Niekoniecznie o Terrym...

James Herriot

... i niekoniecznie o fantasy...

James Herriot

Postprzez grace » 6 lut 2010, o 09:40

Dobra, to nie fantastyka, ale powiedzcie mi, czy ktoś tu czytał któreś ze wspomnień tegoż weterynarza?
Dawniej czytałam to bardzo intensywnie, bo w sumie taki świat w Szkocji nie różni się aż tak bardzo od tych fantastycznych, przynajmniej pod względem podejścia i wierzeń ludzi ;)
kliknij >>Obrazek<< aby zobaczyć moje strony>>Obrazek
Polecam też magiczny sklepik: Kuglarstwo.pl
grace żeńska
Kelda

Reputacja: 2033

Reklama

Re: James Herriot

Postprzez LeslawQ » 17 lip 2010, o 21:42

W podręczniku do literatury spotkałem się z fragmentem książki tegoż pisarza. Myślę, że kiedy nie będę miał pomysłu na to, co przeczytać to z pewnością spróbuję jego książek.
Obrazek
LeslawQ
Mag I stopnia

Reputacja: 24

Re: James Herriot

Postprzez Aiyanna » 20 lip 2011, o 22:48

Ja, ja czytałam! I odświeżam temat :D Kiedyś miałam fragmenty jego książek w podręcznikach. Potem czasy podstawówki minęły i zapomniałam o nich. Całkiem niedawno buszując w Matrasie wśród przecenionych książek natknęłam się na niego i oczywiście kupiłam :mrgreen: Wrażenia? Kiedyś strasznie chciałam być weterynarzem, Herriot uświadomił mi, że to ciężka praca i od tej pory mam do tego zawodu wielki szacunek. Facet pisze prosto ale bardzo sympatycznie i czuć w nim miłość do tego, co robi. Super się czyta jego opisy :D
Moja jest tylko racja i to święta racja, bo nawet jeżeli jest i twoja, to moja jest mojsza niż twojsza, i zaprawdę powiadam wam, że to właśnie moja racja jest najmojsza! made by Toroj
Aiyanna żeńska
Mag II stopnia

Reputacja: 247

Powrót do Niekoniecznie o Terrym...

W jaki sposób Tshup Aklathep, Piekielna Gwiezdna Ropucha z Milionem Młodych, zadręcza swoje ofiary na śmierć?
- Ona... Czekaj, nie mów... Trzyma je i pokazuje portrety swoich dzieci, aż im mózgi eksplodują.

Ruchome obrazki, dodał(a) grace