Powitalne archiwum

Hey Hi Hello!

Archiwalne powitania na forum ;)

Hey Hi Hello!

Postprzez bella » 12 cze 2009, o 17:21

Siema wszystkim na forum :D
Nazywam się Magda i mam 16 lat
Pratchettem zaczęłam interesować sie gdzieś w listopadzie ubiegłego roku, gdy wypożyczyłam z biblioteki Potworny Regiment. No i zaczęło sie ;)

Oprócz niego lubię też Agatę Christie no i wszelkie romanse jak na dziewczynę przystało ;)

Ale Terry jest i będzie moim numerem 1 ;)

Tyle o mnie;)

Pozdrowienia, miłego dnia i oby wasze miecze zawsze pozostały ostre (czy coś tam xd)
Magda
Jeśli pożyczy się pieniądze komuś, kogo więcej się nie zobaczy, znaczy to, że wydatek się opłacał.
bella
Gorzej niż Rincewind

Reputacja: 0

Reklama

Re: Hey Hi Hello!

Postprzez Anima Vilis » 12 cze 2009, o 17:47

niech mnie ktos przytuli..jestem dziewczyną ktora nie lubi romansów :(
Witam serdecznie na forum :D
Obrazek
szukam w życiu odrobiny magii-szczegółów drobnych jak kwiaty konwalii
Dźwięk w ołowianej tubie rozchodzi się lepiej niż w wielorybie. Prawda Motopompa? Motopompa, powiedz im że to prawda..
Anima Vilis żeńska
królowa elfów

Reputacja: 792

Postprzez Kasia M. » 12 cze 2009, o 17:48

Bella, Bella, ta ze Zmierzchu? ;)

Proszę, nie mów, że "romanse, jak na dziewczynę przystało", bo ja wciąż mam nadzieję, że mnie to nie będzie dotyczyć.. kiedyś.. :roll:

Witam Cię serdecznie :D
ja mu mówię dopraw se na talerzu bo dzieci przecież jedzą on nie jest sam nie może wymagać żebym ja wszystkim ostro gotowała a na dwa garnki no luuudzie przesada
Kasia M. żeńska
Ysabell

Reputacja: 61

Postprzez bella » 12 cze 2009, o 18:25

Nie lubicie romansów? Mi też zupełnie żaden romans nie podoba się w 100%, ale jednak ;)
To w takim razie jakie książki polecacie czytać, może sie dokształcę...
PS. Mam Iza na drugie. Chwała babci ;)
A Zmierzch dość lubię, tylko ten Edward po przeczytaniu Midnight Sun wydaje mi się, jak to powiedzieć... podobny do mojego nauczyciela polskiego? Zbyt grzeczny, łagodnie mówiąc.

Dziękuję za słowa powitania :D
Jeśli pożyczy się pieniądze komuś, kogo więcej się nie zobaczy, znaczy to, że wydatek się opłacał.
bella
Gorzej niż Rincewind

Postprzez Kasia M. » 12 cze 2009, o 18:36

podobny do mojego nauczyciela polskiego?

khahahaha :D no cóż, mi się seria całkiem podoba, ale nie uważam jej za jakieś "dobre" dzieło..
ja mu mówię dopraw se na talerzu bo dzieci przecież jedzą on nie jest sam nie może wymagać żebym ja wszystkim ostro gotowała a na dwa garnki no luuudzie przesada
Kasia M. żeńska
Ysabell

Reputacja: 61

Postprzez Herbata » 12 cze 2009, o 20:33

Witaj Bello!
Co do Zmierzchu widziałam tylko film i tamtejsza Bella taka jakaś niemrawa...
Ale nic to, albowiem znam kilka Belli z o wiele ciekawszym temperamentem (chociażby moja najlepsza kumpela z lat szkolnych).
Więc witaj Izo - drugiego imienia. :twisted:
Only in silence the word,
only in dark the light,
only in dying life:
bright the hawk's flight
on the empty sky.

Ursula K. Le Guin
"Czarnoksiężnik z Archipelagu"

Herbata
zielony bibliotekarz

Reputacja: 15

Postprzez jaro_gryf_666 » 12 cze 2009, o 21:13

xd

Nie martw się, sundrom 'xd' jest uleczalny :)
NOBODY expects the Spanish Inquisition! Amongst our weaponry are such diverse elements as: fear, surprise, ruthless efficiency, an almost fanatical devotion to the Pope, and nice red uniforms...
jaro_gryf_666
Hiszpańska Inkwizycja

Reputacja: 441

Postprzez Kinga » 12 cze 2009, o 21:24

Witam, i błagam nie używaj stwierdzeń:
bella napisał(a): no i wszelkie romanse jak na dziewczynę przystało ;)

romanse, bleeee

i zgadzam się z Jarem 'xd' jest uleczalne :D
(...) jeśli nie wiemy, skąd przychodzimy, to nie wiemy, gdzie jesteśmy, a jeśli nie wiemy, gdzie jesteśmy, to nie wiemy, dokąd zmierzamy.A jeśli ktoś nie wie, dokąd zmierza, to prawdopodobnie zmierza w złym kierunku.
Kinga żeńska
ciotka cierpienia

Reputacja: 1808

Postprzez Anima Vilis » 13 cze 2009, o 11:45

bella napisał(a):Nie lubicie romansów? Mi też zupełnie żaden romans nie podoba się w 100%, ale jednak ;)
To w takim razie jakie książki polecacie czytać, może sie dokształcę...
PS. Mam Iza na drugie. Chwała babci ;)
A Zmierzch dość lubię, tylko ten Edward po przeczytaniu Midnight Sun wydaje mi się, jak to powiedzieć... podobny do mojego nauczyciela polskiego? Zbyt grzeczny, łagodnie mówiąc.

