Ponieważ już zdecydowanie za długo czasu minęło od ostatniego pytania, postanowiłam zadać coś na rozruszanie quizu:
Czy Ketchup jest warzywem?
(...) jeśli nie wiemy, skąd przychodzimy, to nie wiemy, gdzie jesteśmy, a jeśli nie wiemy, gdzie jesteśmy, to nie wiemy, dokąd zmierzamy.A jeśli ktoś nie wie, dokąd zmierza, to prawdopodobnie zmierza w złym kierunku.
(...) jeśli nie wiemy, skąd przychodzimy, to nie wiemy, gdzie jesteśmy, a jeśli nie wiemy, gdzie jesteśmy, to nie wiemy, dokąd zmierzamy.A jeśli ktoś nie wie, dokąd zmierza, to prawdopodobnie zmierza w złym kierunku.
No i dobra: Jak ma/miała na imię najmłodsza córka Harry'ego Króla?
Edit: Chyba za trudne, co? Podpowiedź: dziewczyna miała wychodzić za mąż i Puls AM miał być obecny na uroczystości. W dodatku dziewczyna ma na imię tak samo jak bohaterka słynnego brytyjskiego cyklu powieściowego.
Szwabskim językiem we mnie? A fe! Jako, że inne pytanie nie przychodzi mi do głowy: w jakim kolorze dziewczyna owa (znaczy się - Hermiona) miała miec suknię ślubną, hm?
THERE IS NO JUSTICE. THERE IS JUST ME. "Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside a dog, it's too dark to read."
No bo nie wiem czy Eoren przypadkiem nie uzna odpowiedzi grze_tomasa. I nie chcę się wcinać.
Wybaczcie przestój ale byłam, że tak delikatnie powiem: niedysponowana... I mi zrobiliście problem, bo niby grze_tomas był pierwszy... no ale niech będzie punkt dla Kingi i żeńskiej umiejętności połączenia nazwy koloru z jego wyglądem .
THERE IS NO JUSTICE. THERE IS JUST ME. "Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside a dog, it's too dark to read."
Argh, i po co odpowiadałam... znowu nie wiem jakie pytanie zadać...
O której trzeba wstać, żeby wstać przed Patrycjuszem?
- Nie można dwa razy wejść do tej samej rzeki. Cutangle przemyślał tę tezę. - Myślę, że w tym pani się myli - oświadczył. - Chyba z tysiąc razy wchodziłem do tej samej rzeki. - Tak, ale ona nie była ta sama. - Nie była? - Nie. Cutangle wzruszył ramionami. - Wyglądała zupełnie jak ta sama piekielna rzeka.