Niekoniecznie o Terrym...

Co teraz czytacie?

... i niekoniecznie o fantasy...

Re: Co teraz czytacie?

Postprzez Marek_Sobczak » 10 paź 2010, o 17:54

właśnie zaczynam po raz nie wiem który "Hobbit, czyli tam i z powrotem". Tyle, że tym razem w oryginale udało mi się zakupić (tak 8 wypłata przyszła więc tradycji stało się za dość :) ).
Albo w pasiece do ula się spowiadał
A pszczoły miód na serce mu lały...
Marek_Sobczak męska
Dyżurny Klasowy

Reputacja: 2854

Reklama

Postprzez Eoren » 11 paź 2010, o 18:23

"Kod" Petzolda. Mniam!*
*No co?...
THERE IS NO JUSTICE. THERE IS JUST ME.
"Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside a dog, it's too dark to read."
Eoren żeńska
Bibliotekarz

Reputacja: 332

Postprzez Tigi » 11 paź 2010, o 20:34

nacieszyłam się "Klubem Dumasa" Pereza-Reverte, po raz kolejny "Ojcem chrzestnym" Puzo i czytam sobie eseje Pamuka po angielsku - boskie:-)

nosi mnie na wyżej wspomniany Amber, ale nadwyżki wypłaty się już rozeszły, a w bibliotece ani śladu po tym:/
"One can't believe impossible things."
"I dare say you haven't had much practice. When I was your age, I always did it for half an hour a day. Why, sometimes I've believed as many as six impossible things before breakfast.”
Tigi żeńska
Mag I stopnia

Reputacja: 160

Postprzez Dicey Reilly » 12 paź 2010, o 22:28

Ooo "Klub Dumas" jest super:) Co do Ojca Chrzestnego: jak jeszcze byłam w domu to szukałam Ojca, szukam, szukam... Z jakże wielką radością wypatrzyłam na strychu stare wydanie, już myślę: Hurra! Gorzej było, jak okazało się że dane wydanie istniało u mnie w jednej trzeciej - reszta nie wiadomo gdzie się podziała.

W moim przypadku teraz czytam 'Eddę poetycką' na przemian z 'Teorią literatury' - nuuuda (to drugie, of course)
Obrazek
Skład: 75%Marchewy, 75%Bibliotekarza, 74%Niani Ogg, 64%Rincewinda, 63%Śmierci i 60%Vimesa.
Dicey Reilly żeńska
Kierownik studiów nieokreślonych

Reputacja: 773

Postprzez Dżon » 12 paź 2010, o 22:32

O. To ja się do ciebie bardzo ładnie uśmiecham i mi pożyczysz jakoś przy okazji Eddę, dobrze? :mrgreen:
Nazywam się Milijon bo za miliony gardzę i ejakuluję frustracją...
Dżon męska
aka Nie znacie tego?

Reputacja: 2441

Postprzez Corvus26 » 12 paź 2010, o 22:37

No i skończyłem "Rudą sforę" Kossakowskiej. Muszę przyznać, że poza zaskakującym zakończeniem nie dopatrzyłem się niczego szczególnego w tej książce, ale nie żałuję czasu, który przy niej spędziłem.

W końcu zdecydowałem się zainwestować pół Jagiełły w "Lód" Dukaja. Taka księga powinna mi na dłuższy czas wystarczyć.
Jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu, oznaką czego jest puste biurko?

— Albert Einstein
Corvus26 męska
Mag IV stopnia

Reputacja: 290

Postprzez Dicey Reilly » 12 paź 2010, o 22:38

Mam w wersji wyłącznie elektronicznej, nie dało rady wypożyczyć w bibliotece uniwerku - osoby z mojego roku pożyczając coś, nie wiem co, spowodowały awarię w skali całego e-katalogu. Pasuje nie-papierowa wersja?
Obrazek
Skład: 75%Marchewy, 75%Bibliotekarza, 74%Niani Ogg, 64%Rincewinda, 63%Śmierci i 60%Vimesa.
Dicey Reilly żeńska

Postprzez Tigi » 13 paź 2010, o 06:24

Dicey Reilly napisał(a):na przemian z 'Teorią literatury'

egzamin zaliczyłam w czerwcu i na razie mi z tym dobrze;-) no more "Theory of Literature" <na jakiś czas, dopóki nie przestanie mi to nosem wychodzić> ;-)

a Ty? z racji studiów czytasz? czy hobbystycznie? <jeśli gdzieś jest napisane, przepraszam, ale czasu mam mniej niż mało, a próbuję trzymać jakikolwiek kontakt z forum;-)>
"One can't believe impossible things."
"I dare say you haven't had much practice. When I was your age, I always did it for half an hour a day. Why, sometimes I've believed as many as six impossible things before breakfast.”
Tigi żeńska
Mag I stopnia

Reputacja: 160

Postprzez Dicey Reilly » 13 paź 2010, o 09:44

Z racji studiów - przedmiot 'wstęp do literaturoznawstwa', oh yeah.
Obrazek
Dicey Reilly żeńska

Postprzez Dżon » 13 paź 2010, o 10:58

Dicey Reilly napisał(a):Mam w wersji wyłącznie elektronicznej, nie dało rady wypożyczyć w bibliotece uniwerku - osoby z mojego roku pożyczając coś, nie wiem co, spowodowały awarię w skali całego e-katalogu. Pasuje nie-papierowa wersja?