Dziękuję za słowa powitania :D

aj i w kwestji polecenia ksiazek mnie zagiuełas bo własnie czytam Narrenturm Sapkowskiego..a kaisazka jest..no coz..moze nie typowym romansem ale milosc jest xD
zmierzchu nie czytałam.. widziałam film i moim zdaniem jest to wytwór komercji skierowany do nastoletnich dziewczat nie mogących sobie znalesc chlopaka za to marzą o milosci z tajemniczym i mrocznym typem..
osobisci zauwazyłam za ,,tajemniczy" mezczyzni zwyklę są tacy cisi i tajemniczy bo nie maja nic ciekawego do powiedzenia
Obrazek
Dźwięk w ołowianej tubie rozchodzi się lepiej niż w wielorybie. Prawda Motopompa? Motopompa, powiedz im że to prawda..
Anima Vilis żeńska
królowa elfów

Postprzez tommi » 13 cze 2009, o 12:54

witamy :D rocznik 93 się rozszerza i to nieubłaganie :lol:
tommi męska
Mag III stopnia

Reputacja: 46

Postprzez bella » 13 cze 2009, o 18:11

Rany o jedno xd tyle hałasu :roll:
A co do Zmierzchu, to właśnie przeczytałam ostatnią część nie mając nic lepszego do roboty. Jeżeli przedtem ksiażka była znośna to teraz stanowczo odradzam... kiedyś łudziłam się że z Bellą po przemianie w wampira będzie ciekawie ;) A tu totalne dno (urodziło sie jej wampirze dziecko) nie cierpię takich zakończeń.

Wytwór komercji? Wiadomo, że większość nastolatek złapie sie na obojętnie jaki romans, możliwie jak najbardziej "dziewczęcy" , gdzie pełno randek, plotek, ładnych chłopaków i księżniczek. Zmierzch więc nie jest "komercyjny", w ogóle raczej nie jest typowy. Tak myślę ;)

Aha odwołuje słowa że lubie romanse jak na dziewczyne przystało, uświadomiliście mi że mało która dziewczyna lubi romanse i że jestem w tej mniejszości :( Trudno...
bella
Gorzej niż Rincewind

Postprzez 4jola » 13 cze 2009, o 21:02

Witaj.Nie jestes w mniejszosci i nie daj sie zapedzic w kozi rog.Tutaj mowimy(mam nadzieje szczerze)co lubimy,czego nie.
Milego forumowania.
"My , z matką twoją , rasizmowi mówimy twarde i zdecydowane: raczej nie !"

Growing old is inevitable,growing up is optional.
4jola
Pani Palm

Reputacja: 561

Postprzez tter282 » 14 cze 2009, o 02:17

Witam Forumowiczkę, niechże się nasza trzódka rozrasta :D
Dumaj dumaj, carom nie budiesz...
tter282 męska
Anghammarad

Reputacja: 268

Postprzez Grom » 14 cze 2009, o 09:29

Witam, witam. ;)
Jeśli nie zgadzasz się z powyższym postem, http://www.youtube.com/watch?v=XVCtkzIXYzQ
Grom
Mag I stopnia

Reputacja: 11

Postprzez Anima Vilis » 14 cze 2009, o 11:12

bella napisał(a):Wytwór komercji? Wiadomo, że większość nastolatek złapie sie na obojętnie jaki romans, możliwie jak najbardziej "dziewczęcy" , gdzie pełno randek, plotek, ładnych chłopaków i księżniczek. Zmierzch więc nie jest "komercyjny", w ogóle raczej nie jest typowy. Tak myślę ;)

nie mi to osądzać bo widziałam jedynie film..i film nie wyroznia sie zbytnio z tłumu innych młodziezowych filmow o milosci..jest dziewczyna..nowe miejsce chlopak..na poczatku dziwny potem przeszkoda, big love,kolejna przeszkoda big love pokonuje przeszkoda i happy end..a ze ostatnio glany sa w modzie..to zrobiono to w mhrooooocznych i złyyych klimatach...
ale jak juz mowilam..widzialam tylko film i nie moge za duzo o tym powiedziec..bo nie jedna ksiazka straciła dobre imie pzez film
Obrazek
Anima Vilis żeńska
królowa elfów

Następna strona

Powrót do Powitalne archiwum

Lepiej być niewolnikiem niż trupem.

Kolor magii, dodał(a) Kinga