Powitalne archiwum

Witam

Archiwalne powitania na forum ;)

Witam

Postprzez wakizaszi » 22 maja 2010, o 19:58

HeY :)
Mam 22 lata, jestem studentem III roku historii :)
interesuje się praktycznie wszystkim po trochu, a jeśli chodzi o literaturę to czytam wszystko co mi wpadnie w ręce :)
jeśli chcecie się czegoś więcej o mnie dowiedzieć to piszcie, bo ja nie mam pomysłu co mogę o sobie powiedzieć xD
wakizaszi
Student Magii

Reputacja: 23

Reklama

Re: Witam

Postprzez Corvus26 » 22 maja 2010, o 20:20

Witaj :)
Ja nie mam pomysłu o co mógłbym Cię zapytać ;). Jestem zdania, że więcej dowiemy się z Twoich postów poza tematem powitalnym, a szczególnie tych w marudniko-pochwalniku ;)
Jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu, oznaką czego jest puste biurko?

— Albert Einstein
Corvus26 męska
Mag IV stopnia

Reputacja: 290

Postprzez wakizaszi » 22 maja 2010, o 20:34

coś w tym jest, ale jak byś na coś wpadł to pytaj :)
wakizaszi
Student Magii

Postprzez grace » 22 maja 2010, o 20:45

witaj.

Chciałeś pytań?

Co rozumiesz pod pojęciem "wszystkiego po trochu""?
W jakim stopniu np. interesuje Cię sport, astronomia, podróże, malarstwo albo np. matematyka?
Która część i czyjej historii Cię tak interesuje?
Skąd jesteś?
Dokąd zmierzasz?
Gdzie się podział honor?
Czy wiesz dlaczego mi zajęć nie odwołali z powodu powodzi?
Co Cię w życiu fascynuje?
Co myślisz o naszej Rewii?
Jak trafiłeś na to forum?
Od jak dawna czytasz Pratchetta?

jeśli nikt mnie nie zatrzyma, mogę zadać więcej pytań o wszystko, ale jak wrócę z zakupów.
kliknij tu >Obrazek< i tu >Obrazek
Polecam też magiczny sklepik: Kuglarstwo.pl
grace żeńska
Kelda

Reputacja: 2305

Postprzez wakizaszi » 22 maja 2010, o 21:20

dużo tych pytań xD
Ostatnio edytowano 22 maja 2010, o 21:34 przez wakizaszi, łącznie edytowano 2 razy
wakizaszi
Student Magii

Postprzez wakizaszi » 22 maja 2010, o 21:30

przez wszystko po trochu rozumiem, że mam różnorodne zainteresowania, osobiście za sportem nie przepadam, astronomią się interesował bardziej kiedyś teraz bardzie ciekawi mnie znaczenie gwiazd na przestrzeni dziejów dla poszczególnych narodów
za matematyką nie przepadam, a jeśli chodzi o historię to interesują mnie zarówno biografie ludzi którzy jakoś wyróżnili się na przestrzeni dziejów, jak i historią poszczególnych narodów i ciekawostkami historycznymi
pochodzę z Myszkowa leżącego nieopodal Częstochowy, a zmierzam do własnego szczęścia :)
honor po jęcie zbyt ogólne i względne by o nim pisać w kilku zdaniach, ale literatury nie brakuje więc jeśli chcesz to poczytaj ;)
zajęć Ci nie odwołali prawdopodobnie dlatego że Cię nie zalało...
interesuje mnie wszystko co jest w stanie przykuć moją uwagę na dłużej, a na forum trafiłem przypadkiem
Pratchetta czytam jeszcze od czasu gimnazjum, a co sądze "o rewii" powiem później jak wyrobie sobie opinię ;)
wakizaszi
Student Magii

Postprzez 4jola » 22 maja 2010, o 21:38

Witamy,witamy.Od razu widać,że nie posmakowałeś jeszcze lochów Inkwizycji,której nikt się nie spodziewa...ale wszystko przed Tobą.Czuj sie jak u siebie,nie uciekaj(my mamy takie wypaczone poczucie humoru i niewyparzone paluchy.Szybciej piszemy,niz myslimy).
A do Rewii(z dużej litery,proszę nie zapominac) usiądź z wielką michą popcornu,paczką chusteczek i tabletek na popękana głowę.Zapraszamy do "Inna gierka". :D
"My , z matką twoją , rasizmowi mówimy twarde i zdecydowane: raczej nie !"
4jola
Pani Palm

Reputacja: 564

Postprzez Motopompa » 22 maja 2010, o 22:01

Grr, jak już kończyłem pisać posta, wcisnąłem tajemniczy skrót klawiszowy i wszystko się skasowało, pozostawiając mnie wpatrzonego w stronę startową.
Także ograniczę się do: Cześć!
Nie wiem co by tu napisać mądrego, więc wstawiam żółwia Janusza. ______________
ಠ_ಠ+++Błąd: brak sera+++
Obrazek
‘‘And don’t try to act like a Human, because Fairies are much, much cooler!’’
Motopompa męska
Kwestor

