Witam wszystkich, zarejestrowałem się tu, bo trafiłem na stronę autora i był link do forum, książki Pratcheta są świetną autoironią ludzkości, też jestem pisarzem, początkującym ale zawsze więc pomyślałem, że tu znajdę ciekawych ludzi...
Na razie przeczytałem tylko kilka książek DW, tak z 15-16 i szukam kolejnych.
Jaacie, najpierw nikt nowy nie przybywał, a teraz tak Was się namnożyło, witam serdecznie
ja mu mówię dopraw se na talerzu bo dzieci przecież jedzą on nie jest sam nie może wymagać żebym ja wszystkim ostro gotowała a na dwa garnki no luuudzie przesada
(...) jeśli nie wiemy, skąd przychodzimy, to nie wiemy, gdzie jesteśmy, a jeśli nie wiemy, gdzie jesteśmy, to nie wiemy, dokąd zmierzamy.A jeśli ktoś nie wie, dokąd zmierza, to prawdopodobnie zmierza w złym kierunku.
NOBODY expects the Spanish Inquisition! Amongst our weaponry are such diverse elements as: fear, surprise, ruthless efficiency, an almost fanatical devotion to the Pope, and nice red uniforms...
-(...)Wcześniej po prostu nie dało się z nią dogadać. Szukała swojej głowy, rozumiesz? Dynia daje jej pociechę i po prawdzie nie wierzę, aby biedactwo zauważyło jakąś różnicę.