dla Kaczordafi:
jest fajnie zaczynac od pierwszego, i czytać je chronologicznie:) ale ze względu na bardzo duzą ilość ksiązek, czasem jest to trudne do zrealizowania.
Warto zachować kolejnośc jesli chodzi o serie konkretne, np. cykl o straży najlepiej zacząc od "straż straż" i takich kolejności się trzymac.
Jednak, czytanie na chybail trafil tez nie jest złe, po prostu każda ksiązka (za wyątkiem 2 pierwszych) jest inną historią wiec mozna tak:) tylko dwie pierwsze trzeba po koleii czytac.
no i taka moja skromna uwaga - warto zaczynać od jego wczesniejszych ksiązek a potem przechodzic do pozniejszych, ze względu na styl pisania... ostatnie ksiazki, jak Złodziej czasu czy piaty elefant są duzo bardziej zakrecone i w jakis sposoby powazniejsze.. wiec zeby sie nie zgubic to warto potrenowac odrobine na wczesniejszych:) ale to tylko moje spostrzeżenia

~~~~~~a teraz wątek:)
pierwszą ksiązke terego dostałem od mojego najlepszego kumpla, a on od swojego brata i bylo to jeszcze w gimnazjum

jakies 7 lat temu... potem w LO spotkałem kolege ktory, równiez z bratem, mial pełną kolekcje isie zaczęłona dobre

teraz ja sam probuje zdobyc całość:) ale srednio mi idzie:)