Johnny

Ulubiona postać z "Opowieści o Johnnym Maxwelu"

O serii książek z Johnnym Maxwellem w roli głównej..

Ulubiona postać z "Opowieści o Johnnym Maxwelu"

Postprzez Marek_Sobczak » 26 wrz 2010, o 18:43

Jestem w trakcie czytania swieżo nabytych "Opowieści o Johnnym Maxwelu" (Tylko ty możesz uratować ludzkość, Johnny i zmarli oraz Johnny i bomba - piękne wydanie Rebis'a, ale to już inna historia). Jka zwykle przy czytaniu w głowie działają endorfinki i powodują, że wyobraźnia działa jak szalona. Ale umysł to taka cwana gapa, że nie tylko przetwarza, ale i stopniuje tworząc swoiste listy lubianych i mniej lubianych postaci -> stąd pytanie.
Jaka postać z przygód Johnnego i jego ekipy najbardziej wam przypadła do gustu? (nie musimy się ograniczać do główno planowych (za przeproszeniem) drugie plany a nawet tło mile widziane, tak jak i krótkie uzasadnienie).

Zacznę.

Wobbler - za życie w swoim świecie, za podejście do rzeczywistości, ironiczne a czasem głupie zachowania, i za wykreowanie charakteru którego w rzeczywistości cieżko lubić. A jednak mocno przypada mi do gustu szczególnie w "Tylko ty możesz uratować ludzkość" - za hakowanie czego popadnie.
Albo w pasiece do ula się spowiadał
A pszczoły miód na serce mu lały...
Marek_Sobczak męska
Dyżurny Klasowy

Reputacja: 2904

Reklama

Re: Ulubiona postać z "Opowieści o Johnnym Maxwelu"

Postprzez Spangler » 26 sty 2011, o 14:29

Ja jestem dopiero na początku ale tak samo podoba mi się Wobbler :D Wobbler nie przechodził gier komputerowych, on przechodził od razu do ostatniego poziomu, z nieskończoną ilością amunicji.. To jego zdziwienie jak się okazało że Johny gra jeszcze w "Tylko ty możesz uratować ludzkość"... Po prostu fajna postać.

Johny - Za zadania domowe :d Konkretnie za "Los chłopa w...".
"...Wolność! Własność! Sprawiedliwość!..."
"...To tak, jakby Wielki Zderzacz Hadronów wykorzystać do zrobienia kanapki z masłem orzechowym..." - Reeven
Spangler męska
Mag II stopnia

Reputacja: 199

Postprzez nanny_ogg » 27 sty 2011, o 00:17

A ja niestety nie mogę dowiedzieć się jaka jest moja ulubiona postać z tej książki ponieważ mój syn (Spangler)książę rzeczoną trzyma cały czas przy sobie, zabiera ją do szkoły tudzież w inne miejsca :evil:
Wiele może się zdarzyć pomiędzy suknią a szafą. / T.Pratchett
Biedny kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby. / S.J.Lec
Pizza i"Dirty Dancing"!... / Ratharienn
nanny_ogg żeńska
Dziekan

Reputacja: 1654

Postprzez szpaq » 27 sty 2011, o 17:39

szlaBAN mu ;)
Jeśli ktoś śpiewa przy goleniu, wariatem nie jest. A jeśli stepuje?
A. Ziemiański

3... 2... 1... Klimat!!!
szpaq męska
Steve Jobs

Reputacja: 755

Postprzez nanny_ogg » 28 sty 2011, o 16:59

Ty BANdyto jeden ;)
Wiele może się zdarzyć pomiędzy suknią a szafą. / T.Pratchett
Biedny kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby. / S.J.Lec
Pizza i"Dirty Dancing"!... / Ratharienn
nanny_ogg żeńska
Dziekan

Reputacja: 1654

Postprzez Marcel » 15 lip 2011, o 09:36

A moją ulubioną postacią jest... GUILTY! Choć zasadniczo to tandem pani Tachyon i jej kota. Dlaczego? Bo są moimi ulubionymi postaciami i tyle. Kwestia gustu, a o nich się nie dyskutuje.

Tak zupełnie poważnie, to dlatego, że mi to przypomina miks Paskudnego Starego Rona, który nieodmiennie mnie bawi i Niani Ogg (jeśli idzie o balistycznego kota). I o ile prywatnie tak średnio lubię koty, to zawsze mnie bawi, gdy któryś z kotów "przyjaźnie próbuje wydrapać oczy".
Studentów można kochać lub nienawidzić, ale nie wolno ich bić po głowie łopatą.

Jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu, oznaką czego jest puste biurko? — Albert Einstein
Czyste biurko, czysty umysł. - Mustrum Ridcully
Marcel męska
Mag I stopnia

Reputacja: 241

Postprzez Aiyanna » 18 gru 2011, o 19:00

Przeczytałam! Czytałam całe 3 miesiące i tylko dzięki nieodmiennej sympatii pań bibliotekarek nie zapłaciłam dużej kary za przetrzymywanie :)

Jakoś nikt specjalnie do gustu mi nie przypadł chociaż Bigmac jest dosyć ciekawy. I także podoba mi się pani Tachyon :lol: Na pierwszy rzut oka wydaje się być kompletnie nie przystosowana do świata ale wszystkie jej działania mają sens. I ma zmysł ekonomiczny, o.
Moja jest tylko racja i to święta racja, bo nawet jeżeli jest i twoja, to moja jest mojsza niż twojsza, i zaprawdę powiadam wam, że to właśnie moja racja jest najmojsza! made by Toroj
Aiyanna żeńska
Mag III stopnia

Reputacja: 381

Powrót do Johnny

- Pierwszy drużba. Nie wie pan? To on podaje panu obrączki i musi się ożenić z panną młodą, gdyby pan uciekł. Dziekan to wyczytał. Prawda, dziekanie?
- Tak jest - potwierdził dziekan, który cały wczorajszy dzień spędził nad „Księgą etykiety” lady Deirdre Waggon. - Kiedy już się pojawi, musi za kogoś wyjść. Nie można pozwolić, żeby niezamężne panny młode biegały po okolicy, stanowiąc zagrożenie dla społeczeństwa.

Zbrojni, dodał(a) grace