Pamietam jak ogladalem pierwszy raz Sztuke Swiata Dysku. I stwierdzilem ze jedyna osoba ktora nie pasuje do mojego wyobrazenia to Marchewa. Jest taki za ladny, przystojny a czytajac wydawal mi sie bardziej zwyczajny.
Jahoo napisał(a): Marchewa to przystojny człowiek. Rudy, ale przystojny.
Kayol napisał(a):Chm...
Moim zdaniem żadna ekranizacja nie będzie wystarczająco dobra. Książki Pratchetta są po prostu zbyt pełne aluzji i dowcipu, żeby ktoś mógł wykroić z tego scenariusz na jeden film. Terry rządzi!!!!!!!!!!!!!!!!

Desaxe napisał(a):ale gdy zobaczyłem i usłyszałem Jerremy'ego Ironsa jako Vetinariego w "Kolorze Magii" to mało z krzesła nie spadłem![]()
najgenialniej oddająca osobą i stylem gry aktora postac w filmie z pratchettowym rodowodem. Dokladnie tak go sobie wyobrażałem - jego i to "znaczące uniesienie brwi"
co jak co...HOgfather wprawdzie fajny, głos Śmierci doskonały, Herrbatka świetny, Susan może nie do końca udana...
Hipnofobia napisał(a):Napisałam kiedyś recenzję "Wiedźmikołaja" na polski, ale nie spodobała się mojej polonistce, bo ona kompletnie nie czuje klimatu Pratchetta. Jej strata.
nie każdy umysł godzien jest oświecenia

Powrót do Ruchome Obrazki i Inna Rozrywka
Straż nocna, dodał(a) grace
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników