O stronie

dział do psucia atmosfery

Informacje, uwagi, błędy, pomysły..

Czy jest sens tworzenia działu do wyżycia się na innych?

Tak, lubię rzucać mięsem
5
23%
Nie, to bez sensu i psuje atmosferę
11
50%
Jest mi to obojętne i tak nie będę tam zaglądać
6
27%

Liczba głosów : 22

Re: dział do psucia atmosfery

Postprzez Arvika » 15 gru 2011, o 00:15

Dżon, nie napiszę w luźnych, bo mamy na tym forum bardzo wyśrubowane normy odnośnie bycia dla siebie nawzajem miłymi. Dla Ciebie to nie ma sensu - dla mnie ma. Nawet jeśli dość trudny do wytłumaczenia.

Również - chciałabym zwrócić uwagę, że:
1) ankieta jest sformułowana tak jak jest sformułowana. Na zasadzie "a) jestem niekulturalny b) nie chcę takiego działu" co dla mnie na przykład było powodem, żeby nie głosować w ogóle
2) chodzi o to, żeby ten dział był i żeby ktoś, kto nosi gorącego ziemniaka w paszczy miał go gdzie wypluć, a nie o to, żeby teraz nagle wszyscy zaczynali pluć na wyścigi. Moim zdaniem to nie jest konkurs na najszybciej rosnący dział na forum, tylko wyjście na sytuacje krytyczne inne, niż wyjście z forum.
"Skoro się raz założy wodór z jego zadziwiającymi właściwościami i doda do tego prawa natury, dalszy przebieg wydaje się wręcz konieczny(...). Cud zawarty jest w warunkach wyjściowych."
Arvika żeńska
Profesor NU

Reputacja: 813

Reklama

Postprzez Motopompa » 15 gru 2011, o 00:25

Jak zdechnie to się go zakopie i zapomni.
Dżony, miej litość. A zwróciłeś uwagę na sformułowanie pytań w tej ankiecie? Jak ona ma cokolwiek odzwierciedlać?

Dżon napisał(a):Dlaczego w normalnym dziale nie napiszesz, a w tamtym napiszesz? Bez sensu moim zdaniem.

No właśnie. Twoim zdaniem. Z tego co pamiętam, nie miałeś (chyba nigdy) oporów przed wyrażeniem swojego stosunku do czyjegoś zdania w sposób... no, dosadny. A ja tam Arvikowy punkt widzenia rozumiem, bo jakkolwiek rzucanie aluzjami może być fajne, to po jakimś czasie staje się męczące, jeśli efekt jest jak ten z grochem i ścianą. Więc, przydałoby się wyrazić bardziej dobitnie - co nie zawsze jest tu traktowane jako 'na miejscu'.
Uprzedzę was - PM nie zawsze jest odpowiednie.

Skrzyczta mnie jak piszę głupoty, ale zmęczony jestem tą środą. Dobranoc.

@Edit
pisałem, pisałem i mi się Arvika wbiła ;<
"Mów co uważasz, ale uważaj co mówisz"
"And don’t try to act like a Human, because Fairies are much, much cooler!"
Motopompa męska
Dziekan

Reputacja: 963

Postprzez szpaq » 15 gru 2011, o 01:12

ankieta w stylu: panie doktorze czy przestał pan już barć łapówki?
a) tak, przestałem (znaczy brał i jest źle)
b) nie, nie przestałem (znaczy dalej bierze i jest źle)
Jeśli sam wyrządziłeś komuś krzywdę lub przykrość, nie gryź się tym. Byłeś zwyczajnie szybszy, zadziałałeś prewencyjnie.
A. Sapkowski.
3... 2... 1... Klimat!!!
szpaq męska
Steve Jobs

Reputacja: 664

Postprzez emerencja » 15 gru 2011, o 01:57

Można skasować wszystko powyżej - w tym wątku nie jest to potrzebne i tylko robi śmiecie :) \\
emerencja żeńska
Kierownik studiów nieokreślonych

Reputacja: 534

Postprzez Arvika » 15 gru 2011, o 08:05

Ej! Halo! Jakie skasować wszystko powyżej. Twoje jest, że rozporządzasz? Ja na przykład właśnie tu rozmawiam.
"Skoro się raz założy wodór z jego zadziwiającymi właściwościami i doda do tego prawa natury, dalszy przebieg wydaje się wręcz konieczny(...). Cud zawarty jest w warunkach wyjściowych."
Arvika żeńska
Profesor NU

Postprzez Kinga » 15 gru 2011, o 09:41

Żadnego kasowania nie będzie, wydzielania też, od tego jest ten dział i ja sprzątać w nim nie zamierzam. Jak się nakręcicie za bardzo (to znaczy ktoś już bez żadnego namysłu będzie rzucał inwektywami nie popartymi zupełnie, ale to zupełnie niczym) to wtedy zainterweniuję. Tyle z mojej strony, a teraz możecie się kłócić dalej moje drogie dzieci (w forumowym sensie).
(...) jeśli nie wiemy, skąd przychodzimy, to nie wiemy, gdzie jesteśmy, a jeśli nie wiemy, gdzie jesteśmy, to nie wiemy, dokąd zmierzamy.A jeśli ktoś nie wie, dokąd zmierza, to prawdopodobnie zmierza w złym kierunku.
Kinga żeńska
ciotka cierpienia

Reputacja: 1632

Postprzez Corvvin » 15 gru 2011, o 11:30

Dżon napisał(a):Corv, czy ty w ogóle czytałeś dyskusję i zwróciłeś uwagę na ankietę, tak swoją drogą?

