Luźne dysputy

kto z nas najstarszy? a kto najmłodszy ? ;)

O wszystkim i o niczym podyskutujmy tu..

Re: kto z nas najstarszy? a kto najmłodszy ? ;)

Postprzez Dżon » 18 paź 2010, o 20:31

Aeshtir napisał(a):
Corvvin napisał(a):Większość moich znajomych to pić zaczynała w czasach liceum - i to nie było 20 lat temu :P
Ja wtedy też jakieś pierwsze piwka i tanie wina dla klimatu, człowiek 'metalem' był :P
Zbiera mnie na wymioty jak teraz o tym pomyśle :P:P

O taaak... Drzewiej, Panie, bywało :D .

W ramach offtopu wspomnę tylko, że parę lat temu ze znajomymi (prawie już wszyscy włosy pościnali, niemal sam jeden się ostałem :? ) postanowiliśmy dokonać zakupu tworu o nazwie "Mocarz". Sam aromat zabijał... Nie daliśmy rady.

Ech, starcze, wyrobione podniebienia... ;)

Mocarza to nawet ja, młody i piękny, nie zdzierżę. Natomiast jakiegoś jabola od czasu do czasu (rzadko) - czasem się zdarzy jak się na wspomnienia zbierze... :) Liceum było super :P
Nazywam się Milijon bo za miliony gardzę i ejakuluję frustracją...
Dżon męska
aka Nie znacie tego?

Reputacja: 2441

Reklama

kto najstarszy

Postprzez nanny_ogg » 16 lis 2010, o 13:19

basteth napisał(a):A ja chyba jestem strasznie stara

Chyba nie taka stara :D moje najstarsze pociechy - chili "tłinsy" mają już po 23 lata ;). To fajnie,że na Pratchetta wpadłaś dużo wcześniej (choć ponoć lepiej późno niż wcale), żałuję czasem,że poznałam jego twórczość dopiero kilka lat temu...
Wiele może się zdarzyć pomiędzy suknią a szafą. / T.Pratchett
Biedny kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby. / S.J.Lec
Pizza i"Dirty Dancing"!... / Ratharienn
nanny_ogg żeńska
Dziekan

Reputacja: 1654

kto najstarszy

Postprzez emerencja » 16 lis 2010, o 16:04

Offf top /lubię się narażać Inkwizycji ;) /

To może założymy "Klub Forumowego Seniora"? (niby raczej seniorki - ale to mi jakoś nie brzmi) Moje najstarsze ma 26 lat /atoli jego akurat jestem Ojcem/ a najmłodsze 5 /tum już wreszcie Matką - bo jako Ojciec mam jeszcze dwie córki, lat 21 i 20 ;) /

:)

P.S. To je dopiero telenowela - na życzenie odcinki wyjaśniające - wkrótce ;)
emerencja żeńska
Kierownik studiów nieokreślonych

Reputacja: 551

kto najstarszy

Postprzez nanny_ogg » 17 lis 2010, o 15:04

emerencja napisał(a):Offf top /lubię się narażać Inkwizycji ;) /

To może założymy "Klub Forumowego Seniora"? (niby raczej seniorki - ale to mi jakoś nie brzmi) Moje najstarsze ma 26 lat /atoli jego akurat jestem Ojcem/ a najmłodsze 5 /tum już wreszcie Matką - bo jako Ojciec mam jeszcze dwie córki, lat 21 i 20 ;) /

:)

P.S. To je dopiero telenowela - na życzenie odcinki wyjaśniające - wkrótce ;)

O matko i ojcze z jakiego bądź kościoła, po takim poście trudno oprzeć się i nie offtopować. Sam eksplanejszyn plis...
nanny_ogg żeńska
Dziekan

Postprzez emerencja » 24 lis 2010, o 00:17

Ups.. Wybacz Nianiu, że tak długo czekałaś, ale walcząc z właścicielami walącej się kamienicy (w której mieszka Moja Matuś) padłam nieco na niwie psychicznej...

Już eksplikuję:
1)dziecięcia pierwszego zostałam ojcem mając lat niespełna 18. Gdy moja koleżanka powiła szczęśliwie, wyjechała z potomkiem do swej Matki na wieś. Ja przyjechałam kilka dni później, a po wsi rozeszła się wieść "Maż przyjechał!" - i tak już zostało
2) parę lat później kolejna przyjaciółka powiwszy swe trzecie dziecię powiadomiła mnie tymi słowy "Jest córeczka. Całkiem do Ciebie podobna!" - "Cieszę się, ale nie mów mężowi" - odparłam
3) następna przyjaciółka przez 9 lat nikomu nie zdradzała kto jest ojcem dziecka, aż na imprezie u mnie w domu /i to przy dziecku!/ oświadczyła, iż ojcem jej dziecka .. jestem ja.

Ostatnie konwencjonalnie urodziłam sobie sama .. i z innego (niż ja) ojca /dla odmiany/ :)
emerencja żeńska
Kierownik studiów nieokreślonych

Reputacja: 551

Postprzez nanny_ogg » 24 lis 2010, o 00:31

emerencja napisał(a):Ups.. Wybacz Nianiu, że tak długo czekałaś, ale walcząc z właścicielami walącej się kamienicy (w której mieszka Moja Matuś) padłam nieco na niwie psychicznej...

Już eksplikuję:
1)dziecięcia pierwszego zostałam ojcem mając lat niespełna 18. Gdy moja koleżanka powiła szczęśliwie, wyjechała z potomkiem do swej Matki na wieś. Ja przyjechałam kilka dni później, a po wsi rozeszła się wieść "Maż przyjechał!" - i tak już zostało
2) parę lat później kolejna przyjaciółka powiwszy swe trzecie dziecię powiadomiła mnie tymi słowy "Jest córeczka. Całkiem do Ciebie podobna!" - "Cieszę się, ale nie mów mężowi" - odparłam
3) następna przyjaciółka przez 9 lat nikomu nie zdradzała kto jest ojcem dziecka, aż na imprezie u mnie w domu /i to przy dziecku!/ oświadczyła, iż ojcem jej dziecka .. jestem ja
Ostatnie konwencjonalnie urodziłam sobie sama .. i z innego (niż ja) ojca /dla odmiany/ :)
Emmo, jesteś wielka- być tylko matką jest już trudno nawet będąc kobietą, ale być i matką, i kilkukrotnym ojcem będąc kobietą to wyczyn na miarę Świata Dysku... :clap:
nanny_ogg żeńska
Dziekan

Poprzednia strona

Powrót do Luźne dysputy

Rzeczy, które próbują wyglądać jak rzeczy, często wyglądają bardziej jak rzeczy niż same rzeczy. Babcia Weatherwax

Terminarz Niewidocznego Uniwersytetu Świata Dysku 2000, dodał(a) dagmarab