Powitalne archiwum

Dobry wieczór :)

Archiwalne powitania na forum ;)

Re: Dobry wieczór :)

Postprzez Homer » 17 lis 2010, o 23:21

nanny_ogg napisał(a):Jako nanny_ogg oczywiście mogłabym pokochać JEDNEGO kota,ale musiałby być właśnie rudy...

Mój kocurek jest rudy tak bardzo, że bardziej nie można ;D Drugi to dojrzały czarny tajemniczy pan jakos po czterdziestce ;) Przyznam, że ma niepełne uzębienie, ale rzadko się uśmiecha, więc to wn iczym nie przeszkadza :D

4jola napisał(a):No nie mów,że nie urzekła Cię od pierwszego przeczytania nasza urocza gromadka?

Szczerze mówiąc, to gdy trafiłam tutaj, jeszcze nie miała ta gromadka jak mnie urzec, bo poprostu się zarejestrowałam :P Z doświadczenia wiem, że ludzie, którzy przepadają za Pratchettem są z natury interesujący :)
Sens tu niby ninja
pojawia się i znika jak wątek u Davida Lyncha
Homer
Student Magii

Reputacja: 24

Reklama

Postprzez ratharienn » 18 lis 2010, o 00:55

Homer napisał(a):No niestety jednego... Tak wyszło :] Wszystkie moje zwierzaki to albo przybłędy, albo stworzonka po przejściach. Nie stać mnie było na drugiego szczurka, miałam wtedy jeszcze znalezionego żółwia, a wszystko trzeba przecież wyżywić... Teraz pracuję, ale moja szczurzyca ma już ponad półtora roku i raczej nie przystosuje się to innych szczurów.

Śmiało mogę napisać, że to Wielka Nieprawda. Szczury to zwierzęta stadne, powinny być co najmniej dwa. Oczywiście, Twoja szczurka jest już dorosła, ale nie sądzę, by to miało cokolwiek oznaczać w kwestii łączenia. Zresztą, zawsze mogłabyś zaadoptować szczurzycę w jej wieku. No, ale postanowiłaś. To nie jest szczurze forum, więc nie będę umoralniać, poza tym, przygarnianie zwierząt czyni z Ciebie naprawdę dobrego człowieka, ale zastanów się.:)
Wkleisz jakieś zdjęcia w temacie "Zwierzęta" w Luźnych dysputach, żebyśmy mogli popiszczeć na widok tej całej radosnej czeredy? ;)

Mój kolega napisał kiedyś na sprawdzianie, kiedy mieli opisać życie i twórczość Homera: Homer był ślepy i na dodatek śpiewał. Później nie mógł zrozumieć, dlaczego dostał jedynkę. :mrgreen:
Homer napisał(a):Z doświadczenia wiem, że ludzie, którzy przepadają za Pratchettem są z natury interesujący

A i owszem. ;)
"And you? What's your story, bastard?"
"Ask me nicely and maybe I'll tell you."
ratharienn żeńska
Kierownik studiów nieokreślonych

Reputacja: 923

Postprzez Homer » 18 lis 2010, o 01:09

ratharienn napisał(a):Śmiało mogę napisać, że to Wielka Nieprawda. Szczury to zwierzęta stadne, powinny być co najmniej dwa.

Wiem :) Ale szczur jest, powiedzmy, z odzysku, a mnie nie bylo niestety stać na jeszcze jednego, bo wtedy nie pracowałam.

ratharienn napisał(a):poza tym, przygarnianie zwierząt czyni z Ciebie naprawdę dobrego człowieka, ale zastanów się.:)

Szczurzyca jest bardzo inteligentnym i towarzyskim stworzonkiem, poświęcam jej dużo czasu i wiem, że to nie jest to samo co drugi szczurek, ale tyle mogę jej dać. plus wyżywienie, dom i świerzą ściółkę :P Ja zwierzęta ogólnie traktuję jak członków rodziny :)

ratharienn napisał(a):Wkleisz jakieś zdjęcia w temacie "Zwierzęta" w Luźnych dysputach, żebyśmy mogli popiszczeć na widok tej całej radosnej czeredy? ;)

pomyślę :D
Sens tu niby ninja
Homer
Student Magii

Postprzez ratharienn » 18 lis 2010, o 15:43

Homer napisał(a):Szczurzyca jest bardzo inteligentnym i towarzyskim stworzonkiem, poświęcam jej dużo czasu i wiem, że to nie jest to samo co drugi szczurek, ale tyle mogę jej dać. plus wyżywienie, dom i świerzą ściółkę Ja zwierzęta ogólnie traktuję jak członków rodziny

Dobrze, w takim razie nie będę już więcej mamrotała na ten temat. Widać, że znasz się na rzeczy. ;)
"And you? What's your story, bastard?"
"Ask me nicely and maybe I'll tell you."
ratharienn żeńska
Kierownik studiów nieokreślonych

Reputacja: 923

Postprzez Dżon » 18 lis 2010, o 16:56

Siemanizacja. :)
Nazywam się Milijon bo za miliony gardzę i ejakuluję frustracją...
Dżon męska
aka Nie znacie tego?

