Luźne dysputy

Torment Planescape

O wszystkim i o niczym podyskutujmy tu..

Torment Planescape

Postprzez 6JeździecApokalipsy » 22 lis 2008, o 14:47

Grał ktoś może w dość już słynną grę "Torment"? Ja niedawno ją odkryłem i jestem zachwycony :D
i zaskoczony :shock: (nie tylko ja zresztą). Świetna fabuła, świetna grafika, świetna muzyka
i świetny klimat tworzą z niej jedną z najlepszych gier jakie kiedykolwiek powstały. Tak więc jeśli ktoś grał niech napisze, co o niej sądzi.
Ekskrementować to se pani może w teatrze, nie w szkole!
6JeździecApokalipsy
Mag I stopnia

Reputacja: 0

Reklama

Re: Torment Planescape

Postprzez jaro_gryf_666 » 22 lis 2008, o 15:17

Bo Black Isle potrafi robić erpegi. Przy czym Torment przebija wszystkie Baldury, Icewindy i Neverwintery właśnie klimatem i fabułą. Główny bohater - nieśmiertelny człowiek z amnezją szukający swojej śmiertelności, a i postaci, które można przyłączyć do drużyny normalnymi nazwać nie sposób - już na początku przyłącza się do nas gadająca czaszka.
Świetna gra. Gdyby nie to, że nie wiem, gdzie ją podziałem, pewno bym się zabrał po raz kolejny za przejście jej ;) Ciekawe historie wszak warte są przypomnienia co jakiś czas.

PS: Niezbyt to 'książkowy' temat. Przenoszę do 'Luźnych dysput'.
NOBODY expects the Spanish Inquisition! Amongst our weaponry are such diverse elements as: fear, surprise, ruthless efficiency, an almost fanatical devotion to the Pope, and nice red uniforms...
jaro_gryf_666
Hiszpańska Inkwizycja

Reputacja: 447

Postprzez Mauer » 22 lis 2008, o 18:21

Ludzie, szukam tej gry od... od ... od dawna. JArku jak znajdziesz ją, daj znać. To też Szósty jeździec mógłby mi ją przegrać i coś tego wpadłbym do Krakowa... ale to już na pw ;]
Obrazek
4jola napisał(a): nasz mistrz zgryźliwości...
Mauer
Śmierć szczurów

Reputacja: 53

Postprzez Iuventas » 22 lis 2008, o 18:35

miałam.
zgubiłam.
jak Icewind Dale.
miała być seria gier Infinity, wyszedł tylko Baldur i IWD. bo czegośtam z Tormentem nie dało się załatwić, wpadłam w czarną rozpacz.
jak grałam x lat temu, nie mogłam się oderwać. co ja bym dała, żeby zacząć od nowa...

no, kocham, uwielbiam i tak dalej.

huh, składnia tej wypowiedzi jest powalająca. ale już tak mam, wybaczcie ^^"
psuja.
Iuventas żeńska
Mag I stopnia

Reputacja: 45

Powrót do Luźne dysputy

- Kiedy miałem dziesięć lat, wycięli mi migdałki - oznajmił Owlswick.
- A chciałbyf nowe? - spytał Igor, szukając jakichś jasnych stron sytuacji.

Świat finansjery, dodał(a) grace