Luźne dysputy

marudniko-pochwalnik

O wszystkim i o niczym podyskutujmy tu..

Re: marudniko-pochwalnik

Postprzez Corvus26 » 8 mar 2010, o 01:05

Eoren napisał(a):np. w 2 klasie przypada tyle lektur, że jak chciec to wszystko przeczytac to nie zostaje czasu prawie na nic innego...

Pamiętam jak w przypływie weny naszego polonisty przerobiliśmy 5 lektur w tydzień z czego mieliśmy 2 polskie jednego dnia i przerobiliśmy na nich 3 pozycję :twisted:

A co do znęcania się nad biednymi maturzystami to chodziło mi o to że o maturze zaczyna się myśleć dopiero w trzeciej klasie, przynajmniej za moich czasów tak było...
Jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu, oznaką czego jest puste biurko?

— Albert Einstein
Corvus26 męska
Mag IV stopnia

Reputacja: 188

Reklama

Postprzez ratharienn » 8 mar 2010, o 01:18

Corvus26 napisał(a):Pamiętam jak w przypływie weny naszego polonisty przerobiliśmy 5 lektur w tydzień

Dla równowagi, myśmy miesiąc siedzieli po pachy w "Dziadach III". Zapamiętałam z tego: "(...) a imię jego będzie czterdzieści i cztery!". Nauczyłam się też łacińskiej formuły egzorcyzmów. Polonistka (którą uwielbiam po dziś dzień, byleby nie wracała w żadnej rozmowie do romantyzmu), recytowała nam z pamięci w ślepym zachwycie fragmenty tekstu. Nikt niczego nie rozumiał. To był najgorszy miesiąc mojego życia, choć polski był moim ulubionym przedmiotem od zawsze.

Zamiast się położyć, piszę na forach. Mam jeszcze zamiar obejrzeć odcinek "Różowych lat siedemdziesiątych". Niby mam wymówkę na to, by nie spać - szczury powinny biegać minimum godzinę dziennie, a, że nie wypuszczałam ich przez cały dzień, niech chociaż mają trochę radości teraz... Poza tym, nie chce mi się jeszcze spać, bo byczyłam się dziś do dwunastej. I tak w kółko. :roll:
"- Idź powiedz dzieciom nocy, by svą cudovną muzykę tvorzyły gdzie indziej, dobrze? Mam migrenę."
ratharienn żeńska
Kierownik studiów nieokreślonych

Reputacja: 847

Postprzez qfas » 8 mar 2010, o 04:21

Nie jest jeszcze tak źle - udało mi się zamknąć jeden termin oddania tekstów (co z tego, że z kilkudniowym opóźnieniem:P), teraz mam jeszcze trochę czasu do wschodu, może sobie Oscary obejrzę? Człowiek się na nocny tryb przestawił, to potem odsypia na wykładach. Z czegoś trzeba zrezygnować, żeby moc osiągnąć zamierzony cel. Tylko żołądek już nie przetrawi więcej chińskiego. Pora zacząć się systematycznie i porządnie odżywiać. I mózgownica będzie lepiej pracować, i organizm nie będzie już tak cierpiał:).

Wszystkim Paniom, z okazji ich święta, najlepszego życzę z całego serca! Panowie, dbajmy o damy - wszak świat bez nich byłby nieporównywalnie smutniejszym miejscem!
II
(..)
(oo)

To królik. Przekopiuj go do do swojej sygnatury, aby pomóc zdobyć mu władzę nad światem.
qfas męska
Mag IV stopnia

Lokalizacja: Hmm... Powiedzmy, że nie powinieneś zaglądać na strych, oki?
Reputacja: 219

Postprzez Utis » 8 mar 2010, o 10:23

Panowie, dbajmy o damy - wszak świat bez nich byłby nieporównywalnie smutniejszym miejscem!

Zgadza się. Dlatego, Drogie Panie, życzę Wam spełnienia marzeń i dużo szczęścia - na cały rok, ale na dziś szczególnie. Wszystkiego najlepszego!

