Już spieszę o dłuższy elaborat. Wcześniejszy post był po prostu pisany na szybko, byłem ponaglany do wyjścia

No więc, generalnie to na imię mi Mateusz, tegorocznym maturzystą jestem. Generalnie nie mam w zwyczaju rejestrować się na forum, aby potem znikać, więc życzenia niektórych abym pozostał zostanie z miłą chęcią przeze mnie spełnione

Interesuję się szeroko pojętą literaturą - głównie chronicznych fantastów i alkoholików spod znaku Marka Hłaski, Charlesa Bukowskiego czy Jacka Kerouaca. Obok tej trójki ulubieni to ofc. Pratchett, poza tym Frank Herbert oraz książki z naszej rodzimej Fabryki Słów.
Nałogowo słucham muzyki, jest to zamknięty krąg ale nie hermetyczny - głównie to muzyka z pogranicza post-punku, new wave ale lubię też heavy i thrash metal oraz okazyjnie progresywny rock.
Jakby ktoś był bardziej ciekawy odsyłam do lans.fmowej strony:
http://last.fm/user/makal_baenrePoza tym mam w planach być wykwalifikowanym historykiem, gdyż historia czy archeologia mnie cholernie interesuje

Co mam na koncie z Pratchetta? Kolor Magii, Równoumagicznienie, Morta, Czarodziciestwo, Eryka i kończę teraz Strażnika Czasu. Później idzie na rożno Wiedźmikołaj i Nauka Świata Dysku, bo czekają, czekają i się doczekać nie mogą

Ah. Jestem wiernym kibicem Liverpoolu F.C.