O stronie

zmiany na forum...

Informacje, uwagi, błędy, pomysły..

Re: zmiany na forum...

Postprzez tter282 » 10 sty 2010, o 14:18

Forum się rozwija, a to chyba niezła wiadomość. Nie sądzę, aby tworzenie zakazanych rewirów z tabliczką "Wstęp ino dla elyty" stanowił zachętę do uczestnctwa dla kolejnych wyznawców Niereformowanego Kościoła Terrego P. dlatego też nie mogę zgodzić sie z Mauerem w kwestiach związanychz takimi ograniczeniami. Myśl natomiast jest jak najbardziej słuszna, a wynika z niej jeden tylko wniosek - więcej roboty dla Moda i Administacji. Corv, Jaro - zadowoleni :twisted:

Każdy medal ma dwie strony. Tą ciemniejszą w swoim poście pokazała Grace - czyli fala, jaka zawsze wymaga tępienia, a które to zjawisko jest często spotykane na innych forach. Nasze stanowi dość elitarny zakątek, zaś jego uczestnicy, to powiedzmy nieskromnie, narodek niegłupi i kulturny, toteż znęcanie się nad nowicjuszami raczej nie występuje. Co nie zmienia faktu, iż w przyszłości rzecz zadarzyć się nie może. Ale od czego są miłościwie panujący?

Rzekłem
Prawdziwy pasztet męski - przechodzi koło dziwek, a te udają, że czekają na autobus.
tter282 męska
Anghammarad

Reputacja: 242

Reklama

Postprzez Corvus26 » 10 sty 2010, o 16:19

Pamiętam jak jeszcze w liceum mieliśmy szkolne forum. Tam był niesamowity bałagan i totalny brak kultury. Dopiero trzecie z rzędu przetrwało trochę dłużej niż miesiąc, ale to i tak była ciężka praca przy banowaniu niektórych zbyt agresywnych osobników. W pewnym momencie doszło nawet do dość poważnej afery gdy jakiś sfrustrowany nieuk nieźle zmieszał z błotem pewną nauczycielkę. Co prawda post został szybko usunięty ( chyba 20 minut się ustał ), ale inny nadgorliwy nauczyciel go zapisał i przedstawił gronu pedagogicznemu. Reakcja admina forum była taka że wydzielił właśnie taką elitarną grupę na forum mającą dostęp do najciekawszych tematów, a była to całkiem spora grupa biorąc pod uwagę ilość użytkowników forum. Po tym zabiegu ktoś tam zapytał o pytania na sprawdzianie u prof X, ktoś odpowiedział i na tym się skończyła aktywność użytkowników.

Więc niestety alternatywą dla wiecznego pilnowania bałagnu czesto jest naturalna śmierć forum. Chociaż nie mogę sobie wyobraźić aby to mogło mieć miejsce tutaj to mogę tylko powiedzieć że przy forum naszego LO też mnie to nieźle zaskoczyło, szczególnie to że nastąpiło to tak nagle.
Jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu, oznaką czego jest puste biurko?

— Albert Einstein
Corvus26 męska
Mag IV stopnia

Reputacja: 188

Postprzez szkot » 11 sty 2010, o 11:50

Mauer - strasznie dyktatorskie zapędy masz.
Jedyni dobrzy to Ci których znasz!!
Nie chcę żadnych nowych!!
Co z tego, że Cię nie znam? Już Cię nie lubię!
Oznaczałoby, że niektórzy nowi szybko się zrażą, bo zobaczą, że mało jest rozmów i odejdzie. To tak jakby zrobić dwa fora - jeden dla nowych, jeden dla elity. Bez sensu. A jak się okaże, że ktoś z nowych jest fajnych i zostanie zaproszony to będzie musiał podpisać klauzule tajności, żeby innym nie mówić o forum dla lepszych? A co jak nie będzie chciał przejść, bo polubił tych z forum dla "gorszych"?

A archwizacja i kasowanie kont - że tak powiem - I don't care :)
Magia jednak ma w zwyczaju czekać w ukryciu niby grabie leżące w trawie.
szkot męska
Lu-Tze

Reputacja: 64

Postprzez grace » 11 sty 2010, o 11:59

na innym forum, co jakiś czas robimy porządki w użytkownikach i redukujemy wielokrotne konta (po ustaleniu z użytkownikiem, które chce zachować) a od czasu do czasu wywalamy tylko takie, gdzie ktoś od momentu zarejestrowania się, ani razu się nie zalogował (przy czym nie takich z ostatniego miesiąca).

Fora ukryte dla innych użytkowników - są np. tylko dla moderatorów, żeby móc swobodnie dogadywać się kto się czym zajmuje i nie wchodzić sobie w drogę, albo tylko dla ogranizatorów pewnej bardzo dużej imprezy, żeby z kolei nie mieć tam masy niepotrzebnych postów od cieszących się/bojkotujących ludzi.
Ale w żadnym wypadku, nie jest to traktowane jako forum elity. Cokolwiek nie dotyczy spraw wewnętrznych, jest wywalane do normalnych działów, żeby mogli wszyscy brać w tym udział.