A propos tematu - nie sądziłem że w tym ostatnim roku szkoły planowanie z kumplami czegoś dla naszych klasowych dziewczyn będzie tak koszmarnie trudne.
Utis
Mag II stopnia

Reputacja: 107

Postprzez tter282 » 8 mar 2010, o 10:56

Ot właśnie - wszystkim Forumowiczkom niustających uśmiechów i promienności, nie tylko w diu Ich święa, ale na codzień, przez pozostały kawałek roku.
Prawdziwy pasztet męski - przechodzi koło dziwek, a te udają, że czekają na autobus.
tter282 męska
Anghammarad

Reputacja: 242

Postprzez ratharienn » 8 mar 2010, o 14:54

Cóż za zaszczyt! Jako pierwsza mogę podziękować! :mrgreen: Toteż i właśnie DZIĘKUJĘ PIĘKNIE za życzenia.

Dostałam dziś ślicznego kwiatka od sześciolatka, ale zapomniałam wziąć go do domu (kwiatka). Sześciolatek życzył mi dużo zdrowia - dopiero później zrozumiałam, że to była zakamuflowana groźba.

Wiele razy miałam już praktyki, ale dopiero dzisiaj doszło do mnie, że powiedzenie: "Niecnoto, obyś cudze dzieci uczył!", rzeczywiście jest przekleństwem. Jestem wykończona.

A za dwie godziny do Pana Weta...
A potem pisać scenariusz na jutro.
Spodnie mi się dzisiaj podarły.
Brzuch mnie boli...

No, wymarudziłam się już w zamian za cały ostatni licealny off-top. Inkwizycja nie wtrąci już nikogo do lochu.
"- Idź powiedz dzieciom nocy, by svą cudovną muzykę tvorzyły gdzie indziej, dobrze? Mam migrenę."
ratharienn żeńska

Postprzez Draco Nobilis » 8 mar 2010, o 17:38

Bardzo dziękuję za życzenia.
Serdecznie pozdrawiam qfasa, Utisa i ttera282.
Przesyłam poczęstunek.

| ZIMNE PIWKO.....||......||'""|""\__,_
| _DLA PANÓW___ ||__..|I__|__I___ |)
|(@) |(@)"""**|(@)(@)********* |(@)
Prawda jest nieosiągalna. Nie mówię jej, bo nie wierzę w jej istnienie.
Draco Nobilis żeńska
Mag I stopnia

Reputacja: 121

Postprzez Motopompa » 8 mar 2010, o 18:21

Nie kuś zimnym piwem , Draco ;)
Jestem przeciwny dniom kobiet itp., gdyż (uwaga parafraza tekstu przeczytanego w Sam Nie Wiem Gdzie) jeden dzień bycia miłym, sprawia wrażenie przyzwolenia na bycie niemiłym przez resztę roku.
"Mów co uważasz, ale uważaj co mówisz"
"And don’t try to act like a Human, because Fairies are much, much cooler!"
Motopompa męska
Dziekan

Reputacja: 876

Postprzez Elencza » 8 mar 2010, o 18:30

Odebrałam w sobotę swój dyplom i przychylam się do postanowienia Kingi. Już nie piję i nie palę więcej sziszy...
"Po prawej z głośnym wrzaskiem zawodu pękła cienka bariera pomiędzy namiętnym kochankiem, a kandydatem na świeżo upieczonego (za jakieś 9 miesięcy) ojca." M.Sobczak
Elencza żeńska
Mag III stopnia

Reputacja: 198

Postprzez Eoren » 8 mar 2010, o 18:40

Widzę że się panowie przychylają do naszej pięknej socjalistycznej tradycji :twisted: ... Tak czy inaczej... dziiiemkujemy!
THERE IS NO JUSTICE. THERE IS JUST ME.
"Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside a dog, it's too dark to read."
Eoren żeńska
Bibliotekarz

Reputacja: 288

Postprzez szkot » 8 mar 2010, o 18:44

Tter. W końcu wróciłeś. Zaczynałem się martwić o Ciebie, bo się nie odzywałeś, nie odzywałeś i nie odzywałeś. Wszystko w porządku u Ciebie? Jakiś wyjazd służbowy Cię dopadł?

