Powitalne archiwum

Dobry wieczór

Archiwalne powitania na forum ;)

Dobry wieczór

Postprzez Legba » 29 gru 2010, o 02:57

Skoro macie specjalny dział do przedstawiania się, nie zaszkodzi spróbować.

Nie pamiętam w jaki sposób pierwszy raz trafiłem na to forum, a myśląc w nieco szerszym kontekście - na tą stronę. Być może stało się to za sprawą google'a, a być może za sprawą innego polskiego forum traktującym o Świecie Dysku i okolicach, na którym zarejestrowałem się 13 miesięcy temu. I, niestety przez te 13 miesięcy za wiele się tam nie działo - postanowiłem spróbować szczęścia tutaj.

Jak już pisałem, nie pamiętam jak konkretnie trafiłem na pratchett.pl, za to pamiętam dokładnie (nie licząc dat, daty dzielę na: jakiś czas temu, jakiś rok temu, parę lat temu i dawno temu) jak trafiłem na Pratchetta. Świeżo po przeczytaniu moich pierwszych książek z gatunku fantasy (czyli Hobbita i zaraz potem trylogii), postanowiłem zainteresować się tematem szeroko pojętego fantasy. Było to jeszcze przed erą dostępnego internetu, więc jako 13-sto, czy tam 14-stolatek byłem ograniczony do osiedlowego kiosku (miał wszystkie komiksy) jako mojego okna na świat. Patrząc na to z perspektywy czasu, muszę przyznać, że miałem szczęście - w pierwszym, kupionym i przeczytanym w życiu numerze Fantastyki, trafiłem (od razu) na fragment Koloru Magii. Zmokberg, Hrun, magiczne miecze, oktaryna, i tak dalej. Zanim zdążyłem choć trochę poznać Rincewinda, udało mu się zaliczyć przygodę w alternatywnym wszechświecie jako Dr Rjinswand. Wtedy nie miałem wątpliowści, że to jest to. Żadnych. Osiedlowa księgarnia okazała się być niezwykle dobrze zaopatrzona i jakiś czas potem miałem już wszystkie trzy książki Pratchetta (zamiast od KM, zacząłem od Równoumagicznienia - okładka wyglądała fajniej) wydane przez Fantastykę...

A dalej już jakoś to poszło. Od kupna pierwszej książki T.P do teraz zdążyłem kilka razy się przeprowadzić, nieskończoną ilość razy zmieniać zainteresowania i zajawki, ale Świat Dysku i okolice nigdy nie przestały mi się podobać i przyciągać z taką samą siłą jak ten pierwszy raz (chociaż przyznam, że nawet Sir Terry od czasu do czasu popełni coś słabszego). Szkoda, że już nie mam tego numeru Fantastyki.

Jeszcze nie zdecydowałem, czy udzielanie się na tym forum to dobry pomysł - szczerze mówiąc, nigdy nie poznałem drugiego fana twórczości Pratchetta. Z drugiej strony, na Waszym forum trafiłem na kilka ciekawych dyskusji i spostrzeżeń, więc kto wie.

I to chyba tyle jeśli chodzi o mój powitalny post. Wbrew pozorom, od monologów wolę konwersacje ;)
WEŹ ZATEM WSZECHŚWIAT I ROZGNIEĆ GO NA NAJDROBNIEJSZY PYŁ, PRZESIEJ PRZEZ NAJDROBNIEJSZE SITO, A POTEM POKAŻ MI CHOCIAŻ JEDEN ATOM SPRAWIEDLIWOŚCI, JEDNĄ MOLEKUŁĘ MIŁOSIERDZIA. A JEDNAK DZIAŁACIE, JAK GDYBY ISTNIAŁ JAKIŚ IDEALNY PORZĄDEK ŚWIATA.
Legba
Student Magii

Reputacja: 1

Reklama

Re: Dobry wieczór

Postprzez grace » 29 gru 2010, o 10:32

Witaj,
miło, że tyle o sobie napisałeś ;) Może jednak zdecydujesz się na szersze udzielanie, bo zapowiadają się ciekawe dyskusje z Tobą ;)

a co do spotykania innych fanów, my się co jakiś czas spotykamy, w mniejszych bądź większych grupkach i zawsze jest to dosyć zabawne ;)
W Warszawie Pratchetto-wariatów nie brakuje ;)
kliknij tu >Obrazek< i tu >Obrazek
Polecam też magiczny sklepik: Kuglarstwo.pl
grace żeńska
Kelda

Reputacja: 2305

Postprzez Draco Nobilis » 29 gru 2010, o 10:57

Witam Cię serdecznie Legba.
Cieszę się, że jesteś ze stolicy (może zrobimy jakieś spotkanie). Poza tym fajnie, że wolisz konwersacje. Skoro w monologu, którego nie lubisz tyle napisałeś, to w konwersacjach będzie jeszcze lepiej. Baw się dobrze i bywaj często.
Prawda jest nieosiągalna. Nie mówię jej, bo nie wierzę w jej istnienie.
Draco Nobilis żeńska
Mag II stopnia

Reputacja: 246

Postprzez greycoffey » 29 gru 2010, o 11:22

On nie napisał, że nie lubi monologów. Legba WOLI konwersacje od monologów, przez co może lubić i monologi, i konwersacje, ale kiedy ma z kim rozmawiać, woli to zrobić z tym kimś, nie samemu :D Ta moja uszczypliwość..

