O stronie

Duże zmiany na forum

Informacje, uwagi, błędy, pomysły..

Duże zmiany na forum

Postprzez Corvvin » 16 sie 2010, o 07:45

Duże zmiany są jak widać. Update nie jest zakończony (posypała mi się baza i się nie wyrobiłem), ale dochodzi 8 rano i strasznie chce mi się spać ;P

Sporo rzeczy do poprawki jeszcze i przebudowy, najbardziej irytujący problem to polskie fonty w tytułach postów, w pw pewnie też (poprawie jak wstanę). Jakby ktoś gdzieś jeszcze brak polskich literek zauważył proszę pisać.
Tolerować nie znaczy zapomnieć, że to co tolerujemy na nic więcej nie zasługuje. - Mikołaj Gomez Davilla
Corvvin męska
Malleus Maleficarum

Reputacja: 382

Reklama

Re: Duże zmiany na forum

Postprzez Kinga » 16 sie 2010, o 08:14

Muszę powiedzieć, że cała nowa szata jest genialna, że Ci się chciało... :)

Brakuje mi tylko jednej rzeczy, informacji "Masz nieprzeczytane posty"/"Nie masz nieprzeczytanych postów" na samej górze, ale to tylko takie moje marudzenie, bez którego nie mogę żyć :mrgreen:
(...) jeśli nie wiemy, skąd przychodzimy, to nie wiemy, gdzie jesteśmy, a jeśli nie wiemy, gdzie jesteśmy, to nie wiemy, dokąd zmierzamy.A jeśli ktoś nie wie, dokąd zmierza, to prawdopodobnie zmierza w złym kierunku.
Kinga żeńska
ciotka cierpienia

Reputacja: 1561

Postprzez Aeshtir » 16 sie 2010, o 08:41

Tak z samego rana szokiem po oczach ;) ?
Zawsze miałem wielki szacunek dla osób, które potrafią takie rzeczy, doceniam więc kupę roboty, którą trzeba było ponieść. Przejrzyście i przyjemnie się zrobiło, choć pewnie trzeba się będzie do tego przyzwyczajać. Jedyne moje pytanie - czy taki sam efekt będzie na stronie głównej?
Mater tua criceta fuit, et pater tuo redoluit bacarum sambucus!
Aeshtir męska
Mag II stopnia

Reputacja: 223

Re: Jaki to tytuł?

Postprzez Aeshtir » 16 sie 2010, o 09:20

Aha, jedno pytanie od indolenta internetowego. O co się rozchodzi w punktach reputacji? Dostaje się prezenty, czy jak? ;)
Mater tua criceta fuit, et pater tuo redoluit bacarum sambucus!
Aeshtir męska
Mag II stopnia

Reputacja: 223

Postprzez kasztan4321k » 16 sie 2010, o 14:18

O boski i potężny adminie! Daj nam znów opcje: Masz nieprzeczytane posty"/"Nie masz nieprzeczytanych postów"
Memento ergo Spam ac Troll at sine przesadine!

I am Legend :)

Bo każde forum potrzebuje jakiegoś trolla....
kasztan4321k
Student Magii

Reputacja: 0

Postprzez Motopompa » 16 sie 2010, o 14:49

Oo ale zmiana!
Widzę, że kasztan jest online, fajna opcja :)
Zdążyłem już przyzwyczaić się do poprzedniej, zobaczymy jak będzie mi się przeglądać.
Brakuje mi tych ciemnych pasków z boku strony :(

Ej, moment. Czemu moje posty są na brązowo?
I przydałoby się przywrócić "zobacz nieprzeczytane posty". Ot tak marudzę.
"Mów co uważasz, ale uważaj co mówisz"
"And don’t try to act like a Human, because Fairies are much, much cooler!"
Motopompa męska
Dziekan

Reputacja: 876

Postprzez Corvvin » 16 sie 2010, o 15:34

Kinga napisał(a):Brakuje mi tylko jednej rzeczy, informacji "Masz nieprzeczytane posty"/"Nie masz nieprzeczytanych postów" na samej górze, ale to tylko takie moje marudzenie, bez którego nie mogę żyć
A to jest opcja, którą kiedyś dodałem, a potem z przestałem z lenistwa używać :P Postaram się ją dodać do nowej wersji forum. Powinna być na jutro.
Ogólnie całe prawe menu daje spore możliwości - zamierzam je całe przebudować - tam trzeba będzie szukać nowych opcji ;)

Aha, jedno pytanie od indolenta internetowego. O co się rozchodzi w punktach reputacji? Dostaje się prezenty, czy jak? ;)
O tym będę musiał założyć osobny topic, bo pewnie co jakiś czas ktoś będzie dociekał ;)

Ogólna idea jest taka - każdy użytkownik forum (hmm teraz się zastanawiam, czy na pewno każdy ma uprawnienia ustawione - będę musiał sprawdzić :P), jeżeli zobaczy ciekawy post, będzie mógł pochwalić piszącego (zielony plusik). Podobnie będzie mógł zganić, jeżeli mu się nie spodoba i przyznać negatywną reputację ;) Siła reputacji zależy od stażu na forum, ilości napisanych postów itp. ;) Ogólnie modyfikacja wprowadzona z myślą o grach forumowych, quizach - jako nagroda za poprawne odpowiedzi - choć na razie dotyczy całego forum, sprawa jeszcze do dopracowania.

Ej, moment. Czemu moje posty są na brązowo?

