Witajcie

jestem kolejną maturzystką. Mój temat jednak różni się od tematów moich poprzedników, ponieważ ja muszę rozłożyć na części pierwsze świat wykreowany przez Pratchetta, czyli Świat Dysku

temat brzmi: "Światy i ich mieszkańcy wykreowani w literaturze fantasy..."- dalsza część tematu nieistotna. No, ale przejdę do sedna sprawy, mianowicie do pracy postanowiłam wykorzystać m.in. pierwszą część Świata Dysku- Kolor Magii, bo zasugerowano mi, ze najlepiej byłoby zacząć od początku. Czytałam parę części świata dysku 2/3 lata temu(w tym "Kolor magii", który chce wykorzystać), jednak zniechęciłam się "Pomniejszymi bóstwami", ale nie o to chodzi... Mój problem polega na tym, że nie pamiętam już dokładnie tych książek, które przeczytałam, a wielu nawet nie tknęłam, więc zwracam się z grzeczną prośbą o polecenie tytułów, które nadałyby się do opisania mieszkańców Świata Dysku, bo z tego, co pamiętam w "Kolorze..." nie było chyba ich zbyt wielu? Za to pamiętam, że jest tam dość dobry opis samego świata dlatego też chcę ją wykorzystać. Nawiasem mówiąc "Kolor magii" już wypożyczony i niedługo ponowię jego lekturę.