Luźne dysputy

Darowizna dla Fundacji Wikimedia.

O wszystkim i o niczym podyskutujmy tu..

Darowizna dla Fundacji Wikimedia.

Postprzez greycoffey » 29 gru 2010, o 16:47

Zapewne korzystacie z internetowej encyklopedii Wikipedia, więc dlaczego nie przekazać darowizny na dalsze jej utrzymanie?

Kliknijcie i poczytajcie:
http://goo.gl/RcZ75
http://goo.gl/IDjyK
I'm just a dreamer, I dream my life away
I'm just a dreamer, who dreams of better days.
greycoffey
Student Magii

Reputacja: 14

Reklama

Re: Darowizna dla Fundacji Wikimedia.

Postprzez dagmarab » 29 gru 2010, o 18:02

no nie wiem za niedługo pewnie i wikipedia będzie płatna (w stylu wyślij sms za 10zł) teraz w necie coraz więcej stron korzysta z tej opcji i coraz więcej stron każe sobie płacić za udostępnianie jakiś informacji, a pamiętam czasy kiedy to na internecie prawie wszystko było za darmo:) a teraz nawet jak chce sie pograć to trzeba zapłacić;/

a cóż tak wspierasz wikipedie jesli mozna wiedzieć?
"Celem całości jest być całością"
dagmarab żeńska
Profesor NU

Reputacja: 410

Postprzez greycoffey » 29 gru 2010, o 20:41

Dzięki naszym darowiznom na wszelkich projektach Wikimedia nie będą się pojawiały reklamy, ani nie trzeba będzie za nie płacić. Symboliczny dolar (ok. 3,2zł chyba) wystarcza na utrzymanie ich projektów dla dwudziestu osób przez cały rok.

Wspieram, ponieważ doceniam koszt utrzymania takich serwisów, z których korzystamy praktycznie codziennie. Może to tylko ja taki jestem, płacę darowizny wykonawcom na Jamendo i np. twórcom dodatków do przeglądarek.
I'm just a dreamer, I dream my life away
I'm just a dreamer, who dreams of better days.
greycoffey
Student Magii

Reputacja: 14

Postprzez dagmarab » 29 gru 2010, o 21:04

dolar ostatnio stał po 2,98 wiem bo mi ciocia wysyłała zabawki dla małego i musiałam kupić 500$ żeby jej oddać:)
Ja np. wolę osobiście wspierać fundacje typu wielka orkiestra świątecznej pomocy bądź (jak ostatnio) fundację tvn (kupiłam misia i wysłałam sms'a) bo to idzie na pomoc chorym dzieciom. ale dzięki takim jak Ty szukanie informacji w necie będzie o wiele przyjemniejsze :) bo bez reklam to zawsze lepiej.
"Celem całości jest być całością"
dagmarab żeńska
Profesor NU

Reputacja: 410

Powrót do Luźne dysputy

-Po takich przeżyciach - dodał podsuwając postaci tacę z taką ilością zutylizowanych szczątków organicznych że była już prawie świadoma - przyda się panu gorący pasztecik...

Ruchome obrazki, dodał(a) grace