Luźne dysputy

marudniko-pochwalnik

O wszystkim i o niczym podyskutujmy tu..

Re: marudniko-pochwalnik

Postprzez Corvvin » 9 wrz 2010, o 01:12

@zerogirl pochwal się opowiadaniem i u nas ;)

Prowadzę badania na temat mechanizmu mruczenia kotów czarnych. I tak jak wykazały doświadczenia, gdy dysponujemy dwoma czarnymi kotami połączonymi równolegle, pogłaskanie jednego powoduje aktywacje mruczącą obu.
Przed chwilą odkryłem, że jednoczesne głaskanie dwóch równolegle złączonych kotów, powoduje silniejsze rozprzestrzenienie efektu - spowodowało aktywację mruczącą trzeciego czarnego kota przebywającego w innym ośrodku (czytać: spał na szafce, a nie na fotelu)!
Badania ciągle trwają...

Swoją drogą posiadanie trzech czarnych kotów spowodowało, że w mojej rodzinie definitywnie zaginął przesąd o czarnym kocie przebiegającym drogę...
Obrazek
Corvvin męska
Wędrowny idiota

Reputacja: trzy miliony

Reklama

Postprzez grace » 9 wrz 2010, o 11:50

Corvvin, może powinieneś gdzieś później opublikować szczegóły tych badań ;)
Myślisz, że gdyby koty miały inne umaszczenie, sprawa przybrała by inny obrót?
kliknij tu >Obrazek< i tu >Obrazek
Polecam też magiczny sklepik: Kuglarstwo.pl
grace żeńska
Kelda

Reputacja: 2305

Postprzez ratharienn » 9 wrz 2010, o 14:08

zerogirl napisał(a):Opowiadanie właściwie skończone, ale się musiałam wysilić, żeby zmieścić je na pięciu stronach - taki wymóg konkursowy.

Pisałam kiedyś na konkurs, tylko, że wymóg był dwie strony. Też się umordowałam, żeby coś z sensem napisać. (Ale wygrałam). :mrgreen:
Trzymam zatem kciuki za Twoje opowiadanie!
zerogirl napisał(a):Pozdrawiam wszystkich, których też męczy (anty)talent literacki

"Męczy" to jest dobre określenie. ;)
Corvvin napisał(a):Prowadzę badania na temat mechanizmu mruczenia kotów czarnych. I tak jak wykazały doświadczenia, gdy dysponujemy dwoma czarnymi kotami połączonymi równolegle, pogłaskanie jednego powoduje aktywacje mruczącą obu.
Przed chwilą odkryłem, że jednoczesne głaskanie dwóch równolegle złączonych kotów, powoduje silniejsze rozprzestrzenienie efektu - spowodowało aktywację mruczącą trzeciego czarnego kota przebywającego w innym ośrodku (czytać: spał na szafce, a nie na fotelu)!
Badania ciągle trwają...

Genialne, Corvvin. :mrgreen: Podobnie jak grace, zastanawiam się, czy umaszczenie ma znaczenie w przypadku mruczenia. I co by się stało, gdyby pojawił się i czwarty kot, hmm? :roll:

Programowanie telefonu bezprzewodowego przerosło moje możliwości. Uroczyście zostawiam to mamie, o.
Wczoraj w wiadomościach podawali, że w jakimś gimnazjum, trzynastolatka pocięła nożem twarz swojej koleżanki z klasy. Słyszeliście o tym? Zatrważające, co się teraz dzieje.
"And you? What's your story, bastard?"
"Ask me nicely and maybe I'll tell you."
ratharienn żeńska
Kierownik studiów nieokreślonych

Reputacja: 923

Postprzez grace » 9 wrz 2010, o 15:01

Byłam ostatnio z teściami w Sopocie. Przyjechali specjalnie ze Stanów, żeby się spotkać z synkiem, no i ze zwiedzania Krakowa wyszło siedzenie w restauracjach. Na samo hasło, że mamy jechać coś zobaczyć, chowałam się za pisaniem pracy w domu. Potem druga część wycieczki - Trójmiasto i możliwość bezkarnego pisania legła w gruzach. Niby się przygotowałam, zrzuciłam wszystko na dysk przenośny, wzięłam nawet klawiaturę, wiedząc, że na laptopie lubego bardzo źle mi się pisze... no i oczywiście nic z tego.
Bez własnego bałaganu na biurku pisać się nie da. Trudniej też wymigać się od niektórych wycieczek, bo to ja rzucałam propozycję co do planu, który i tak zawsze był zmieniany już na miejscu.
Przyzwyczaiłam się tylko do dobrego jedzenia, którego moja lodówka nie uświadczy, bo nikomu nie chce się tyle gotować.

