Powitalne archiwum

Witam Szanowne Zgromadzenie

Archiwalne powitania na forum ;)

Postprzez Draco Nobilis » 24 lut 2010, o 14:08

Mam nadzieję, że nasz wspaniały Guru - Autor książek o Świecie Dysku nie obrazi się za to drobne naruszenie praw autorskich. Jest to jedynie akt zachwytu i pokłon dla jego cudownego świata.

Otóż opowiem wszystko od początku, bo obawiam się mocy Magów.
Kiedy Bezdennie Głupi Johnson zbudował zabawkę dla dzieci składającą się z ruchomych klocków z literami na wierzchu, przytwierdzonych do planszy, nikt nie dziwił się, że zapomniał zostawić jedno miejsce pozwalające na przesuwanie tych klocków. W efekcie dzieci mogły jedynie oglądać litery, bez możliwości ułożenia wyrazu. Jednak Myślak Stibbons spróbował zrobić z tej zabawki klawiaturę maszyny do pisania. Wszystko bezpiecznie by się skończyło, gdyby nie udział HEX-a, który zatęsknił za potomstwem i przy pomocy tysiącfunkcyjnego chochlika, oktarynowego płomyka i kilku rurek od pędzenia bimbru wykonał małe Heksiki.
Kiedy urodziłam Młodego Sama, wszyscy chcieli obdarować go prezentami. Nawet miłościwie nam panujący Patrycjusz lord Havelock Vetinari ofiarował mu grę „Thud” z pięknie rzeźbionymi pionami. Niestety na Niewidocznym Uniwersytecie nie posiadali zabawek, więc uznali, że Heksik, jako wywodzący się z zabawki dla dzieci może być odpowiedni. Młody Sam łatwiej nauczy się liter, kiedy osiągnie odpowiedni wiek.
Do nieszczęścia doszło kiedy odkurzałam Heksika. Nasz młody smok (notabene szczenię Errola i Draco Nobilis) był tak rozbrykany, że niechcący zionął ogniem na klawiaturę. Coś błysnęło, strzeliło i tysiącfunkcyjny chochlik obudził się. Nie zaglądałam do komnaty przez trzy dni, w nadziei, że tysiącfunkcyjny chochlik zaśnie. Niestety, Heksik nadal cicho mruczał. Zasiadłam więc do nadpalonej klawiatury i ostrożnie napisałam, kto dokonał dzieła zniszczenia: smok.
Jejku, co się potem działo, jak zaczęły wyskakiwać obrazy pięknych smoków, to tak się zasiedziałam, że nasz ukochany smok bagienny Vinny Szponosztych spalił całą swoją zagrodę ze złości, że pozostał sam. Potem domyśliłam się, że trzeba pisać całym zdaniem, żeby Heksik zrozumiał, więc napisałam tytułem wyjaśnienia: tu żyją smoki.
No teraz, to się dopiero zaczęło. Ukazała się cała historia naszego miasta. Piękne cytaty naszych znanych osobistości. Interesujące dysputy Magów (bo któż inny mógłby posiadać Heksika i umieszczać tu swoje uczone dywagacje). Uważałam, że skoro uczciwie przedstawiłam sytuację, to miałam prawo przeczytać, co mi Heksik odpowiedział. Dlatego kiedy mój ukochany Młody Sam zasypiał w ciągu dnia, a w hodowli smoków bagiennych żadne maleństwo nie chorowało, zaglądałam do Heksika, żeby poznać historię własnego kraju.
Niestety, pewnego dnia mój drogi małżonek wrócił wcześniej z posterunku i zaskoczył mnie przy Heksiku. Wszystko się wydało! Mój wspaniały Samuel bardzo się zdenerwował. Polecił mi natychmiast napisać wyjaśnienie mojego zachowania z prośbą o nie rzucanie na nas złego czaru. Co bez zwłoki czynię.
Niestety nie znalazłam Księgi Gości, więc umieszczam swój list na Forum.
Pomimo pokaźnej służby, wolę osobiście zadbać o Młodego Sama oraz o smoki (Purity i główna jaskiniowa zostały zwolnione), dlatego mam liczne obowiązki, które nie pozwalają mi zbytnio rozpisywać się na forum. Jeśli jednak wystąpią jakieś problemy zdrowotne u smoków hodowanych w Niewidocznym Uniwersytecie, chętnie prześlę swoją książkę „Choroby smoków”.
Mam nadzieję, że zgodnie z poleceniem na „Forum powitalnym”: „Napisz parę słów o sobie i jak tu trafiłaś”, wszystko szczegółowo opisałam. A przy tym jako najwyżej urodzona dama w mieście, jestem dostatecznie znana ogółowi.
Dlatego pozwolę sobie zakończyć wyjaśnienia, życząc dostojnym Magom korzystającym z Heksików, aby wirus nie zaatakował ich tysiącfunkcyjnych chochlików.

Sybil Vimes herbu Ramkin

p.s. Czy Magowie zechcieliby udzielić mi pozwolenia na korzystanie z czcionki
o barwie szafiru (ciemno niebieskiej)?

