Powitalne archiwum

Salve!

Archiwalne powitania na forum ;)

Salve!

Postprzez Utis » 6 lut 2010, o 22:16

Witajcie.
Z racji tego, że takie publiczne przedstawianie się z opisem własnej osoby ma w sobie coś z ekshibicjonizmu, nie będę zdradzał wielu informacji mnie dotyczących - przynajmniej tych oficjalnych. Grzeczność jednak wymaga przedstawienia się. Nazywam się Szymon. Jestem osobą niezwykle wręcz skomplikowaną (tak bardzo, że czasem sam siebie zbijam z tropu) i zdarza mi się niepotrzebnie denerwować ludzi - uporem, złośliwością bądź też tym, że jeszcze posiadam kręgosłup moralny. Tyle tytułem ostrzeżenia.
Bywam jednak dobrym kompanem dyskusji, lubię rozmawiać i słuchać. Mam dość szeroką gamę dość nietypowych zainteresowań i lubię poznawać nowe, ciekawe rzeczy. W dialogu szanuję doświadczenie, spokój, trafne argumenty i inteligentną kpinę. Twórczością Pratchetta interesuję się od pewnego czasu, jest urzekająca ze względu na jej niewątpliwą wartość (humor, trafna ocena zjawisk społecznych, przemyślnie ukryty zbiór wysokich wartości). Marzę o możliwości porozmawiania z Terrym o czymś naprawdę istotnym... czas ucieka, a ja jeszcze nie wiem o czym.
Pozdrawiam serdecznie!
Utis
Mag II stopnia

Reputacja: 116

Reklama

Re: Salve!

Postprzez Kasia M. » 6 lut 2010, o 23:24

ja również witam i życzę sobie i forumowi owocnych dyskusji ; )
ja mu mówię dopraw se na talerzu bo dzieci przecież jedzą on nie jest sam nie może wymagać żebym ja wszystkim ostro gotowała a na dwa garnki no luuudzie przesada
Kasia M. żeńska
Ysabell

Reputacja: 61

Postprzez Sacharissa » 7 lut 2010, o 00:21

Witamy na forum :)
Well, I woke up this morning
And I got myself a beer.
The future's uncertain
And the end is always near.
Sacharissa żeńska
Mag II stopnia

Reputacja: 27

Postprzez Corvus26 » 7 lut 2010, o 08:11

Witaj :)
Już dawno nikt nowy się nie przedstawiał
Jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu, oznaką czego jest puste biurko?

— Albert Einstein
Corvus26 męska
Mag IV stopnia

Reputacja: 290

Postprzez grace » 7 lut 2010, o 09:51

czesc i witaj,

a mnie zaintrygowały te nietypowe zainteresowania. mozesz cos więcej o nich powiedziec?
kliknij tu >Obrazek< i tu >Obrazek
Polecam też magiczny sklepik: Kuglarstwo.pl
grace żeńska
Kelda

Reputacja: 2305

Postprzez szkot » 7 lut 2010, o 10:59

Witamy u nas :) Man nadzieję, że zostaniesz :)
Magia jednak ma w zwyczaju czekać w ukryciu niby grabie leżące w trawie.
szkot męska
Lu-Tze

Reputacja: 64

Ola!

Postprzez Motopompa » 7 lut 2010, o 11:21

Cześć!

grace napisał(a):a mnie zaintrygowały te nietypowe zainteresowania. mozesz cos więcej o nich powiedziec?

Hah, miałem o to zapytać już wczoraj, ale jak zwykle przez kilka minut zastanawiałem jak tego posta napisać i podczas wystukiwania kolejnych znaków rozłączył mi się internet. A żeby zrestartować access pointa mam za daleko :P
Nie wiem co by tu napisać mądrego, więc wstawiam żółwia Janusza. ______________
ಠ_ಠ+++Błąd: brak sera+++
Obrazek
‘‘And don’t try to act like a Human, because Fairies are much, much cooler!’’
Motopompa męska
Kwestor

Reputacja: 1277

Postprzez ratharienn » 7 lut 2010, o 12:59

Witaj. :mrgreen:
"And you? What's your story, bastard?"
"Ask me nicely and maybe I'll tell you."
ratharienn żeńska
Kierownik studiów nieokreślonych

Reputacja: 923

Postprzez Kinga » 7 lut 2010, o 13:27

Witam i życzę owocnych dyskusji :D
(...) jeśli nie wiemy, skąd przychodzimy, to nie wiemy, gdzie jesteśmy, a jeśli nie wiemy, gdzie jesteśmy, to nie wiemy, dokąd zmierzamy.A jeśli ktoś nie wie, dokąd zmierza, to prawdopodobnie zmierza w złym kierunku.
Kinga żeńska
ciotka cierpienia