Reputacja: 1277

Postprzez kiniro » 22 maja 2010, o 23:05

Witam również. Dodam tylko, że pomysł na temat Rewii zaczyna się na stronie siódmej i trwa do tej pory. Uprzedzam, że większość z dialogów przypomina rozmowy magów i filozofów w jednym. Cała lektura przypomina Freuda z Chesterem i Marcowym Zającem popijających chyba ulubiony trunek Lorda (zauważyłem, że wiele Jego postaci go lubi).
W moim świecie
Miłość dla poetów
Nigdy nie jest sławną balkonową sceną
Jedynie konającą wiarą
U niebios bram
kiniro
Mag III stopnia

Reputacja: 104

Postprzez Kinga » 23 maja 2010, o 12:57

Witaj.
(...) jeśli nie wiemy, skąd przychodzimy, to nie wiemy, gdzie jesteśmy, a jeśli nie wiemy, gdzie jesteśmy, to nie wiemy, dokąd zmierzamy.A jeśli ktoś nie wie, dokąd zmierza, to prawdopodobnie zmierza w złym kierunku.
Kinga żeńska
ciotka cierpienia

Reputacja: 1858

Postprzez Sacharissa » 23 maja 2010, o 13:15

Witaj i baw się dobrze :).
Well, I woke up this morning
And I got myself a beer.
The future's uncertain
And the end is always near.
Sacharissa żeńska
Mag II stopnia

Reputacja: 27

Postprzez Eoren » 23 maja 2010, o 18:58

kiniro napisał(a):Cała lektura przypomina Freuda z Chesterem i Marcowym Zającem popijających chyba ulubiony trunek Lorda (zauważyłem, że wiele Jego postaci go lubi).

Kwestie Marcowego Zająca znajdują się w moich postach gdyby ktoś miał wątpliwości :mrgreen: !
Witaj nam, witaj, ostatecznie i oficjalnie!
THERE IS NO JUSTICE. THERE IS JUST ME.
"Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside a dog, it's too dark to read."
Eoren żeńska
Bibliotekarz

Reputacja: 332

Postprzez ratharienn » 23 maja 2010, o 19:22

Eoren napisał(a):
kiniro napisał(a):Cała lektura przypomina Freuda z Chesterem i Marcowym Zającem popijających chyba ulubiony trunek Lorda (zauważyłem, że wiele Jego postaci go lubi).

Kwestie Marcowego Zająca znajdują się w moich postach gdyby ktoś miał wątpliwości :mrgreen:

To ja chcę być Freudem! :mrgreen:

Witam serdecznie na forum! :mrgreen:
"And you? What's your story, bastard?"
"Ask me nicely and maybe I'll tell you."
ratharienn żeńska
Kierownik studiów nieokreślonych

Reputacja: 923

Postprzez qfas » 23 maja 2010, o 19:34

Witaj, Nowy Userze! Nie przeraź się Rewią - to takie nasze małe (olaboga, ładne mi małe) szaleństwo. Ale wiesz, my tu tak naprawdę wszyscy jesteśmy zdrowi, a nasze dziwaczne nakrycia głowy to, jak to mawia mój wujek, który już trzy lata się miga od płacenia podatków, ekscentryzm. I znów mnie poniosło. O czym to ja?... A, tak. Witaj na forum!
II
(..)
(oo)

To królik. Przekopiuj go do do swojej sygnatury, aby pomóc zdobyć mu władzę nad światem.
qfas męska
Mag IV stopnia

Lokalizacja: Hmm... Powiedzmy, że nie powinieneś zaglądać na strych, oki?
Reputacja: 219

Postprzez Eoren » 23 maja 2010, o 19:46

Ale wiesz, my tu tak naprawdę wszyscy jesteśmy zdrowi, a nasze dziwaczne nakrycia głowy to, jak to mawia mój wujek, który już trzy lata się miga od płacenia podatków, ekscentryzm.

Qfas, co jak co ale mam wrażenie, że nie uda nam się wyłgac z tych kalesonów słowem 'ekscentryzm'...
THERE IS NO JUSTICE. THERE IS JUST ME.
"Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside a dog, it's too dark to read."
Eoren żeńska
Bibliotekarz

Reputacja: 332

Następna strona

Powrót do Powitalne archiwum

– Ach, dezerterzy... My też kilku mieliśmy. W kawalerii! Jak nazwałbyś człowieka, który zostawia swojego wierzchowca?
– Piechurem?

Straż nocna, dodał(a) Sushi