Witam na forum, baw się dobrze.
I'm just a dreamer, I dream my life away
I'm just a dreamer, who dreams of better days.
greycoffey
Student Magii

Reputacja: 14

Postprzez Draco Nobilis » 29 gru 2010, o 11:30

Istotnie - Greycoffey musisz być matematykiem i pewnie lubisz logikę.
A to fałszywka, napisał w panelu użytkownika: zawód "leń i nierób".
Jeśli pracujesz intelektualnie, to nie możesz być leń i nierób.
Prawda jest nieosiągalna. Nie mówię jej, bo nie wierzę w jej istnienie.
Draco Nobilis żeńska
Mag II stopnia

Reputacja: 246

Postprzez Motopompa » 29 gru 2010, o 12:27

Cześć.
Mam nadzieję, że za jakiś czas będziesz się dziwić, jak mogłeś mieć wątpliwości co do udzielania się na tym forum :)
Nie wiem co by tu napisać mądrego, więc wstawiam żółwia Janusza. ______________
ಠ_ಠ+++Błąd: brak sera+++
Obrazek
‘‘And don’t try to act like a Human, because Fairies are much, much cooler!’’
Motopompa męska
Kwestor

Reputacja: 1277

Postprzez Corvus26 » 29 gru 2010, o 12:54

Witaj :)
Jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu, oznaką czego jest puste biurko?

— Albert Einstein
Corvus26 męska
Mag IV stopnia

Reputacja: 290

Postprzez dagmarab » 29 gru 2010, o 13:39

witamy :) i udzielaj się jak najwięcej :)
"Celem całości jest być całością"
dagmarab żeńska
Profesor NU

Reputacja: 410

Postprzez Legba » 29 gru 2010, o 14:23

Dzięki za miłe przywitanie ;)

grace napisał(a):a co do spotykania innych fanów, my się co jakiś czas spotykamy, w mniejszych bądź większych grupkach i zawsze jest to dosyć zabawne
W Warszawie Pratchetto-wariatów nie brakuje

No to super, macie jakieś stałe miejsce spotkań? Rychłoż się zejdziecie znów?
WEŹ ZATEM WSZECHŚWIAT I ROZGNIEĆ GO NA NAJDROBNIEJSZY PYŁ, PRZESIEJ PRZEZ NAJDROBNIEJSZE SITO, A POTEM POKAŻ MI CHOCIAŻ JEDEN ATOM SPRAWIEDLIWOŚCI, JEDNĄ MOLEKUŁĘ MIŁOSIERDZIA. A JEDNAK DZIAŁACIE, JAK GDYBY ISTNIAŁ JAKIŚ IDEALNY PORZĄDEK ŚWIATA.
Legba
Student Magii

Reputacja: 1

Postprzez Nobby Nobs » 29 gru 2010, o 14:38

Witam. :)
– Leżymy w rynsztoku, Nobby – jęknął. – Ooo!
– Wszyscy leżymy w rynsztoku, Fred. Ale niektórzy z nas patrzą w gwiazdy...
Nobby Nobs żeńska
Kierownik studiów nieokreślonych

Reputacja: 1025

Postprzez szpaq » 29 gru 2010, o 15:50

cześć. ;]
Jeśli ktoś śpiewa przy goleniu, wariatem nie jest. A jeśli stepuje?
A. Ziemiański

3... 2... 1... Klimat!!!
szpaq męska
Steve Jobs

Reputacja: 755

Postprzez greycoffey » 29 gru 2010, o 16:10

Draco Nobilis napisał(a):Istotnie - Greycoffey musisz być matematykiem i pewnie lubisz logikę.
A to fałszywka, napisał w panelu użytkownika: zawód "leń i nierób".
Jeśli pracujesz intelektualnie, to nie możesz być leń i nierób.

Logikę lubię, a leń czasami jest zmuszany przez nieprzewidywalne czynniki zewnętrzne, albo aby sobie udowodnić, ze wcale aż takim leniem nie jest jak o nim mówią :)
I'm just a dreamer, I dream my life away
I'm just a dreamer, who dreams of better days.
greycoffey
Student Magii

Reputacja: 14

Postprzez grace » 29 gru 2010, o 18:42

Rychłoż lub nie rychłoż, trudno przewidzieć ;) Spotkania są bardzo różne, ale zawsze na forum się jakoś dogadujemy. Zresztą niektórzy indywidualnie poza forum też ;)
kliknij tu >Obrazek< i tu >Obrazek
Polecam też magiczny sklepik: Kuglarstwo.pl
grace żeńska
Kelda

Reputacja: 2305

Postprzez Dżon » 29 gru 2010, o 19:21

Czołem!
Nazywam się Milijon bo za miliony gardzę i ejakuluję frustracją...
Dżon męska
aka Nie znacie tego?

Reputacja: 2441

Postprzez Dicey Reilly » 29 gru 2010, o 21:06

Hello there! :D Obyś bywał częściej niż na innym wcześniej wspomnianym forum.
Obrazek
Skład: 75%Marchewy, 75%Bibliotekarza, 74%Niani Ogg, 64%Rincewinda, 63%Śmierci i 60%Vimesa.
Dicey Reilly żeńska
Kierownik studiów nieokreślonych

Reputacja: 773

Następna strona

Powrót do Powitalne archiwum

Koty mają sposoby, by być tu od zawsze, nawet jeśli dopiero co się pojawiły. Poruszają się we własnym, osobistym rytmie czasu. Zachowują się tak, jakby ludzki świat był tym, w którym akurat przypadkiem się zatrzymały w drodze do czegoś, być może o wiele ciekawszego.

Kot w stanie czystym, dodał(a) Eoren