Hey ostatnio kolega mi powiedział że gdzieś usłyszał że Pratchett ma ajcchajmera,(chyba tak się tą nazwe pisze) ale nie wiedział do końca czy to prawda. Wiecie coś na ten temat?, bo jestem naprawde ciekawy.
Ludzie od tego się nie umiera! po za tym ok. 20 % społeczeństwa w wieku Terrego to ma. Fakt ze będzie miał problemy z mową, ogólnym funkcjonowaniem, ale nie powinno mu to przeszkodzić w pisaniu.
/ niech nikt sie nie zdziwi jak komusz Terry przyfanzoli na konwencie w twarz 'bo cos se ubzdurał;, przy tej chorobie to normalne zjawisko.
tak...ale jakos zawsze dla mnie terry byl nie z tego swiata..osoba o takiej wyobrazni moze byc np magiem..wiem ze to glupie ale jakos tak mi sie zakodowalo w głowie...a tak..ziemskie problemy dosiegły jego skrzydlaty umysl
szukam w życiu odrobiny magii-szczegółów drobnych jak kwiaty konwalii Dźwięk w ołowianej tubie rozchodzi się lepiej niż w wielorybie. Prawda Motopompa? Motopompa, powiedz im że to prawda..
moja babcia umarła z Alzheimerem, ale przedtem trochę pożyła. tyle, że była ja dziecko, nic nie kojarzyła, np. nie rozumiała telewizji, nie wiedziała o co chodzi dziennikarzom, itp..
ja mu mówię dopraw se na talerzu bo dzieci przecież jedzą on nie jest sam nie może wymagać żebym ja wszystkim ostro gotowała a na dwa garnki no luuudzie przesada
Anima, nie jesteś odosobniona w swoich odczuciach. Dla mnie Terry to też osoba nie z tego świata i dosyć dziwnie się czuję czytając o jego chorobie.
Mój ukochany wujek chorował na Alzhaimera i to było straszne!!! Najgorzej było jak przestał nas poznawiać. Musieliśmy Go pilnować jak małe dziecko, w ubrania wszyć karteczki z adresem bo często po prostu uciekał z domu a potem nie wiedział jak wrócić. Nikomu nie zyczę takich przejść.
"...milczenie jest odpowiedzią, która domaga się dalszych pytań.Szukajcie a znajdziecie, jednakże najpierw wiedzieć powinniście czego szukacie..."
- Nigdy nie byłaś za dobra w liczbach, prawda? Babcia ujęła końcowy wynik w kółko. - Och, znasz mnie Esme - odparła wesoło niania. - Nie potrafiłabym odjąć pierdnięcia od talerza fasoli.