Reputacja: 2441

Postprzez Mogget » 19 lis 2010, o 21:03

Homer napisał(a):Pochodzę z okolic Wrocławia

Jakie to okolice, gdyż sam z okolic pochodzę? ;P
Witam :)
Prawie nikt na świecie nie pragnie wolności. Ludzie tylko myślą, że jej pragną. To wszystko iluzja. Gdyby naprawdę dano im wolność, większość nie wiedziałaby, co począć.(...) Ludzie w rzeczywistości lubią niewolę.
Mogget męska
Mag IV stopnia

Reputacja: 364

Postprzez Motopompa » 19 lis 2010, o 23:06

Właśnie się spostrzegłem, ze zapomniałem się przywitać. Co za faux pas!
Cześć.
Nie wiem co by tu napisać mądrego, więc wstawiam żółwia Janusza. ______________
ಠ_ಠ+++Błąd: brak sera+++
Obrazek
‘‘And don’t try to act like a Human, because Fairies are much, much cooler!’’
Motopompa męska
Kwestor

Reputacja: 1277

Postprzez Sacharissa » 20 lis 2010, o 00:49

Właśnie, właśnie, mnie też gdzieś umknął ten temat - witaj na forum.
Well, I woke up this morning
And I got myself a beer.
The future's uncertain
And the end is always near.
Sacharissa żeńska
Mag II stopnia

Reputacja: 27

Postprzez Homer » 20 lis 2010, o 22:20

Mogget napisał(a):
Homer napisał(a):Pochodzę z okolic Wrocławia

Jakie to okolice, gdyż sam z okolic pochodzę? ;P
Witam :)

Hmm... To są dalsze okolice, ale jeszcze okolice :P Taka średniej wielkości miejscowina o całkiem przyjemnej nazwie Wińsko :D
Sens tu niby ninja
Homer
Student Magii

Postprzez Eoren » 21 lis 2010, o 17:54

grace napisał(a):Tu chciałabym zwrócić Twoją uwagę na Rewię NUTTER.

Potwierdzam. I wysyłam oficjalne zaproszenie. Ze złotą obwódką.

I oczywiście przesyłam powitania jako szczęśliwa posiadaczka 12... (jestem prawie pewna, że jest ich tyle w tej chwili...) ...kotów. Machają do Ciebie!
THERE IS NO JUSTICE. THERE IS JUST ME.
"Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside a dog, it's too dark to read."
Eoren żeńska
Bibliotekarz

Reputacja: 332

Postprzez Homer » 21 lis 2010, o 18:04

Eoren napisał(a):I oczywiście przesyłam powitania jako szczęśliwa posiadaczka 12... (jestem prawie pewna, że jest ich tyle w tej chwili...) ...kotów. Machają do Ciebie!

12? :D Zazdroszczę :roll: Proszę im odmachać ode mnie i moich :D
Sens tu niby ninja
Homer
Student Magii

Postprzez Mogget » 22 lis 2010, o 13:27

Homer napisał(a):o całkiem przyjemnej nazwie Wińsko :D

Nazwa wyborna :D ale google maps mówi mi, że to rzeczywiście już takie dalekie okolice ;P
Prawie nikt na świecie nie pragnie wolności. Ludzie tylko myślą, że jej pragną. To wszystko iluzja. Gdyby naprawdę dano im wolność, większość nie wiedziałaby, co począć.(...) Ludzie w rzeczywistości lubią niewolę.
Mogget męska
Mag IV stopnia

Reputacja: 364

Postprzez Homer » 22 lis 2010, o 13:49

Możnaby powiedzieć, że bardzo dalekie :D

Nazwa stąd się wzięła, że uprawiano tutaj winorośla (na Wzgórzach Wińskich) i robiono wino :) Ale nietrudno się chyba domyśleć ;)
Sens tu niby ninja
Homer
Student Magii

Poprzednia strona

Powrót do Powitalne archiwum

-Potem powiesz jej, jak ma na imię i jak ma na imię jej mama, i tato, mamrocząc coś przy tym drugim, gdyby mama nie była pewna.

Carpe Jugulum, dodał(a) nanny_ogg