Na forum trafiłem dosyć dawno, jako wielki fan serii szukający ciekawostek, zalogowałem się dopiero dzisiaj... ale to chyba nie ten dział, więc się streszczam
Zauważyłem już, że nie tylko ja wpadłem na pomysł o zwrócenie się po pomoc do szerszego grona 'praczetowców' (patrz temat). Jak to się mówi... 'W kupie siła, bo kupy nikt nie ruszy' a raczej 'Co dwie głowy to nie jedna'
Temat "Obraz wierzeń bohaterów w literaturze T.P."
Podobno jest jakieś ograniczenie do literatury przedmiotu(szt. 1)/podmiotu (szt. 3), tylko
Ogólnie to plan mam taki:
Wstęp:
- kilka słów o T.P., świecie dysku, może jakiś obrazek wielkiego Atuina itp
Rozwinięcie:
-Wiara jako dyskowa moc
-Antropomorficzne Personifikacje, a właściwie tylko jedna (nie wiem jak z czasem będzie) ŚMIERĆ (opis, charakter, funkcje pare klasycznych ilustracji ze średniowiecza, pare obrazków współczesnych, może fragmenty filmu Wiedźmikołaj)
I teraz prośba właściwa: wdzięczny będę za każde sugestie dotyczące zarówno samego planu jak i doboru literatury, podsyłanie cytatów (z prawie wszystkich* książek Świata Dysku nawiązujących w jakiś sposób do tematu (typu ładny opis żółwia wraz z imionami 4 słoni których nigdy nie mogłem spamiętać
Książki przeczytałem oczywiście wszystkie, ale dosyć dawno, więc teraz łącząc przyjemne z pożytecznym odświeżam pamięć. * Jak na razie przeczytałem i wynotowałem z:
-Piramidy
-Pomniejsze Bóstwa
-Wiedźmikołaj
-Ostatni bohater
Edit by Gryfu:
Nie lubię Cię. Nie lubię tak bardzo, że przeniosę ten temat i scalę z już istniejącym tematem o nazwie 'blablabla matura blablabla prośba blablabla pomoc blablabla'. Nie traktuj tego osobiście - nie mam ochoty przeglądać dziesiątek tak zatytułowanych tematów. W kupie siła, więc wrzucę to do kupy.
Edit II by Gryfu:
Forum się cosik rozlazło i jest mi nieposłuszne... Zmień temat na jakiś ludzki, bo widzę, że potrafisz z sensem pisać i szkoda, żeby zostało to zmarnowane przez bezsensowną nazwę tematu.
Edit III by Gryfu:
Albo... biorąc pod uwagę fakt, że forum jest nieposłuszne również dla chcących edytować posty zmieniłem tytuł tematu na nawiązujący do tematu