Ale cała wycieczka miała jeden wielki plus. Jednego z pierwszych dni, wyszliśmy sobie na spacer, zostawiając teściów w hotelu. Właśnie przeglądamy sobie bardzo apetyczne menu jednej z restauracji, kiedy koło nas przechodzi sobie seter angielski. Odruchowo się obejrzałam, bo takie też hodowała mama, więc trochę takich znajomych posiadam. Patrzę na drugi koniec smyczy, twarz jakby znajoma, patrzę na twarz, do której pierwsza się zwraca i ta również znajoma. Po sekundzie zaskoczyłam, że to faktycznie znajomi, których w prawdzie lata nie widziałam, ale przecież nie znaczy, że już zmienili status do nie-znajomych.

Czasem trzeba pojechać na drugi koniec Polski i pójść na spacer, żeby spotkać znajomych, którzy wpadli na identyczny pomysł. Tylko jechali z Niemiec ;)
grace żeńska
Kelda

Postprzez LeslawQ » 9 wrz 2010, o 18:43

Ale co ma Kraków do Sopotu?!
Obrazek
LeslawQ
Mag I stopnia

Reputacja: 24

Postprzez grace » 9 wrz 2010, o 19:17

eh, wycieczka składała się z 2 części, z Krakowa i potem z Sopotu...
mniejsza o to.

Mój luby zrobił ciasto marchewkowe ;D:D:D
Najlepsze ciasto na świecie!
grace żeńska
Kelda

Postprzez 4jola » 9 wrz 2010, o 20:12

Co do ciasta-zgadzam się.Poznałam je dopiero na obczyźnie,ale zdobyło moje serce(a właściwie żołądek).Smacznego!

Corvvin-a co się stanie,kiedy połączymy koty szeregowo?
Myślę,że łaciate mruczałyby w rytmie bossa-novy a szare dachowce tak bardziej synkopowo.
Swoją drogą,pożytecznie spędzasz czas...ludzkość będzie Ci kiedyś wdzięczna.

MARUDNIK-alarm samochodu mojego "sąsiada" doprowadza mnie do szału.Ta menda regularnie wyje w nocy,zawsze dwa razy,chyba,że ma "dobry nastrój",to sześć.Wczoraj miała(ta menda)dobry nastrój.Jeszcze jedna nieprzespana noc i nie odpowiadam za swoje czyny.I to centralnie prosto w okno!Jak Boga(czyli siebie)kocham wysypię mu płatki owsiane na mokry samochód!Dlaczego mam taki czujny sen?Zrobiłam sobie soczek pomarańczowy z winem i kroplą soku wiśniowego.Na czeźwo tego nie zniesę.Ale przeciez nie mogę się wpędzić w AA z powodu jakiegoś kolorowego barana!Czy już wspominałam,że zrobiłam się straszną rasistką tutaj?Nie? no to wspominam.

A to gdyby ktoś był zainteresowany współpracą z Siudmakiem(Myślałam o Grace,Ty jesteś taka mała elektrownia atomowa). http://www.siudmak.com/
Nie chciałam zakładać nowego tematu(a stary KTOŚ wywalił),więc maznęłam to tutaj.Sorki.
"My , z matką twoją , rasizmowi mówimy twarde i zdecydowane: raczej nie !"

Growing old is inevitable,growing up is optional.
4jola
Pani Palm

Reputacja: 564

Postprzez Corvvin » 9 wrz 2010, o 22:20

Co do kwestii kolorów innych niż czarny, się słowa Henry'ego Forda nasuwają aż, brakuje mi odpowiedniej ilości kotów doświadczalnych.
Zachodzi co prawda do mnie na podwórko kot sąsiada czasem, ze dwa razy nawet wszedł do domu(!), ale niestety też jest czarny...