Z założenia nowe posty powinny być innym kolorkiem, jeszcze do dopracowania.

Ogólnie jeszcze mam sporo do poprawienia - prace trwają. Wrzuciłem przedwcześnie aktualizację, bo wymagała przebudowy bazy danych - lokalnie pracowałem na innej - ciągle pojawiające się nowe posty komplikowały mi sprawę - stąd taki przejściowy stan - łatwiej mi dodawać kolejne mniejszy zmiany.

Zgłaszanie kolejnych błędów i braków mile widziane...
Tolerować nie znaczy zapomnieć, że to co tolerujemy na nic więcej nie zasługuje. - Mikołaj Gomez Davilla
Corvvin męska
Malleus Maleficarum

Postprzez ammir » 16 sie 2010, o 18:40

Jeszcze coś takiego jak "oznacz wszystkie posty jako przeczytane" po tym gdy nam pokaże, co jest nowego. Też bym poprosił *wyciąga portfel* Tak to wszystko, ile płacę? ;)
Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę.
ammir męska
Wiedźmikołaj

Reputacja: 163

Postprzez 4jola » 16 sie 2010, o 22:08

Fajnie!Chociaż ta reputacja na poziomie 0 wstrząsnęła mną,jako starszą damą,niewymownie.A tak o nią dbałam przez całe...(o kurka,ale bym się sypnęła),życie.
"Ideały to piękna rzecz,
tylko ta siódma góra i siódma rzeka cholernie daleko!"

Growing old is inevitable,growing up is optional.
4jola
Pani Palm

Reputacja: 444

Postprzez Corvus26 » 16 sie 2010, o 22:26

Może za bardzo się przyzwyczaiłem do poprzedniego wyglądu, ale wydaje mi się że moje pierwsze wrażenie było pozytywnie zachęcające, a to szczerze mówiąc nie jest. Jak dla mnie poprzednia wersja była o wiele bardziej przejrzysta. Trzeba będzie przywyknąć w końcu najważniejsza jest treść ;)

Jeszcze taka jedna sprawa, kiedyś były takie gwiazdki dzięki, którym widziałem w których tematach się wypowiadałem, teraz nie potrafię niczego takiego dostrzec. Wydaje mi się że jest to bardzo pomocne szczególnie w dziale powitalnym...
Jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu, oznaką czego jest puste biurko?

— Albert Einstein
Corvus26 męska
Mag IV stopnia

Reputacja: 188

Postprzez 4jola » 16 sie 2010, o 22:42

"Cytuj zaznaczone"-to było przydatne.Nie wiem czy nie ma czy nie widzę.
"Ideały to piękna rzecz,
tylko ta siódma góra i siódma rzeka cholernie daleko!"

Growing old is inevitable,growing up is optional.
4jola
Pani Palm

Reputacja: 444

Postprzez Corvvin » 16 sie 2010, o 23:09

4jola napisał(a):Fajnie!Chociaż ta reputacja na poziomie 0 wstrząsnęła mną,jako starszą damą,niewymownie.A tak o nią dbałam przez całe...(o kurka,ale bym się sypnęła),życie.

Nie jest tak źle, reputacje może być ujemna ;)
W profilu jest jeszcze coś takiego, jak siła reputacji, tam spisujesz się na czwórkę ;)
Corvus26 napisał(a):Może za bardzo się przyzwyczaiłem do poprzedniego wyglądu, ale wydaje mi się że moje pierwsze wrażenie było pozytywnie zachęcające, a to szczerze mówiąc nie jest

Niedobrze ;/

Corvus26 napisał(a):Jeszcze taka jedna sprawa, kiedyś były takie gwiazdki dzięki, którym widziałem w których tematach się wypowiadałem

O ja nawet nie zauważyłem, że takie rozróżnienie było ;) Przyciski mi się nie podobają, będą do wymiany, ale ogólnie nie mam na nie pomysłu na razie.

4jola napisał(a):"Cytuj zaznaczone"-to było przydatne.Nie wiem czy nie ma czy nie widzę.

Postaram się, żeby było
Corvvin męska
Malleus Maleficarum

Postprzez Szamajim » 17 sie 2010, o 01:27

Już się bałem że będę musiał cie gonić ^^
Kiedy się jest bogiem, kłopot polega na tym, że nie ma się do kogo modlić.
...a bogowie mieli w zwyczaju odwiedzać domy ateistów i wybijać im szyby.
Szamajim
Mag I stopnia

Reputacja: 45

Postprzez Corvvin » 17 sie 2010, o 01:40

Ehh co do poprawek przepraszam ale coś dziś mi się straaasznie nie chce :P Będą jutro... tak chcę wierzyć :P
Corvvin męska
Malleus Maleficarum

Postprzez Makal » 17 sie 2010, o 07:11

Boże, wchodzę z rana nie spodziewając się niczego a tutaj nagle bum! I umarłem. :D
Ładnie to wszystko wygląda, pewnie jakbym miał czas głębiej pogrzebać to znalazłbym coś czego mógłbym się czepić, jednakże go nie mam, więc i ode mnie narzekania nie będzie ;d
Sometimes the only sane answer to an insane world is insanity.
Makal
Mag III stopnia

Reputacja: 95

Następna strona

Powrót do O stronie

Zawsze można kotu zaufać, że będzie kotem.

Zadziwiający Maurycy i jego uczone szczury, dodał(a) grace