Nie :D
Tolerować nie znaczy zapomnieć, że to co tolerujemy na nic więcej nie zasługuje. - Mikołaj Gomez Davilla
Corvvin męska
Malleus Maleficarum

Reputacja: 382

Postprzez Tigi » 22 sty 2012, o 18:58

wiecie co, może nie powinnam odgrzewać tematu, ale chora byłam okrutnie i dopiero dziś się zobaczyłam z tym i narosła we mnie potrzeba do wyartykułowania opinii.

za "moich czasów" to się mięsem w kogoś rzucało albo w pamiętniczku albo w personalnej rozmowie/liście/mailu z kimś. co komu da rzucanie mięsem publicznie? przyjemność sprawi? tyle rzeczy da się wyrazić kulturalnie, nawet pokląć kulturalnie można - i też daje sporo satysfakcji <przynajmniej mnie>. zastanawiam się skąd w ogóle wziął się taki pomysł (może mi sporo uciekło z racji nieobecności), bo na żadnym forum gdzie się udzielałam takiej potrzeby nie było. z mojego punktu widzenia pomysł jest niefajny i tylko zaszkodzi atmosferze na forum.
"One can't believe impossible things."
"I dare say you haven't had much practice. When I was your age, I always did it for half an hour a day. Why, sometimes I've believed as many as six impossible things before breakfast.”
Tigi żeńska
Mag I stopnia

Reputacja: 141

Postprzez Motopompa » 22 sty 2012, o 20:30

Ale dział już powstał. I jakoś umarł śmiercią naturalną tuż po narodzinach. Leży sobie teraz i robi się coraz to chłodniejszy.
"Mów co uważasz, ale uważaj co mówisz"
"And don’t try to act like a Human, because Fairies are much, much cooler!"
Motopompa męska
Dziekan

Reputacja: 963

Postprzez Tigi » 22 sty 2012, o 20:40

trzymać nekromantów z daleka od niego!;-)
Ostatnio edytowano 22 sty 2012, o 21:44 przez Tigi, łącznie edytowano 1 raz
"One can't believe impossible things."
"I dare say you haven't had much practice. When I was your age, I always did it for half an hour a day. Why, sometimes I've believed as many as six impossible things before breakfast.”
Tigi żeńska
Mag I stopnia

Reputacja: 141

Postprzez Dżon » 22 sty 2012, o 21:24

I nekrofili tym bardziej :)
Nazywam się Milijon bo za miliony gardzę i ejakuluję frustracją...
Dżon męska
aka Nie znacie tego?

Reputacja: 2172

Postprzez Arvika » 24 sty 2012, o 17:41

Ha! A tyle było marudzenia, że ojeja, zepsuje nam się całe forum od niego. Wystarczyło stworzyć takie miejsce i nagle jak ręką odjął. Mi to pasuje.
Arvika żeńska
Profesor NU

Postprzez grace » 24 sty 2012, o 21:47

Bo Emerencja się obraziła... Ciekawe czy chociaż czyta bez logowania się, bo obrażanie się na całe forum, tylko dlatego, że ja nie machnęłam na to ręką, jest trochę dziwne.
kliknij tu >Obrazek< i tu >Obrazek
Polecam też magiczny sklepik: Kuglarstwo.pl
grace żeńska
Kelda

Reputacja: 2124

Postprzez 4jola » 24 sty 2012, o 21:54

Chyba czyta,bo śniło mi się,że czyta.
(Ja chyba nienormalna jestem...)
"Ideały to piękna rzecz,
tylko ta siódma góra i siódma rzeka cholernie daleko!"

Growing old is inevitable,growing up is optional.
4jola
Pani Palm

Reputacja: 517

Poprzednia strona

Powrót do O stronie

– Ludzie często nie rozumieją ograniczeń tyranii – stwierdził Vetinari, jakby mowił do siebie. – Wydaje im się, że skoro mogę robić, co chcę, to mogę robić, co chcę. Wystarczy chwilę się zastanowić, by zrozumieć, że to niemożliwe.
– Och, to tak samo jak z magią – zgodził się nadrektor. – Jeśli człowiek ciska czarami, jakby jutro miało nie nastąpić, istnieje spora szansa, że tak własnie będzie

Niewidoczni Akademicy, dodał(a) Sushi