Świat Dysku

Ulubiony Strażnik???

O płaskim świecie dyskusje

Re: Ulubiony Strażnik???

Postprzez AfroSamurai » 14 sie 2008, o 19:58

nobby, dlaczego?? Bo zostal z ludzkosci wykluczony za faule :D :D genialne
AfroSamurai
Gorzej niż Rincewind

Reputacja: 0

Reklama

Postprzez Elencza » 15 sie 2008, o 21:28

Ja najbardziej lubię Vimesa, za ironię, cynizm i inteligencję, za "gatunkizm" wobec wszystkich ;) Zgadzam się co do Angui, jest ciekawa tylko w duecie :lol: ale lubię ją bardzo bo mam podobny problem uczuciowy ;)
"Po prawej z głośnym wrzaskiem zawodu pękła cienka bariera pomiędzy namiętnym kochankiem, a kandydatem na świeżo upieczonego (za jakieś 9 miesięcy) ojca." M.Sobczak
Elencza żeńska
Mag IV stopnia

Reputacja: 310

Postprzez kasztan » 17 wrz 2008, o 17:22

Najbardziej lubię Detrusa( za kuszę) Marchewę(za prostolijność ; gdyby byłby trochszkę bardziej prosty można by go użt\ywać jako linijki) Vimesa ( za nic) i Cuddego( za bohoterstwo)
Jutro będę miał kablówkę i już mnie tu nie będzie

Koniec z ciągnięciem offtopa. nieważne jak bardzo by mnie to kusiło
kasztan
Mag I stopnia

Postprzez Jahoo » 26 wrz 2008, o 16:07

Sir Samuel Vimes, zdecydowanie.
Potem Detrytus (piosenki, które śpiewa z rekrutami)
Marchewa jest taki... bohaterski. Lubię go.
Angua jest taka... niewesoła. Lubię ją także.
cóż? Może jakiś cytat?
You’ve got to ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Jahoo
Mag II stopnia

Postprzez Zębowa Wróżka » 19 cze 2009, o 14:25

Podobnie jak jedną z obecnych tu dam:) również mnie ten temat skłonił do rejestracji i uczynienia wyznania :oops: Generalnie 'chłopaków' ze straży uwielbiam i mogłabym ich łyżkami jeść ;)

Jednak zdecydowani faworyci, to:
- Samuel Vimes ( westchnienie, jednokrotne omdlenie) - za całokształt. Ideał mężczyzny - zdecydowany, ironizujący, myślący i prawy.

- Nobby - za to, że nieodmiennie mnie wzrusza i za to jak mój luby konkubent wygłasza nobsowe kwestie, gdy mi czyta jakiegoś 'praczeta' na dobranoc:)

- Funkcjonariusz Wizytuj Niewiernych z Wyjaśniającymi Broszurami - :D :D :D za fantastyczne imię i podejście do ewangelizacji:D

- Reg Shoe - a dystans do życia :D

Nieco mniej natomiast lubię Marchewę (ale tylko nieco) - jestem nieufna w stosunku do tak gładkolicych młodzian bez skazy ni zmazy.
http://galeriapowietrzna.pl - miejsce dla sztuki niecnej, dziwnej i zachwycającej. Przestrzeń, gdzie rosną bułki z masłem i rybie oczy; z rynien płyną górskie potoki, a jeże z pobliskiego parku prowadzą skup rowerowych śrubek.
Zębowa Wróżka
Gorzej niż Rincewind

Postprzez Kinga » 19 cze 2009, o 15:00

Vimes(cynizm, cynizm i jeszcze raz cynizm no i Gdzie jest moja krówka?) ponad wszystko, później Angua (też bym chętnie czasem zamieniła się w wilka...) i duet Nobby + Colon (bez nich straż nie byłaby dobrą strażą) no i oczywiście Cudo za wyróżnianie się z tłumu, Detrytus też może być, za to Marchewa i Wizytuj działają mi na nerwy, nie wiem dlaczego :D
(...) jeśli nie wiemy, skąd przychodzimy, to nie wiemy, gdzie jesteśmy, a jeśli nie wiemy, gdzie jesteśmy, to nie wiemy, dokąd zmierzamy.A jeśli ktoś nie wie, dokąd zmierza, to prawdopodobnie zmierza w złym kierunku.
Kinga żeńska
ciotka cierpienia

Reputacja: 1858

Postprzez Desaxe » 19 cze 2009, o 16:28

Vimes za całokształt , jest poza tym niesamowicie podobny do jednego z moich przełożonych, którego w dodatku osobiście lubię i ma nawet ten sam stopień co Vimes w Straż! Straż! :twisted:
Marchewa dobry i wyjątkowo zabawny jako postać, ale zbyt nierealny jak na glinę ;)

