Niekoniecznie o Terrym...

Ekranizacja Tolkiena

... i niekoniecznie o fantasy...

Re: Ekranizacja Tolkiena

Postprzez Skella » 25 gru 2010, o 18:10

Ja tam jestem dobrej myśli, jeśli chodzi o Hobbita. Jest to książka krótka, więc być może nie będą musieli za bardzo ucinać fabuły, nie ma też (o ile dobrze pamiętam) żadnego wątku miłosnego, który można by rozdmuchać do niewyobrażalnych rozmiarów. Tak więc nie tracę nadziei - na narzekanie znajdę czas później ;).
Skella
Student Magii

Reputacja: 23

Reklama

Postprzez szpaq » 26 gru 2010, o 05:00

Skella napisał(a):Ja tam jestem dobrej myśli, jeśli chodzi o Hobbita. Jest to książka krótka, więc być może nie będą musieli za bardzo ucinać fabuły.

ekranizacja "przenicowanego świata" Strugackich (książka około 250 stron) jest nakręcona w dwóch częściach po ponad półtorej godziny a fabuła i tak jest ordynarnie wręcz oberżnięta.

oczywiście mam nadzieję że tu się to nie stanie;]
Jeśli ktoś śpiewa przy goleniu, wariatem nie jest. A jeśli stepuje?
A. Ziemiański

3... 2... 1... Klimat!!!
szpaq męska
Steve Jobs

Reputacja: 755

Postprzez greycoffey » 29 gru 2010, o 14:58

Ekranizacja Władcy Pierścieni zawsze mnie przynudzała, wolę książkę. 12 godzin filmu to nie dla mnie ;)
I'm just a dreamer, I dream my life away
I'm just a dreamer, who dreams of better days.
greycoffey
Student Magii

Reputacja: 14

Postprzez Legba » 29 gru 2010, o 15:14

Ciekawe jak Jackson podejdzie do faktu, że Hobbit to opowieść o wyprawie krasnoludów. Patrząc na to co zrobił z Gimlim ekranizując trylogię, mam pewne obawy ;)
WEŹ ZATEM WSZECHŚWIAT I ROZGNIEĆ GO NA NAJDROBNIEJSZY PYŁ, PRZESIEJ PRZEZ NAJDROBNIEJSZE SITO, A POTEM POKAŻ MI CHOCIAŻ JEDEN ATOM SPRAWIEDLIWOŚCI, JEDNĄ MOLEKUŁĘ MIŁOSIERDZIA. A JEDNAK DZIAŁACIE, JAK GDYBY ISTNIAŁ JAKIŚ IDEALNY PORZĄDEK ŚWIATA.
Legba
Student Magii

Reputacja: 1

Postprzez Olala » 29 gru 2010, o 19:18

Ja próbuję sobie wyobrazić Martina Freemana jako Bilbo. Jak to określił mój znajomy, on ma taką... "hobbicką" urodę. I jestem przekonana, że film wyjdzie podobnie "epicki i heroiczny". :) A wie ktoś, gdzie będą go kręcić?
Olala żeńska
Mag I stopnia

Reputacja: 132

Postprzez Legba » 29 gru 2010, o 19:37

Niespodzianki nie ma - Nowa Zelandia
WEŹ ZATEM WSZECHŚWIAT I ROZGNIEĆ GO NA NAJDROBNIEJSZY PYŁ, PRZESIEJ PRZEZ NAJDROBNIEJSZE SITO, A POTEM POKAŻ MI CHOCIAŻ JEDEN ATOM SPRAWIEDLIWOŚCI, JEDNĄ MOLEKUŁĘ MIŁOSIERDZIA. A JEDNAK DZIAŁACIE, JAK GDYBY ISTNIAŁ JAKIŚ IDEALNY PORZĄDEK ŚWIATA.
Legba
Student Magii

Reputacja: 1

Postprzez Dicey Reilly » 14 paź 2011, o 10:19

Całkiem niedawno znalazłam te dwa filmiki z planu filmowego "Hobbita".
http://www.youtube.com/watch?v=jqaUk-r8 ... r_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=sfPaIdMA ... r_embedded

Jeszcze trochę musimy poczekać na film :< W każdym razie jestem już podekscytowana jak będzie wyglądać efekt końcowy.
Wiem też z innych źródeł że w filmie zagra Orlando Bloom - nie pamiętam żeby się w książce Legolas pojawił... W sumie też dawno Hobbita nie czytałam.
Obrazek
Skład: 75%Marchewy, 75%Bibliotekarza, 74%Niani Ogg, 64%Rincewinda, 63%Śmierci i 60%Vimesa.
Dicey Reilly żeńska
Kierownik studiów nieokreślonych

Reputacja: 773

Postprzez Vesper » 9 sty 2012, o 20:09

Właśnie obejrzałam trailer "Hobbita", czy to tylko moje wrażenie czy niektóre krasnoludy wyglądają na "nieco niedorozwinięte"?
Nil Mortifi Sine Lucre
Vesper żeńska
Student Magii

Reputacja: 39

Postprzez Dicey Reilly » 10 sty 2012, o 00:42

Po prostu niektórzy mają ogromne, nieproporcjonalne kinole xP Przy nich Kili i Thorin, którzy prezentują własne nose wyglądają dość ludzko. Swoją drogą muszą się jakoś różnić, nie tylko brodami - w końcu mamy już nie jednego Gimliego a trzynastu takich!
Obrazek
Skład: 75%Marchewy, 75%Bibliotekarza, 74%Niani Ogg, 64%Rincewinda, 63%Śmierci i 60%Vimesa.
Dicey Reilly żeńska
Kierownik studiów nieokreślonych

Reputacja: 773

Postprzez Vesper » 10 sty 2012, o 20:30

Oczywiście - różnić się muszą, ale krasnolud powinien wyglądać jak krasnolud.
Nil Mortifi Sine Lucre
Vesper żeńska
Student Magii

Reputacja: 39

Poprzednia strona

Powrót do Niekoniecznie o Terrym...

Przedsiębiorstwa krasnoludów dobrze sobie ostatnio radziły, głównie dlatego, że krasnoludy zrozumiały pierwszą zasadę handlu, która brzmiała: Ja mam towar na sprzedaż, a klient ma pieniądze. To ja powinienem mieć pieniądze, co niestety oznacza, że klient zabierze mój towar.

Niewidoczni Akademicy, dodał(a) grace