Reputacja: 1858

Postprzez Klara » 7 lut 2010, o 14:07

Witamy na forum :)
Klara
Mag I stopnia

Reputacja: 45

Postprzez Utis » 7 lut 2010, o 16:08

Dziękuję wszystkim za powitanie.
Może trochę przesadziłem twierdząc, że moje zainteresowania są nietypowe, w końcu te wymienione przeze mnie w moim profilu raczej nikogo nie zdziwią. Ale mam też kilka innych pasji. Będąc człowiekiem o dość aktywnej wyobraźni przez wiele lat starałem się stworzyć fantastyczny świat by potem móc go opisać. Obawiając się własnej nieudolności literackiej oraz dość silnej niechęci do tworzenia kiczu i powielania schematów długo ograniczałem się jedynie do pracy umysłowej. Ostatnio jednak czynię pewne nieśmiałe próby pisarskie, jednoczenie kontynuując sterowanie rozwojem wyimaginowanego świata. To jedno. Żywo interesuję się również zagadnieniami dotyczącymi militariów świata starożytnego i epoki średniowiecza - czasami uda mi się dotrzeć do tematów naprawdę ciekawych (np. miotacze płomieni, ogień bizantyński).
Można powiedzieć, że w wielu przypadkach ciekawią mnie rzeczy rzadko wspominane, mało popularne, zapomniane. Pewnie dlatego, że jestem strasznie sentymentalny. I wybredny.
Utis
Mag II stopnia

Postprzez Eoren » 7 lut 2010, o 16:46

Ha, już cię lubię. Muszę cię jednak zmartwic, że twoje nietypowe zainteresowania są mniej więcej takiesame jak moje... (tak, mnie też to wkurza ;) )
Będąc człowiekiem o dość aktywnej wyobraźni przez wiele lat starałem się stworzyć fantastyczny świat by potem móc go opisać. Obawiając się własnej nieudolności literackiej oraz dość silnej niechęci do tworzenia kiczu i powielania schematów długo ograniczałem się jedynie do pracy umysłowej. Ostatnio jednak czynię pewne nieśmiałe próby pisarskie, jednoczenie kontynuując sterowanie rozwojem wyimaginowanego świata.

Ja się grzebię w czymś takim od paru lat. Z powodu chronicznego braku czasu wolno idzie ale zapewniam, że warto. Okres tworzenia tła historycznego, geograficznego, lingwistycznego etc. mam już w najgorszej części za sobą tak samo jak 12 rozdziałów na 16 książki... Ale praca jest strasznie przyjemna i wciągająca. Szczerze polecam i życzę sukcesów :D .
THERE IS NO JUSTICE. THERE IS JUST ME.
"Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside a dog, it's too dark to read."
Eoren żeńska
Bibliotekarz

Reputacja: 332

Postprzez Utis » 7 lut 2010, o 16:58

Świetnie! Trzeba będzie kiedyś o tym dłużej pogadać, może też wymienić się próbkami literackimi - jeśli będziesz miał ochotę.
Za życzenia dziękuję i od siebie życzę więcej czasu i pomysłów.
Pozdrawiam.
Utis
Mag II stopnia

Postprzez Eoren » 7 lut 2010, o 17:19

jeśli będziesz miał ochotę.

Gwoli ścisłości: 'miał-a' ;)
Za życzenia dziękuję i od siebie życzę więcej czasu i pomysłów.

Pomysłów więcej już nie chcę ale czas przyjmę w każdych ilościach...
Trzeba będzie kiedyś o tym dłużej pogadać, może też wymienić się próbkami literackimi

Ca va. Jakby co pisz na PW.
THERE IS NO JUSTICE. THERE IS JUST ME.
"Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside a dog, it's too dark to read."
Eoren żeńska
Bibliotekarz

Reputacja: 332

Postprzez tter282 » 7 lut 2010, o 21:03

Ten tego, znaczy Herzlich Wilkommen!

Żywo interesuję się również zagadnieniami dotyczącymi militariów świata starożytnego

I tu możemy mieć pole do dyskusji - trafiłeś na maniaka Rzymu. A jak Rzym to prawo i militaria.
Dumaj dumaj, carom nie budiesz...
tter282 męska
Anghammarad

Reputacja: 268

Następna strona

Powrót do Powitalne archiwum

Ludzie, którzy nie znają trudnych słów, są zwykle nerwowi w obecności ludzi, którzy je znają. Właśnie dlatego jej sąsiedzi płci męskiej, jak pan Stollop i jego kumple, nikomu nie dowierzali. Za to ich żony posiadały o wiele szersze, choć dość specyficzne słownictwo, które zawdzięczały tanim romansom, na każdej ulicy przekazywanym jak kontrabanda z kuchni do pralni. Stąd też Glenda znała "elokwencję", "skwarny", "buduar" i "saszetkę", choć do do saszetki i buduaru nie była całkiem pewna i unikała ich używania, co nie sprawiało zbytnich trudności.

Niewidoczni Akademicy, dodał(a) nanny_ogg