Kącik pomocy dla maturzystów oraz przyszłych lic. i mgr

Regulamin Kącika pomocy, Przeczytaj zanim założysz tu temat!

Jesteś maturzystą i szukasz pomocy w dziedzinie Dyskowych książek? A może piszesz pracę licencjacką bądź magisterską na temat książek Pratchetta? Ten dział jest dla Ciebie.

Regulamin Kącika pomocy, Przeczytaj zanim założysz tu temat!

Postprzez jaro_gryf_666 » 6 mar 2010, o 15:39

Zanim napiszesz, zapoznaj się z kilkoma zasadami, które zwiększą Twoją szansę na uzyskanie pomocy.

1. Czego nie wolno
-To forum zdecydowanie nie jest miejscem, gdzie ktoś napisze za Ciebie prezentację (ani tym bardziej miejscem na Twoją reklamę w tej dziedzinie).
-Nie przeczytamy za Ciebie książek - jeśli masz zamiar prosić o 'streszczenie praczeta' czy coś podobnego, nie oczekuj pomocy.
-To forum nie ma w nagłówku 'Informacja dla maturzystów' - jeśli nie wiesz jak napisać bibliografię, ile ma trwać prezentacja lub o której masz egzamin - my Ci nie pomożemy.

2. Temat
-Temat powinien opisywać w czym możemy Ci pomóc
-Bardzo dobrze by było, gdyby w temacie pojawił się temat Twojej pracy
-Bardzo ZŁYM pomysłem jest zamieszczanie w temacie informacji typu 'szukam pomocy', 'pomóżcie!' itp.

3. Treść
-Opisz dokładnie czego potrzebujesz - propozycji książek? naszej opinii? artykułu do tematu?
-Przedstaw nam swoje dotychczasowe postępy, przemyślenia itp.

4. Inne
-Jeżeli nikt nie odpowiada - trudno, najwyraźniej nikt nie ma nic do dodania w podanym temacie. Nie podbijaj sztucznie tematu.
-W tym dziale również obowiązuje regulamin forum.
-Mimo, że użytkownicy tego forum posiadają bardzo wszechstronną wiedzę, nie spodziewaj się pomocy z tematami niezwiązanymi z twórczością T. Pratchetta. Tematy takie będą piętnowane i zamykane. Nie jesteśmy instytucją charytatywną ratującą biednych maturzystów - Kinga.
NOBODY expects the Spanish Inquisition! Amongst our weaponry are such diverse elements as: fear, surprise, ruthless efficiency, an almost fanatical devotion to the Pope, and nice red uniforms...
jaro_gryf_666
Hiszpańska Inkwizycja

Reputacja: 447

Reklama

Re: Zanim napiszesz!

Postprzez Corvvin » 7 mar 2010, o 23:31

Mile widziane zaprezentowanie tu po maturze ukończonej pracy... Jakieś ładne można by wrzucić na stronę (w ramach rewanżu za pomoc).
Obrazek
Corvvin męska
Wędrowny idiota

Reputacja: trzy miliony

Postprzez theinterpolguy » 11 mar 2010, o 20:07

Mile widziane zaprezentowanie tu po maturze ukończonej pracy... Jakieś ładne można by wrzucić na stronę (w ramach rewanżu za pomoc).

Problem w tym, że potem ktoś z łatwością będzie mógł ukraść owoc naszej ciężkiej pracy ;)
theinterpolguy
Student Magii

Reputacja: 0

Postprzez Motopompa » 11 mar 2010, o 20:14

A to źle?
Ja sam zawsze chętnie udostępniałem kolejnym pokoleniom to co stworzyłem. Jest jeszcze gdzieś folder ze ściągami z gimnazjum. Mam nadzieję, że nadal krąży po różnych twardych dyskach ^^.
Nie wiem co by tu napisać mądrego, więc wstawiam żółwia Janusza. ______________
ಠ_ಠ+++Błąd: brak sera+++
Obrazek
‘‘And don’t try to act like a Human, because Fairies are much, much cooler!’’
Motopompa męska
Kwestor

Reputacja: 1277

Postprzez jaro_gryf_666 » 1 mar 2011, o 14:19

Jako, że w dość krótkim odstępie czasowym pojawiły się tematy niezbyt związane z Pratchettem (patrz: 'Błędy językowe w mediach' :| ) do 'regulaminu' 'Kącika...' dorzuciłem jeszcze jeden punkt:

jaro_gryf_666 napisał(a):-Mimo, że użytkownicy tego forum posiadają bardzo wszechstronną wiedzę, nie spodziewaj się pomocy z tematami niezwiązanymi z twórczością T. Pratchetta.
NOBODY expects the Spanish Inquisition! Amongst our weaponry are such diverse elements as: fear, surprise, ruthless efficiency, an almost fanatical devotion to the Pope, and nice red uniforms...
jaro_gryf_666
Hiszpańska Inkwizycja

Reputacja: 447

Postprzez Kinga » 29 lut 2012, o 11:57

jaro_gryf_666 napisał(a):Tematy takie będą piętnowane i zamykane. Nie jesteśmy instytucją charytatywną ratującą biednych maturzystów.

Kolejny temat, oczywiście ludzie nie czytają ogłoszeń... Dołożyłam, żeby móc cytować fragment i zmieniłam temat postu.

By Gryfu:
Pozwoliłem sobie ten fragment wyodrębnić przy użyciu koloru niebieskiego i Twojego podpisu.
(...) jeśli nie wiemy, skąd przychodzimy, to nie wiemy, gdzie jesteśmy, a jeśli nie wiemy, gdzie jesteśmy, to nie wiemy, dokąd zmierzamy.A jeśli ktoś nie wie, dokąd zmierza, to prawdopodobnie zmierza w złym kierunku.
Kinga żeńska
ciotka cierpienia

Reputacja: 1858

Powrót do Kącik pomocy dla maturzystów oraz przyszłych lic. i mgr

Wynalazłem także pióro, którym można pisać do góry nogami.
— Hm... A czy nie da się po prostu odwrócić kartki?

Ostatni bohater, dodał(a) grace