Lady S.
Prawda jest nieosiągalna. Nie mówię jej, bo nie wierzę w jej istnienie.
Draco Nobilis żeńska
Mag II stopnia

Reputacja: 246

Reklama

Re: Witam Szanowne Zgromadzenie

Postprzez Sushi » 24 lut 2010, o 14:24

Eeee... Witam?
A co do czcionki to przyzwolenie magów ani Patrycjusza najprawdopodobniej nie jest potrzebne: w okienku nowego posta jest opcja zmiany koloru tekstu
(kolor przykładowy, gdyż nie mam pojęcia jakiego koloru są szafiry)
OUT OF ORDER.I blame it on my A.D.D baby
Sushi żeńska
Złodziejka zapalniczek

Reputacja: 371

Postprzez tommi » 24 lut 2010, o 14:27

I ja witam :D(ten post to chyba najdłuższy z wszystkich powitalnych jaki w życiu widziałem )
tommi męska
Mag III stopnia

Reputacja: 46

Postprzez ratharienn » 24 lut 2010, o 14:42

Witam także serdecznie! :mrgreen:
"And you? What's your story, bastard?"
"Ask me nicely and maybe I'll tell you."
ratharienn żeńska
Kierownik studiów nieokreślonych

Reputacja: 923

Postprzez Sacharissa » 24 lut 2010, o 15:24

Witamy na forum!

Faktycznie, to chyba najdłuższy post powitalny :D
Well, I woke up this morning
And I got myself a beer.
The future's uncertain
And the end is always near.
Sacharissa żeńska
Mag II stopnia

Reputacja: 27

Postprzez Draco Nobilis » 24 lut 2010, o 15:33

Rozumiem, że dostąpiłam zaszczytu pisania szafirową barwą.
Draco Nobilis żeńska
Mag II stopnia

Postprzez Kinga » 24 lut 2010, o 16:19

Witam również.
(...) jeśli nie wiemy, skąd przychodzimy, to nie wiemy, gdzie jesteśmy, a jeśli nie wiemy, gdzie jesteśmy, to nie wiemy, dokąd zmierzamy.A jeśli ktoś nie wie, dokąd zmierza, to prawdopodobnie zmierza w złym kierunku.
Kinga żeńska
ciotka cierpienia

Reputacja: 1858

Postprzez Corvus26 » 24 lut 2010, o 16:38

Witam :)
Jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu, oznaką czego jest puste biurko?

— Albert Einstein
Corvus26 męska
Mag IV stopnia

Reputacja: 290

Postprzez grace » 24 lut 2010, o 17:08

Witaj,

post najdłuższy, ale jaki ciekawy ;)

Mam nadzieję, że ta część o rzadkim bywaniu na forum, to takie czcze gadanie za zapas ;)
Bywaj często, pisz dużo, bierz udział w naszych zabawach ;)
Może się jeszcze załapiesz na spotkanie wszystkich ;) Ale czytaj to znajdziesz informacje ;)
kliknij tu >Obrazek< i tu >Obrazek
Polecam też magiczny sklepik: Kuglarstwo.pl
grace żeńska
Kelda

Reputacja: 2305

Postprzez Klara » 24 lut 2010, o 17:33

Dzień Dobry!!!
Wchodź często i pisz często. Będzie ciekawiej patrząc na twój powitalny post ;)
Klara
Mag I stopnia

Reputacja: 45

Postprzez qfas » 24 lut 2010, o 18:13

Zdecydowanie:). Witam i ja, chyląc czoła nad jakże oryginalnym postem powitalnym.
II
(..)
(oo)

To królik. Przekopiuj go do do swojej sygnatury, aby pomóc zdobyć mu władzę nad światem.
qfas męska
Mag IV stopnia

Lokalizacja: Hmm... Powiedzmy, że nie powinieneś zaglądać na strych, oki?
Reputacja: 219

Postprzez Draco Nobilis » 24 lut 2010, o 18:19

Zaglądałam na stronę, gdzie umawialiście się na spotkanie. Niestety, z powodu hodowli smoków (mam ich teraz 6) nie będę mogła się wybrać. Poza tym mieszkam w stolicy (Ankh Morpork), więc byłaby to kilkugodzinna wyprawa.
Dziękuję za życzliwe przywitanie. Zapraszam na chwilę orzeźwienia.
Załączniki
alkohole.jpg
Proszę się częstować.
alkohole.jpg (146.68 KiB) Przeglądane 350 razy
Draco Nobilis żeńska
Mag II stopnia

Postprzez grace » 24 lut 2010, o 18:34

w jakim wieku masz te smoki?
grace żeńska
Kelda

Postprzez Draco Nobilis » 24 lut 2010, o 18:52

Musiałam odnowić hodowlę, więc moje smoki są młode. To zaledwie 5 kwok. Mam też jednego samca, ale on jest starszy - to już łabędź.
Draco Nobilis żeńska
Mag II stopnia

Postprzez grace » 24 lut 2010, o 19:37

myślałam, że masz jakieś całkiem młode ;P
grace żeńska
Kelda

Następna strona

Powrót do Powitalne archiwum

- Nigdy nie buduj lochu, w którym z przyjemnością nie spędziłbyś chociaż jednej nocy - stwierdził Patrycjusz.

Straż! Straż!, dodał(a) Kinga