O płaskim świecie dyskusje
przez Corvvin » 24 wrz 2009, o 00:48
1 października 2009, brytyjska premiera najnowszej książki Terry'ego -
Unseen Academicals. Na plan pierwszy piłka nożna

Postanowiłem wywiedzieć się, jak to będzie z polską wersją - wiadomo na razie tyle, że na pewno nie jest w planach wydawniczych na 2009 rok...
Tolerować nie znaczy zapomnieć, że to co tolerujemy na nic więcej nie zasługuje. - Mikołaj Gomez Davilla
-

Corvvin
- Malleus Maleficarum
-
- Reputacja: 382

-
przez Eoren » 25 wrz 2009, o 13:27
Jak o piłce i z Discworldu to ja czekam z niecierpliwością

A zanim wyjdzie tłumaczenie zawsze można zakupic w oryginale, z niektórymi książkami tak jest nawet łatwiej.
THERE IS NO JUSTICE. THERE IS JUST ME.
"Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside a dog, it's too dark to read."
-

Eoren
- Bibliotekarz
-
- Reputacja: 288

przez szkot » 26 wrz 2009, o 09:42
Na razie piłka nożna była wspomniana raz jak Marchewa młodocianych przestępców próbował uspokoić. A następnie był mecz między Ankh Morpork a Klatchem. Ciekawe co Terry wymyśli.
Magia jednak ma w zwyczaju czekać w ukryciu niby grabie leżące w trawie.
-

szkot
- Lu-Tze
-
- Reputacja: 64

przez tter282 » 4 paź 2009, o 19:53
No właśnie - temat sportów dyskowych w zasadzie w książkach nie istnieje. A to tak wdzięczny obiekt dla Pratchettowego humoru. Czekam więc z niecierpliwością!
Prawdziwy pasztet męski - przechodzi koło dziwek, a te udają, że czekają na autobus.
-

tter282
- Anghammarad
-
- Reputacja: 242

przez 4jola » 6 paź 2009, o 15:19
Angielska poczta mię zawiodła...
Ale nic to,jak mawiał pan Michał.Dam im drugą szansę.
Koszulki UU są ekstra.Bibliotekarz w akcji...marzenie.(
http://www.paulkidby.com/)
"Ideały to piękna rzecz,
tylko ta siódma góra i siódma rzeka cholernie daleko!"
Growing old is inevitable,growing up is optional.
-

4jola
- Pani Palm
-
- Reputacja: 438

przez tter282 » 2 lis 2009, o 15:29
Dużo czasu
Z drugiej strony jednak jest tak, że wydano już w Polsce całość głównego nurtu. Zaczyna się robić bardzo smutno, tym bardziej że intformacji na temat tego, jak Mistrz się miewa brak (albo ja nie umiem ich odszukać)... Uj, fatalnie

Prawdziwy pasztet męski - przechodzi koło dziwek, a te udają, że czekają na autobus.
-

tter282
- Anghammarad
-

przez Arvika » 2 lis 2009, o 15:59
tter282 napisał(a):Dużo czasu
Z drugiej strony jednak jest tak, że wydano już w Polsce całość głównego nurtu. Zaczyna się robić bardzo smutno, tym bardziej że intformacji na temat tego, jak Mistrz się miewa brak (albo ja nie umiem ich odszukać)... Uj, fatalnie

Teoretycznie miały kiedyś być (When I Am Old) I Shall Wear Midnight i Raising Taxes (opisane jako rumoured, czyli informacja nieoficjalna),ale zamiast je kończyć najwyraźniej zajął się innymi rzeczami:
http://www.medicalnewstoday.com/articles/164864.php W sumie patron of the Alzheimer’s Research Trust ma swoje obowiązki. Na przykład takie
http://www.memories-matter.org/
"Skoro się raz założy wodór z jego zadziwiającymi właściwościami i doda do tego prawa natury, dalszy przebieg wydaje się wręcz konieczny(...). Cud zawarty jest w warunkach wyjściowych."
-

Arvika
- Profesor NU
-
- Reputacja: 687

-
przez lady Margolotta » 6 sty 2010, o 21:35
Unseen Academicals - fantastyczni! Właśnie skończyłam czytać i bardzo polecam, pewnie tłumaczenie też będzie świetne ale nie wytrzymałabym do kwietnia:)
Teraz pozostaje czekanie na następną książkę i martwienie się o zdrowie autora:(
Znalazłam taki artykuł z 2008 roku:
http://www.dailymail.co.uk/health/artic ... appen.htmlehh... smutne.
-
lady Margolotta
- Gorzej niż Rincewind
-
- Reputacja: 0

przez tter282 » 7 sty 2010, o 14:03
Teraz pozostaje czekanie na następną książkę i martwienie się o zdrowie autora
Jak nam wszystkim! Cóż, mogę tylko tłuc się w łeb, iż moja angielszczyzna jest zbyt kiepska, by dobrać się do UA.
PS. Zapraszam do działu powitalnego, my Lady

-

tter282
- Anghammarad
-

przez szkot » 21 lut 2010, o 12:09
8 kwietnia. Bardzo prawdopodobna data. Czyli niecałe 1,5 miesiąca i mamy nowego Pratchetta. Polska nazwa to "Niewidoczni Akademicy"

Ja się nie mogę doczekać

Aż żałuję, że nie pracuję w Empiku, bo dorwałbym się wcześniej. Tak pozostaje czekać.
Magia jednak ma w zwyczaju czekać w ukryciu niby grabie leżące w trawie.
-

szkot
- Lu-Tze
-
- Reputacja: 64

przez Eoren » 21 lut 2010, o 14:04
Tak pozostaje czekać.
Łatwo powiedziec trudniej zrobic

. Niektórzy są już na głodzie... Ale 8 to nareszcie jakiś konkret. Można zacząc wyrywac kartki z kalendarza

.
THERE IS NO JUSTICE. THERE IS JUST ME.
"Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside a dog, it's too dark to read."
-

Eoren
- Bibliotekarz
-
- Reputacja: 288

Powrót do Świat Dysku
Nadrektor objął Moista za ramiona, odprowadził za powóz i pochylił się, aż ich twarze znalazły się o kilka cali od siebie.
- Zdaje pan sobie sprawę, prawda, że wymalowanie paru gwiazdek na całkiem zwyczajnej miotle nie znaczy jeszcze, że zacznie latać? - zapytał.
Moist spojrzał w jasnoniebieskie oczy, niewinne jak u dziecka - zwłaszcza u dziecka, które bardzo się stara wyglądać niewinnie.
- Wielkie nieba... Naprawdę nie? - zapytał.
Mag poklepał go po ramieniu.
- Myślę, że lepiej zostawić tę kwestię - oświadczył z satysfakcją.
Piekło Pocztowe, dodał(a) reeven