Ale też, to wszystko dotyczy forum z prawie 6tys ludzi.
kliknij >>Obrazek<< aby zobaczyć moje strony>>Obrazek
Polecam też magiczny sklepik: Kuglarstwo.pl
grace żeńska
Kelda

Reputacja: 2033

Postprzez jaro_gryf_666 » 11 sty 2010, o 20:20

Jeśli o mnie chodzi, to o ile na pierwszy rzut oka pomysł wydał mi się ciekawy (o czym wspomniałem wcześniej), o tyle po przemyśleniu nasunęły mi się pytania - "o czym byśmy tam pisali? jaki byłby cel takiego działu?". W międzyczasie dyskusja rozwinęła się na dobre, a w niej same sprzeciwy z którymi nie sposób się nie zgodzić :)
Tak więc postanowione - forum dla elit nie będzie (mimo, że już jest Gildia Złodziei, ale ciii ;) ).
Co do kasacji kont - kilka razy się zastanawiałem właśnie nad takim wyczyszczeniem kont, na których logowano się tylko w dniu rejestracji a potem już nigdy, ale skoro Corv chce sprzedać ich maile spammerom, to nie będę mu odbierał możliwości zarobku ;)
NOBODY expects the Spanish Inquisition! Amongst our weaponry are such diverse elements as: fear, surprise, ruthless efficiency, an almost fanatical devotion to the Pope, and nice red uniforms...
jaro_gryf_666
Hiszpańska Inkwizycja

Reputacja: 380

Postprzez Mauer » 12 sty 2010, o 22:18

W sumie argumenty co do 'elyty zią' też mnie przekonały, zamykamy sprawę. co'nie?
Obrazek
4jola napisał(a): nasz mistrz zgryźliwości...
Mauer
Śmierć szczurów

Reputacja: 47

Postprzez Corvvin » 14 sty 2010, o 00:59

Był błąd na forum, poprawiono. Przepraszam wszystkich, którzy mieli problemy z logowaniem...
Tolerować nie znaczy zapomnieć, że to co tolerujemy na nic więcej nie zasługuje. - Mikołaj Gomez Davilla
Corvvin męska
Malleus Maleficarum

Reputacja: 382

Postprzez 4jola » 14 sty 2010, o 02:20

dziękujemy,Chwila paniki była muszę przyznać.
"Ideały to piękna rzecz,
tylko ta siódma góra i siódma rzeka cholernie daleko!"

Growing old is inevitable,growing up is optional.
4jola
Pani Palm

Reputacja: 444

Postprzez Corvvin » 14 sty 2010, o 19:17

A pisało skontaktować się z administratorem i nikt się nie skontaktował :P
Dobrze, że akurat postanowiłem podyskutować przed śmiercią mojego posta z inkwizycją i zalogować, bo bym nie zauważył PP
Tolerować nie znaczy zapomnieć, że to co tolerujemy na nic więcej nie zasługuje. - Mikołaj Gomez Davilla
Corvvin męska
Malleus Maleficarum

Postprzez Eoren » 31 sty 2010, o 14:07

Tak se myśle... se myśle... nie przydałby się przypadkiem na naszym forum favicon? Zastanawiał się ktoś już kiedyś nad tym?
THERE IS NO JUSTICE. THERE IS JUST ME.
"Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside a dog, it's too dark to read."
Eoren żeńska
Bibliotekarz

Reputacja: 288

Postprzez szkot » 1 lut 2010, o 18:18

Może się myle, ale czy czapka nadrektora to nie jest właśnie favicon? Chyba, że to co innego a mnie się słowa pomyliły.
Magia jednak ma w zwyczaju czekać w ukryciu niby grabie leżące w trawie.
szkot męska
Lu-Tze

Reputacja: 64

Postprzez Eoren » 2 lut 2010, o 10:15

Nie pomyliły ci się. Właśnie się zjawiła :D
"Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside a dog, it's too dark to read."
Eoren żeńska
Bibliotekarz

Postprzez Corvvin » 27 lut 2010, o 14:48

Będąc w pełni władz umysłowych (chyba) zwiększyłem liczbę postów na stronę w temacie z 10 do 15 ;P
Corvvin męska
Malleus Maleficarum

Postprzez Eoren » 27 lut 2010, o 17:12

Corvvin napisał(a):Będąc w pełni władz umysłowych (chyba) zwiększyłem liczbę postów na stronę w temacie z 10 do 15 ;P

Moim zdaniem dobry pomysł. Tak właśnie zauważyłam, że jakoś mniej klikam między stronami ;)
Eoren żeńska
Bibliotekarz

Postprzez emerencja » 28 mar 2010, o 19:26

może mnie zrugacie... ale czy aby nie warto byłoby - nie żeby wyrzucić, ale choćby przerzucić /na koniec?/ pierwsze dwa topiki w "Luźnych dysputach"? /te o dawno przebytym zlocie/. Ich aktualność dobitnie wygasła, i trza je przeskakiwać jak dziurę po zimie na drogach gminnych...

Z pokornym ukłonem w stronę Władz
Emma :)
emerencja żeńska
Kierownik studiów nieokreślonych

Reputacja: 534

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do O stronie

Glenda odłożyła azetę. Wrzała z gniewu, a jako kucharka dobrze wiedziała jak się wrze.

Niewidoczni Akademicy, dodał(a) grace