Jesteś maturzystą i szukasz pomocy w dziedzinie Dyskowych książek? A może piszesz pracę licencjacką bądź magisterską na temat książek Pratchetta? Ten dział jest dla Ciebie.
przez Kida » 4 lut 2010, o 18:25
Hej piszę prezentację o śmierci i chcę w niej użyć "Kosiarza", mam już pomysł i w ogóle, problem w tym, że nie znam żadnej literarury przedmiotu do tej książki, a mianowicie potrzebna jest jakaś analiza "Kosiarza",albo jakiś artykuł właśnie ale konkretnie o tej książce,czego nigdzie nie mogę znaleźć.
Proszę o pomoc
-
Kida
- Gorzej niż Rincewind
-
- Reputacja: 0

przez qfas » 4 lut 2010, o 18:30
Nie spotkałem się z żadnym opracowaniem krytycznym książek Pratchetta, ale jako literaturę przedmiotu możesz przecież podać jakiś adres strony internetowej, nay? Tutaj już pole do manewru masz szersze, chociażby pratchett.pl podaj:).
II
(..)
(oo)
To królik. Przekopiuj go do do swojej sygnatury, aby pomóc zdobyć mu władzę nad światem.
-

qfas
- Mag IV stopnia
-
- Lokalizacja: Hmm... Powiedzmy, że nie powinieneś zaglądać na strych, oki?
- Reputacja: 219

-
Powrót do Kącik pomocy dla maturzystów oraz przyszłych lic. i mgr
Agatejski składał się z kilku podstawowych zgłosek, wszystko inne zaś polegało na tonie, intonacji i kontekście. Gdyby nie one, słowo określające przywódcę wojskowego było też słowem oznaczającym długoogoniastego świstaka, męski organ płciowy i stary kurnik.
Ciekawe czasy, dodał(a) grace