O stronie

o stronie!

Informacje, uwagi, błędy, pomysły..

Re: o stronie!

Postprzez Tholomaios » 25 lip 2008, o 14:12

Corvvin napisał(a):+dodanie mozliwosci oceniania tekstow/cytatow? (nie wiem czy to ma sens zastanowie sie)
+komentarze do artykułów - zastanawiam sie, czy zrobić osobną funkcjonalność do tego, czy utowrzyc dział forum, w ktorym tworzone bylby temate odpowiadajace artykułom, w artykułach zlinkowane - mogloby sie przyczynic do zwikeszenia popularnosci forum
+gwodz programu, ktory mi chodzi po glowie ale nie do konca jestem przekonany nad jego sensem - konta dla urzytkownikow na stronie, ktore umozliwialyby dodawanie np cytatow (trzebaby napisac mechanizm sprawdzania duplikatow to nie problem. moderacja tez chyba bylaby niezbedna), czy tez nawet artykułów.

Plan ambitny, prawdziwie ambitny. Coś o tym wiem... Dlaczego?

http://discworld.pl - przebudowaliśmy kod strony, zmieniliśmy design, daliśmy użytkownikom możliwość rejestracji, komentowania, oceniania, a przede wszystkim - to, na co liczymy - dodawania swoich tekstów, newsów, aktywnego uczestniczenia w życiu strony. To wszystko z oficjalnym wsparciem wydawnictwa Prószyński i S-ka. Chcemy połączyć społeczność Świata Dysku, rozrzuconą po internecie.

Piszę jako administrator, a także użytkownik forum pratchett.pl. Jeśli uznacie to za reklamę konkurencyjnego serwisu - nie zdziwię się o skasowanie posta. Posta, który ma na celu tylko poinformowanie fanów o stronie dla nich.

Pozdrawiam użytkowników pratchett.pl ;-)
"Wyglądał na skrępowanego, jak gdyby pozwijana bielizna przeszłości plątała mu się w kroczu wspomnień"
Tholomaios
Student Magii

Reputacja: 0

Reklama

Postprzez Mauer » 25 lip 2008, o 22:16

Powiem szczerze, ze ja jestm na tak, ale i tak sadze na ostatnie i najwazniejsze zdanie bedzie nalezało do Corvvina
Obrazek
4jola napisał(a): nasz mistrz zgryźliwości...
Mauer
Śmierć szczurów

Reputacja: 53

Postprzez Corvvin » 8 sie 2008, o 23:09

Obrazek
Corvvin męska
Wędrowny idiota

Reputacja: trzy miliony

Postprzez Herbata » 9 sie 2008, o 00:34

Sama mając pojęcie o webmasterstwie porównywalne do wiedzy kaprala Nobbsa o hygjenie osobistej, żywię głęboki podziw dla umiejętności innych w tej dziedzinie. Szablon (czy jak to zwał) wielce interesujący, ale nie byłabym sobą gdybym nie pomarudziła, że za mało zielonego. :twisted:
Smoczy motyw bardzo bliski jest mej duszy, motto i mapka w tle idealnie pasują, tylko nie wiem czy całość nie jest trochę za ciemna.Jako osoba od niepamiętnych czasów posługująca się okularami, preferuję jednak jaśniejsze ocienie, chyba, że dasz jakąś janą i doskonale czytelną czcionkę, wtedy nie będę marudzić.
Only in silence the word,
only in dark the light,
only in dying life:
bright the hawk's flight
on the empty sky.

Ursula K. Le Guin
"Czarnoksiężnik z Archipelagu"

Herbata
zielony bibliotekarz

Reputacja: 15

Postprzez jaro_gryf_666 » 9 sie 2008, o 00:53

Herbata napisał(a):Jako osoba od niepamiętnych czasów posługująca się okularami, preferuję jednak jaśniejsze ocienie, chyba, że dasz jakąś janą i doskonale czytelną czcionkę, wtedy nie będę marudzić.

Jako osoba zadziwiająca znajomych tym, że z odległości paru metrów potrafię bez problemu czytać, o czym tam na tym gg piszą zamiast gości zabawiać, jestem zdania że jasna czcionka na tle z 'pożółkłego papieru' raczej nie będzie doskonale czytelna.

@Corvvin - czcionka którą jest napisany adres strony trochę za bardzo przywodzi na myśl ketchupp.pl . Oczywiście ja jestem z tych co tylko narzekają, a sami nawet nie wiedzą jak by to zrobić żeby pasowało :P
No i chyba dostrzegam niekonsekwentny brak polskich znaków w cytacie - nie ma 'ą', 'ś' ani 'ł', za to jest 'ó'...
Generalnie lajałt - bomba :)
NOBODY expects the Spanish Inquisition! Amongst our weaponry are such diverse elements as: fear, surprise, ruthless efficiency, an almost fanatical devotion to the Pope, and nice red uniforms...
jaro_gryf_666
Hiszpańska Inkwizycja