A ja się pochwalę. Właśnie dziś zarezerwowałem sobie wyjazd wakacyjny :D Dwa tygodnie na pięknej greckiej wyspie. I jak to mówią głupi ma szczęście. Przychodzę do biura podróży, a oni, że jak za mówię dziś to mam 10% mniej z okazji 8 marca. Poszczęściło mi się. Za te pieniądze kupię sobie coś w strefie wolnocłowej :D Jakieś whisky albo coś :)
Magia jednak ma w zwyczaju czekać w ukryciu niby grabie leżące w trawie.
szkot męska
Lu-Tze

Reputacja: 64

Postprzez Kinga » 8 mar 2010, o 19:30

Dzięki faceci. Chociaż ja i tak bojkotuję to kolejne zakłamane polskie święto... Zgadzam się z Motopompą, to nie ma sensu...
(...) jeśli nie wiemy, skąd przychodzimy, to nie wiemy, gdzie jesteśmy, a jeśli nie wiemy, gdzie jesteśmy, to nie wiemy, dokąd zmierzamy.A jeśli ktoś nie wie, dokąd zmierza, to prawdopodobnie zmierza w złym kierunku.
Kinga żeńska
ciotka cierpienia

Reputacja: 1561

Postprzez grace » 8 mar 2010, o 19:37

Popieram Kingę, bo w sklepie nie dostałam dziś czekolady, które niby wręczali klientkom, ale i tak tutejszym Panom dziękuję;)
kliknij >>Obrazek<< aby zobaczyć moje strony>>Obrazek
Polecam też magiczny sklepik: Kuglarstwo.pl
grace żeńska
Kelda

Reputacja: 2033

Postprzez ratharienn » 8 mar 2010, o 19:43

Czasem myślę, że los się na mnie uwziął (wiem, że brzmi to jak z telenoweli, ale co tam). Kolejny mój szczur ma nowotwór.
Wchodzę, lekarz, uśmiechnięty, pyta: "Co mamy?" Odpowiadam z całą stanowczością i przekonaniem (po obejrzeniu miliona zdjęć ropni, rozmowach z ludźmi na ten temat): "Szczurek z ropniakiem." Pan Wet: "Zobaczmy". Otwieram transporter, wychyla się Vega, Pan Wet bierze ją na ręce i oznajmia: "Ale to nie jest ropień. To gruczolak." Wbiło mnie w posadzkę, patrzyłam chwilę na niego jak na najprawdziwszego wariata, zastanawiając się, co on mi wpiera. Zaczął mi tłumaczyć, co to takiego, a ja nie byłam w stanie odpowiedzieć na najprostsze pytania. Zaciskałam tylko zęby, żeby się nie rozpłakać.
Jutro o 17:00 operacja. Cholera, ufam temu człowiekowi, ludzie niemalże się do niego modlą, w październiku uratował mi innego szczura, ale jestem tak rozhisteryzowana w tym momencie, że tylko wyć do księżyca mi pozostaje. :cry: :cry:
W ogóle do du*y (można używać tego słowa, czy czekają mnie lochy za nieogwiazdkowanie?).
Dzieciaki z zerówki mnie nie słuchają, Vega ma nowotwór, a wszystko to otoczone cudownym, najwspanialszym PMSem świata.
Powiedzmy, że wykorzystuję miesięczny limit marudzenia w tym tygodniu.

szkot, gratuluję udanej, korzystnej rezerwacji.:)
ratharienn żeńska

Postprzez Kasia M. » 8 mar 2010, o 19:46

dziękuję za życzenia ;]

ratharienn: będzie dobrze! trzymam kciuki mocnomocno, pamiętam co ja wyrabiałam jak szczura miała operację.. ale wszystko dobrze było : )
ja mu mówię dopraw se na talerzu bo dzieci przecież jedzą on nie jest sam nie może wymagać żebym ja wszystkim ostro gotowała a na dwa garnki no luuudzie przesada
Kasia M. żeńska
Ysabell

Reputacja: 61

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźne dysputy

- Wiem o tobie wszystko, czarowniku Rincewindzie. Jesteś człowiekiem podstępnym i wielkiego sprytu. Śmiejesz się w twarz Śmierci. Nie oszukasz mnie swym udawanym tchórzostwem.
Rincewind bez trudu oszukał sam siebie.

Kolor magii, dodał(a) Kinga