Połączenie szeregowe zamierzam zbadać, acz w przyrodzie występuje rzadziej, koty spontanicznie wykazują raczej równoległe wiązania.
Obrazek
Corvvin męska
Wędrowny idiota

Reputacja: trzy miliony

Postprzez LeslawQ » 9 wrz 2010, o 22:32

Najlepsze ciasto to Ciasto z Galaretką mojej mamy. Marchewkowe się przy nim chowa _._ :P Piszę prasówkę na WOS. Na onecie póki co niema nowych info ze świata:(
Obrazek
LeslawQ
Mag I stopnia

Postprzez Motopompa » 9 wrz 2010, o 22:41

Kupiłem sobie słuchawki :) Takie duże, nie te dokanałowe zniekształcacze, dające marną imitację muzyki. Teraz przynajmniej słyszę gitarę, a nie jakiś szum. Przy okazji odkryłem jak bardzo odgłosy z klasy przeszkadzają w rozwiązywaniu zadań z fizyki ;f

A jutro robię sobie wolne. O!

Welcome back Malinko :)
Musisz profilaktycznie częściej zażywać forum. Działa podobnie jak wit. C na przeziębienie ;)

Ech, szkoda, że nie mam kota. Albo dwóch. Ale cóż począć, kiedy nie wszyscy w domu mają podobne marzenie :roll:
Nie wiem co by tu napisać mądrego, więc wstawiam żółwia Janusza. ______________
ಠ_ಠ+++Błąd: brak sera+++
Obrazek
‘‘And don’t try to act like a Human, because Fairies are much, much cooler!’’
Motopompa męska
Kwestor

Reputacja: 1277

Postprzez grace » 10 wrz 2010, o 09:44

Motopompa, te dokanałowe też mogą być dobre. Mój brat jest ekspertem. Dostałam od niego kiedyś takie fajne dokanałowe, idealnie wygłuszają paplające osoby w pociągu, a muzyka brzmi całkiem konkretnie.
A dla niego, to dodatkowo muzyka musi być w określonych formatach i specjalnie kompresowana, żeby nie tracić na jakości... to już dla mnie czarna magia.
grace żeńska
Kelda

Postprzez Motopompa » 10 wrz 2010, o 11:10

grace napisał(a):A dla niego, to dodatkowo muzyka musi być w określonych formatach i specjalnie kompresowana, żeby nie tracić na jakości... to już dla mnie czarna magia.

Bo format to całkiem spora różnica na dobrym sprzęcie. Ale i tak najlepiej brzmi z płyty :D
A słuchawki dokanałowe brzmią inaczej niż nauszne. Jakoś bardziej naturalnie. Chociaż co do wyciszenia otoczenia masz rację, dokanałowe robią to znacznie lepiej.

Przekroczone 500 postów. Yay ^^
Ostatnio edytowano 10 wrz 2010, o 11:16 przez Motopompa, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Motopompa męska
Kwestor

Postprzez Makal » 10 wrz 2010, o 11:14

Jestem. Tęskniliście? ;)
Moja dłuższa absencja spowodowana była tym, że ostatnio u mnie w domu ciężko z internetem, jak router się spalił :D
Wszystkich zainteresowanych informuję, że mój pobyt w szpitalu nie był spowodowany aż taką poważną chorobą. Parę lat temu stwierdzono u mnie, przy krótkowzroczności, niewielkiego zeza, którego wyleczyłem, ale jestem zmuszony jeździć co jakiś czas na tzw. naświetlania i takie tam ćwiczenia gał.
Generalnie to dostałem tylko mocniejsze okulary, schudłem trzy kilogramy na diecie szpitalnej i myłem się w zimnej wodzie. Poza tym, obyło się bez ofiar :d
Sometimes the only sane answer to an insane world is insanity.
Makal
Mag III stopnia

Reputacja: 95

Postprzez Motopompa » 10 wrz 2010, o 11:19

Makal! Cześć :)
Mam nadzieję, że razem z Malinką rozpoczęliście wielki powrót forumowiczów na okres jesienno-zimowy :mrgreen:
Obrazek
Motopompa męska
Kwestor

Postprzez LeslawQ » 10 wrz 2010, o 21:28

Jutro turniej. Aż sobie headbanda kupiłem coby mi włosy do oczu i buzi nie wchodziły. Kiedyś prawie połknąłem xD
Obrazek
LeslawQ
Mag I stopnia

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźne dysputy

– Dlaczego właściwie, Robie Rozbóju, upierasz się przy kłamstwie, kiedy zostałeś przyłapany na gorącym uczynku?
– Ano, to łatwe, panienko – odparł Rob Rozbój, który był formalnie przywódcą Nac Mac Feeglów. – No bo wis, jaki jest sens kłamania, kiedy cłek nicego złego nie zrobił? A zrestą terozki jestem śmiertelnie poraniony do samych podrobów z powodu tego, ze moje dobre imie zostało ocernione.

W północ się odzieję, dodał(a) Marek_Sobczak