Reputacja: 447

Postprzez szkot » 9 sie 2008, o 10:06

Tak sobie patrzec i fajnie wyglada. Mam tylko ten sam problem co Herbata - wydaje mi sie ze jest za ciemno ale nie wiem jak to bedzie wygladac z tekstem. Jesli bedzie czytelnie nie czepiam sie ;D Pozdrawiam i zycze powodzenia.
Magia jednak ma w zwyczaju czekać w ukryciu niby grabie leżące w trawie.
szkot męska
Lu-Tze

Reputacja: 64

Postprzez Kasia M. » 9 sie 2008, o 17:46

ładne, no ładne, ale.. teraz też mi się podoba. mi tam wsio ryba, przystosuję się. :D
ja mu mówię dopraw se na talerzu bo dzieci przecież jedzą on nie jest sam nie może wymagać żebym ja wszystkim ostro gotowała a na dwa garnki no luuudzie przesada
Kasia M. żeńska
Ysabell

Reputacja: 61

Postprzez ilien » 9 sie 2008, o 18:08

Corvvin, nie trzeba było dawać do oceny, bo od razu cały tłum żądny marudzenia się pojawia ;)

Ogólnie nie mam zastrzeżeń, poza wspomnianymi przez jaro_gryfa dwoma punktami, czyli brak polskich znaków i napis "pratchett.pl" (rzeczywiście jak ketchup.pl... do tego pikantny). Może coś z niebieskim akcentem w tym napisie? Tak w komplecie do tła.
Ten papier bardzo mi się podoba. Myślę, że ciemna czcionka załatwi wszystko i powinno być elegancko widoczne. Z resztą, sam ocenisz w czasie pracy. Wszystko wyjdzie w praniu.
I dobrze, że zachowałeś smoczka ^^
„Niektórzy ludzie zrobią cokolwiek, żeby tylko sprawdzić, czy zrobienie tego jest możliwe. Gdyby w jakiejś grocie umieścić duży przełącznik z tabliczką: „Przełącznik Końca Świata! NIE DOTYKAĆ”, farba na niej nie zdążyłaby nawet wyschnąć.”
ilien
Mag II stopnia

Reputacja: 8

Postprzez Kasia M. » 19 wrz 2008, o 23:41

no, brawo za dodanie 2 newsów, ale tego.. "prószyński" pisze się przez "ó". tak tylko mówię na marginesie ;)
ja mu mówię dopraw se na talerzu bo dzieci przecież jedzą on nie jest sam nie może wymagać żebym ja wszystkim ostro gotowała a na dwa garnki no luuudzie przesada
Kasia M. żeńska
Ysabell

Reputacja: 61

Postprzez Danquei » 3 paź 2008, o 15:28

Mam takie pytanie.. tylko nie wiedziałem gdzie je zadać tu na forum a nie chciałemn nowego tematu zakładać:

Czy tylko mi cytaty nie działają czy coś jest nie tak na stronie... są np cytaty ŚMIERCI i ile ich jest ale po kliknieciu jest pusta strona tylko
Danquei
Gorzej niż Rincewind

Postprzez Jahoo » 3 paź 2008, o 16:09

Nie działają. Przynajmniej mnie także nie działają. Nie będę generalizował.
cóż? Może jakiś cytat?
You’ve got to ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Jahoo
Mag II stopnia

Postprzez Corvvin » 3 paź 2008, o 16:09

Naprawiłem. Pisząc nową wersję strony, nie miałem swojego laptopa - posiłkowałem się starym kodem wprost z serwera (co było dość głupie, ale no.. lenistwo...). I przez niedopatrzenie popsułem kod starej wersji..
Obrazek
Corvvin męska
Wędrowny idiota

Reputacja: trzy miliony

Postprzez Jahoo » 3 paź 2008, o 16:10

O. Dziękujemy. I nie mogłeś napisać sekundę wcześniej?
cóż? Może jakiś cytat?
You’ve got to ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Jahoo
Mag II stopnia

Postprzez Kagiso » 3 paź 2008, o 19:02

To i ja od razu dziękuję za poprawienie tej sprawy z cytatami. Sama już się chciałam dopominać, ale na szczęście już mnie uprzedziliście :)
Kagiso
Student Magii

Postprzez Senthe » 7 sty 2009, o 09:34

http://www.pratchett.pl/terry,pratchett ... night.html

tak tylko kliknęłam i prosze bardzo: recenzje zamiast recenzję i narazie (sic!) zamiast na razie. poprawcie, bo głupio jakoś...
always look on the bright side of life! :D
Będę ubierał się w jasne i wesołe kolory, aby wprawić mych wrogów w konfuzję.
Senthe
Mag I stopnia

Reputacja: 22

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do O stronie

Quirm nie należał do miast, gdzie kwitnie nocne życie. Ludzie, którzy przybyli do Quirmu w poszukiwaniu dobrej zabawy, wyjeżdżali gdzie indziej. Quirm był miastem tak szacownym, że nawet psy prosiły o pozwolenie, nim wyszły do toalety.

Muzyka duszy, dodał(a) grace