A Colona... za to, że wśród realnych glin widzę tyle jego sobowtórów i naśladowców :mrgreen:

PS...od Łupsa staję się fanem Sally - coś mnie zawsze ciągnęło do wampirzyc :roll:
Obrazek
Obrazek
Desaxe
Mag II stopnia

Reputacja: 10

Postprzez tter282 » 21 cze 2009, o 11:22

Zdecydowanie Detrytus - solidny jak skała :mrgreen:
Dumaj dumaj, carom nie budiesz...
tter282 męska
Anghammarad

Reputacja: 268

Postprzez tommi » 22 cze 2009, o 21:25

dialogi sally i anguy miażdżą :lol: a tak to pozostaje dalej przy moim wyborze tzn Detrytus w lupsie był bardzo rozumny jak na trolla :)
tommi męska
Mag III stopnia

Reputacja: 46

Postprzez FantasyFan » 18 lip 2009, o 21:13

Najbardziej lubię Marchewę, Vimesa, Nobby'ego, Detrnusa i wszystkie trzy panie (Sally,Cudo i Anguę).
Wiem, że to dużo, ale lubię prawie całą straż miejską. ;)
Pierwsza stronica zaczynała sie obiecująco.
Gdzie jest moja krówka?
Czy to moja krówka?
Mówi "Beee!".
To owieczka!
To nie moja krówka!
Potem autor zaczynał mierzyć się z materią opowieści........
FantasyFan
Student Magii

Postprzez El Commediante » 19 lip 2009, o 22:13

Vimes przede wszystkim za to że pomógł mi zaakceptować mój cynizm, przytulić go do siebie, a nawet czekać za kulisami z bukietem róż, gdy schodzi ze sceny wśród braw gawiedzi. Potem archetypowi Colon i Nobby, którzy dają nadzieję, że istnieją na Dysku dobre rzeczy, które nigdy się nie zmienią :D i pod pewnym względem Marchewa, bo jest prostym człowiekiem (tj. krasnoludem) a takich zawsze darzyłem podziwem z lekką domieszką zazdrości.
El Commediante
Gorzej niż Rincewind

Postprzez Wax » 7 sie 2009, o 11:30

Na początku wakacji głębiej zainteresowałam się Swiatem Dysku (wczyśniej siostra próbowała mnie namówić do Kosiarza ale nie dotrwałam do końca, i przeczytałam, z uwielbieniem, rok temu Wiedźmikołaja :mrgreen: ) W ciągu ostatniogo miesiąca przeczytałam: Na glinianych nogach, Potworny Regiment, Carpe Jugulum, Morta i właśnie zabieram sę do Straży Nocnej. Jak na razie ze straży lubię najbardziej Vimesa za całokształt, Cheri za odwagę (...noszenia spódnicy :oops: ), Detrytusa za iloraz inteligencji równy temperaturze opkojowej i za jego przesłuchania ;) Napewno w kolejnych ksiażkach będzie duzo smiechu i szczerze się ciesze ze Terry Pratchett napisał ich tak wiele :clap: .
Wax
Gorzej niż Rincewind

Postprzez kiniro » 7 sie 2009, o 17:02

Kayol napisał(a):Detrytus - nie salutować - mnie powala na kolana.

Swoją drogą siebie też
W moim świecie
Miłość dla poetów
Nigdy nie jest sławną balkonową sceną
Jedynie konającą wiarą
U niebios bram
kiniro
Mag III stopnia

Reputacja: 104

Postprzez Flare » 28 wrz 2009, o 19:39

Vimes za całokształt, Cudo Tyłeczek za pierwszą OFICJALNĄ kobietę-krasnoludkę xDD I Nobby, za Beti :clap:
Jeśli warto coś zrobić, warto też zrobić to marnie.
Flare
Student Magii

Postprzez Sacharissa » 3 paź 2009, o 20:22

Oczywiście Vimes, który jest w ogóle moją ulubioną postacią ze Świata Dysku. Uwielbiam jego wyrazisty charakter, jest chyba jedną z najbardziej dopracowanych postaci w całej serii. No i zawsze strasznie lubiłam cyników :).
Well, I woke up this morning
And I got myself a beer.
The future's uncertain
And the end is always near.
Sacharissa żeńska
Mag II stopnia

Reputacja: 27

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Świat Dysku

Wyglądała jak książka, którą w bibliotecznych katalogach, określa się jako "lekko podniszczoną", choć uczciwość nakazuje przyznać, że sprawiała wrażenie nadniszczonej, przedniszczonej, zaniszczonej, a prawdopodobnie również śródniszczonej.

Blask fantastyczny, dodał(a) Kinga