...
jaro_gryf_666
Hiszpańska Inkwizycja

Reputacja: 380

Postprzez Corvvin » 6 lis 2009, o 19:59

Generalnie ciężko wymyślić trudne pytanie zamknięte, w czasach google. Starałem się ułożyć jakoś tak, żeby nie czytający książek, przynajmniej trochę się namęczyli zanim znajdą odpowiedź.
Ale otwartych pytań zwyczajnie nie chciałoby mi się sprawdzać ;) Wolę sobie zwycięzców wyznaczać jednym zapytaniem do bazy danych ;P

Chociaż najchętniej zrobiłbym konkurs na jakiś artykuł do strony byłby dodatkowy plus z takiego konkursu. Ale trochę powątpiewam, żeby byli chętni na takie wyzwanie za marną książkę ;) Jak się trafi jakiś poważniejszy sponsor to można będzie pomyśleć ;)
Corvvin męska
Malleus Maleficarum

Postprzez Nastasja » 16 lis 2009, o 16:17

ej a ja bym poleciała na książkę w zamian za artykuł.
o ile byłaby to jedna z tych, których nie mam................... :)

jakieś konkretne pomysły, o czym artykuł, czy samemu trzeba dumać?
Nastasja
Student Magii

Reputacja: 10

Postprzez Corvvin » 19 lis 2009, o 18:02

Pomysły może i by się znalazły - ale chwilowo książek brak.
Za to enigmatycznych sugestii o mglistych szansach na jakieś książki w przyszłości mogę dostarczyć w każdych ilościach ;)
Corvvin męska
Malleus Maleficarum

Postprzez _MaLiNka_ » 20 lis 2009, o 14:53

o ja bym chętnie wzieła udział w konkursie na artykuł:)
co prawa ja się muszę mocno motywować do pisania, ale myślę ,że to byłby fantstyczny chwilowy przerywnik w moim nędznym życiorysie:)
_MaLiNka_
Mag I stopnia

Reputacja: 29

Postprzez Eoren » 21 lis 2009, o 16:50

O właśnie. Jak się to trochę bardziej sprecyzuje to jestem zainteresowana.
THERE IS NO JUSTICE. THERE IS JUST ME.
"Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside a dog, it's too dark to read."
Eoren żeńska
Bibliotekarz

Reputacja: 288

Postprzez grace » 15 mar 2011, o 11:41

kliknij >>Obrazek<< aby zobaczyć moje strony>>Obrazek
Polecam też magiczny sklepik: Kuglarstwo.pl
grace żeńska
Kelda

Reputacja: 2033

Następna strona

Powrót do Pratchettowe dyskusje..

Nikt, kto zna się choć trochę na nożach, nie użyje słynnego pchnięcia znad ramienia, tak lubianego przez ilustratorów. Byłoby to działanie amatorskie i nieskuteczne. Zawodowiec uderza od dołu - droga do serca prowadzi przez żołądek.

Muzyka duszy, dodał(a) Aiyanna