Kącik pomocy dla maturzystów oraz przyszłych lic. i mgr

Literatura przedmiotu dla "Kosiarza"

Jesteś maturzystą i szukasz pomocy w dziedzinie Dyskowych książek? A może piszesz pracę licencjacką bądź magisterską na temat książek Pratchetta? Ten dział jest dla Ciebie.

Literatura przedmiotu dla "Kosiarza"

Postprzez Kida » 4 lut 2010, o 18:25

Hej piszę prezentację o śmierci i chcę w niej użyć "Kosiarza", mam już pomysł i w ogóle, problem w tym, że nie znam żadnej literarury przedmiotu do tej książki, a mianowicie potrzebna jest jakaś analiza "Kosiarza",albo jakiś artykuł właśnie ale konkretnie o tej książce,czego nigdzie nie mogę znaleźć.
Proszę o pomoc
Kida
Gorzej niż Rincewind

Reputacja: 0

Reklama

Re: Literatura przedmiotu dla "Kosiarza"

Postprzez qfas » 4 lut 2010, o 18:30

Nie spotkałem się z żadnym opracowaniem krytycznym książek Pratchetta, ale jako literaturę przedmiotu możesz przecież podać jakiś adres strony internetowej, nay? Tutaj już pole do manewru masz szersze, chociażby pratchett.pl podaj:).
II
(..)
(oo)

To królik. Przekopiuj go do do swojej sygnatury, aby pomóc zdobyć mu władzę nad światem.
qfas męska
Mag IV stopnia

Lokalizacja: Hmm... Powiedzmy, że nie powinieneś zaglądać na strych, oki?
Reputacja: 219

Re: Literatura przedmiotu dla "Kosiarza"

Postprzez tommi » 6 lut 2010, o 13:50

hmm czasami widuje się na tyle okładki jakieś komentarze z gazet lub krytyków angielskich ,więc poszukaj na angielskich stronach np Timesa czy czegoś podobnego .Ogólnie to może być z tym problem bo to książka z lat 90 kiedy jeszcze Mistrz nie był aż tak sławny jak teraz
tommi męska
Mag III stopnia

Reputacja: 46

Powrót do Kącik pomocy dla maturzystów oraz przyszłych lic. i mgr

Agatejski składał się z kilku podstawowych zgłosek, wszystko inne zaś polegało na tonie, intonacji i kontekście. Gdyby nie one, słowo określające przywódcę wojskowego było też słowem oznaczającym długoogoniastego świstaka, męski organ płciowy i stary kurnik.

Ciekawe czasy, dodał(a) grace