Taką mam gdzieś albo na dysku albo w necie. Ale nie lubię czytać z neta. :P No nic to.. :(

Dicey Reilly napisał(a):Mam w wersji wyłącznie elektronicznej, nie dało rady wypożyczyć w bibliotece uniwerku - osoby z mojego roku pożyczając coś, nie wiem co, spowodowały awarię w skali całego e-katalogu. Pasuje nie-papierowa wersja?

Taką mam gdzieś albo na dysku albo w necie. Ale nie lubię czytać z neta. :P No nic to.. :(
Nazywam się Milijon bo za miliony gardzę i ejakuluję frustracją...
Dżon męska
aka Nie znacie tego?

Reputacja: 2441

Postprzez Mogget » 14 paź 2010, o 19:33

Zabieram się za "Chrzest Ognia" Sapkowskiego.
Skończyłem drugi tom "Wylęgarni"-pierwszy bardziej mi się podobał, drugi męczył.
Prawie nikt na świecie nie pragnie wolności. Ludzie tylko myślą, że jej pragną. To wszystko iluzja. Gdyby naprawdę dano im wolność, większość nie wiedziałaby, co począć.(...) Ludzie w rzeczywistości lubią niewolę.
Mogget męska
Mag IV stopnia

Reputacja: 364

Postprzez Dicey Reilly » 14 paź 2010, o 19:53

Łaaa 'Chrzest ognia'! Kocham Sapkowskiego:D Pamiętam jak zaczęłam Chrzest ognia wieczorem to skończyłam przed świtem... Ale się cieszę, jakbym grzybka zjadła a to tylko musztarda rosyjska - daje czadu!

A u mnie do Eddy dołożyła się 'Wyspa diabła' Einara Karasona. Jakoś pójdzie...
Obrazek
Dicey Reilly żeńska

Postprzez Corvus26 » 14 paź 2010, o 20:04

Dicey Reilly napisał(a):Łaaa 'Chrzest ognia'! Kocham Sapkowskiego:D Pamiętam jak zaczęłam Chrzest ognia wieczorem to skończyłam przed świtem... Ale się cieszę, jakbym grzybka zjadła a to tylko musztarda rosyjska - daje czadu!

Ja tak jednego popołudnia przeczytałem "Miecz przeznaczenia", potem postanowiłem sobie reglamentować ;)
Jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu, oznaką czego jest puste biurko?

— Albert Einstein
Corvus26 męska
Mag IV stopnia

Reputacja: 290

Postprzez Kinga » 16 paź 2010, o 20:47

Ciemna strona słońca, Mistrza oczywiście.
(...) jeśli nie wiemy, skąd przychodzimy, to nie wiemy, gdzie jesteśmy, a jeśli nie wiemy, gdzie jesteśmy, to nie wiemy, dokąd zmierzamy.A jeśli ktoś nie wie, dokąd zmierza, to prawdopodobnie zmierza w złym kierunku.
Kinga żeńska
ciotka cierpienia

Reputacja: 1814

Postprzez nanny_ogg » 16 paź 2010, o 21:04

Kinga napisał(a):Ciemna strona słońca, Mistrza oczywiście.

I jakie wrażenia z lektury? Przyznam,że jest to jedna z niewielu książek Sir Terrego, której nie przeczytałam...
Wiele może się zdarzyć pomiędzy suknią a szafą. / T.Pratchett
Biedny kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby. / S.J.Lec
Pizza i"Dirty Dancing"!... / Ratharienn
nanny_ogg żeńska
Dziekan

Reputacja: 1654

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Niekoniecznie o Terrym...

Śmierć cmoknął. Pimpuś ruszył naprzód.
– Nigdy nie spotkałeś Życia, prawda?
MOGĘ CAŁKIEM SZCZERZE ZAPEWNIĆ, ŻE NIE.
– Prawdopodobnie jest takie wielkie, białe, trzeszczące. Jak burza z piorunami
w spodniach – zastanawiała się panna Flitworth.

Kosiarz, dodał(a) Dżon