Kącik pomocy dla maturzystów oraz przyszłych lic. i mgr

Zjawisko błędów językowych w mediach

Jesteś maturzystą i szukasz pomocy w dziedzinie Dyskowych książek? A może piszesz pracę licencjacką bądź magisterską na temat książek Pratchetta? Ten dział jest dla Ciebie.

Zjawisko błędów językowych w mediach

Postprzez Bartoszeq » 29 lis 2010, o 16:59

Witam serdecznie

Mam mały problem. Pisze prace maturalną z polskiego na temat: Omów zjawisko błędów językowych w mediach. Mam przykłady z telewizji i internetu lecz brakuje mi artykułu z gazety w którym jest błąd językowy.Audycja radiowa też by mi się bardzo przydała.Najważniejsze jest abym mógł wpisać w bibliografii autora artykułu, nazwa gazety, nr wyd. itp. To samo tyczy się radia, muszę mieć imię i nazwisko osoby która popełniła błąd, nazwa stacji, date itp. Jeżeli ktoś posiada takie gazety lub audycje to bardzo proszę o pomoc.
Bartoszeq
Gorzej niż Rincewind

Reputacja: 0

Reklama

Re: Zjawisko błędów językowych w mediach

Postprzez qfas » 29 lis 2010, o 17:07

Luźna guma, już podaję Ci pełną bibliografię i plan prezentacji, a jak ładnie poprosisz, to Ci i wstęp napiszę.

Primo. To nie forum dla zbłąkanych maturzystów. Jeżeli któryś zwraca się o pomoc, to już w sprawie dotyczącej ustnej na temat książek Pratchetta lub zahaczającej przynajmniej o tą tematykę. Pisze "Kącik pomocy dla maturzystów", ale chociaż przetrząśnięcie innych tematów w tym dziale powinno Ci dać pojęcie o tym, że nie o takiej pomocy tu mówimy.

Primo ultimo. Skoro nie chce Ci się szukać przykładów do własnej prezentacji, to ciężko widzę Twoją majową walkę, sorry.

Primo ultimo baleron - nawet korzystając z Gógla trzeba myśleć.
II
(..)
(oo)

To królik. Przekopiuj go do do swojej sygnatury, aby pomóc zdobyć mu władzę nad światem.
qfas męska
Mag IV stopnia

Lokalizacja: Hmm... Powiedzmy, że nie powinieneś zaglądać na strych, oki?
Reputacja: 219

Powrót do Kącik pomocy dla maturzystów oraz przyszłych lic. i mgr

Według filozofa Ly Tin Wheedle'a największą obfitość chaosu można znaleźć tam, gdzie szuka się porządku. Chaos zawsze pokonuje porządek, gdyż jest lepiej zorganizowany.

Ciekawe czasy, dodał(a) grace