Luźne dysputy

Czy są palacze na sali?

O wszystkim i o niczym podyskutujmy tu..

Re: Czy są palacze na sali?

Postprzez reeven » 23 cze 2011, o 14:43

nindza77 napisał(a):Nie, nie moda, pod żadnym pozorem! Obrażasz mnie :P
Mówiłam ogólnie...nie koniecznie o tobie :P.Już nie bądź taki drażliwy ;)
"-Jako specjalistka od przerywania funkcji życiowych-odparła Łowczyni-nie mogę zgodzić się z tym stwierdzeniem.Żadne z was nie jest martwe.Natomiast oboje jesteście bardzo pijani"

Wrocławskie Towarzystwo Badań i Ochrony Dzięciołów Wodnych
reeven żeńska
Mag IV stopnia

Reputacja: 407

Reklama

Postprzez nanny_ogg » 23 cze 2011, o 17:37

emerencja napisał(a):że palenie postarza nie wierzyli, że mam o 10 lat mniej niż myśleli ..

- może ja czegoś nie rozumiem, ale ja bym się nie cieszyła z takiego komentarza Emmo ;) ,chyba miało być odwrotnie? ;)
Wiele może się zdarzyć pomiędzy suknią a szafą. / T.Pratchett
Biedny kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby. / S.J.Lec
Pizza i"Dirty Dancing"!... / Ratharienn
nanny_ogg żeńska
Dziekan

Reputacja: 1654

Postprzez emerencja » 24 cze 2011, o 14:36

Nianiu: no pefffnie, że odwrotnie (oś liczbowa jest dla mnie do dziś dnia tą piętą .. którą ile bym nie skrobała - i tak mi zawsze wyjdzie odwrotnie niż kciałam... :? ) może dlatego żem leworęczna i lewowzroczna /nawrócona na prawo, wbrew zaleceniom licznych specjalistów..? / toteż nigdy nie wiem co mam i po której stronie ;(
emerencja żeńska
Kierownik studiów nieokreślonych

Reputacja: 543

Postprzez Dżon » 24 cze 2011, o 14:39

A ja w sumie wczoraj spaliłem jednego, a dzisiaj jeszcze żadnego. :) Ale jeśli wyjdę z domu to zejdzie mi cała paka :P
Nazywam się Milijon bo za miliony gardzę i ejakuluję frustracją...
Dżon męska
aka Nie znacie tego?

Reputacja: 2441

Postprzez Anima Vilis » 25 cze 2011, o 11:26

Ja ograniczyłam palenie.. to znaczy nadal schodzi mi pół paczki dziennie ale teraz zwykle siedzę ze znajomymi jestem notorycznie opalana. Rozważam kupienie tytoniu i bletek,bo ile fajki kosztują każdy wie. A no i mogę się pochwalić, że mam nowe klikające L&My :mrgreen:
Obrazek
szukam w życiu odrobiny magii-szczegółów drobnych jak kwiaty konwalii
Dźwięk w ołowianej tubie rozchodzi się lepiej niż w wielorybie. Prawda Motopompa? Motopompa, powiedz im że to prawda..
Anima Vilis żeńska
królowa elfów

Reputacja: 792

Postprzez tter282 » 14 lip 2011, o 09:21

Skoro Anima się chwali, to i ja będę - zez wycieczki do krainy fioletowej krowy przywlokłem spory zapasik tytoniowego hardkoru, czyli gitanesy bez filtra. Fakt - to ćmiki wyłącznie dla poziomu profi, czyli tych palaczy, jakim niewiele płuc już zostało, w których te papierosy mogłyby porobić dziury.
Dumaj dumaj, carom nie budiesz...
tter282 męska
Anghammarad

Reputacja: 262

Postprzez l1l1th » 14 lip 2011, o 10:17

Palenie to najgłupsza rzecz jaka mnie spotkała. Popatrzcie na przewrotność losu. Zawsze się mówiło że dziecko nie umie podejmować decyzji, a głupia decyzja z dzieciństwa o zapaleniu papierosa ciągnie się za człowiekiem całe życie. A za tym zazwyczaj stoi brak poczucia własnej wartości i poczucie odrzucenia. Człowiek chce się poczuć dorosłym, silniejszym i sięga po atrybut dorosłego jakim jest papieros. Oczywiście jak ja byłam mała, media też zrobiły swoje. Noszę się z zamiarem rzucenia palenia już od jakiegoś czasu. Rok temu byłam na etapie że lubię palenie i nie było opcji żeby rzucić. Teraz z wolna już tak nie myślę. Zaczęłam czytać książkę z cyklu pranie mózgu o metodzie Easy Way i powiem wam że dała mi do myślenia. Nie skończyłam jej bo trochę się obawiam, że jak kiedy ją przeczytam i nie uda mi się rzucić to dojdę do wniosku że pozbyłam się ostatniej deski ratunku. Ale cały czas walczę ze swoim postrzeganiem papierosów.
l1l1th żeńska
Student Magii

Reputacja: 40

Postprzez Marcel » 15 lip 2011, o 09:58

No toś teraz dowaliła wszystkim palaczom...

Ja sam paliłem, ale jakiś czas temu wstałem rano, stwierdziłem "nie palę" i oto jestem. Trwa to koło miesiąca, więc da się.

Anima: mnie najbardziej brakuje właśnie tego klikania, to jest ekstra :twisted:
Studentów można kochać lub nienawidzić, ale nie wolno ich bić po głowie łopatą.

Jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu, oznaką czego jest puste biurko? — Albert Einstein
Czyste biurko, czysty umysł. - Mustrum Ridcully
Marcel męska
Mag I stopnia

Reputacja: 241

Postprzez l1l1th » 15 lip 2011, o 10:26

No a napisałam nieprawdę? Sama prawda, najgorsze jest to że sama palę...to jest dramat. Ja kilka lat temu też założyłam się że nie będę palić i ot tak nie paliłam prawie dwa lata. Ale wróciłam, bo sie złamałam, teraz znowu szukam w sobie tej siły która umożliwiła mi rzucenie, pytanie tylko czy ją znajdę? Mam nadzieję że się ze mnie nie wyprowadziła.....
l1l1th żeńska
Student Magii

Postprzez Marcel » 15 lip 2011, o 10:34

Nie mówię, że nieprawdę, tylko że pojechałaś.
Choć pewnie takich zatwardziałych palaczy i tak to nie rusza, bo słyszeli to wiele razy. Zresztą mnie nie ruszało, bo twierdziłem, że jak będę chciał, to przestanę i gadaniem o tym, jakie to niezdrowe i innymi mesjańskimi tekstami nikt nic nie zdziała.
Niemniej podkreślę jeszcze raz: napisałaś prawdę, choć brzmiącą bardzo patetycznie.

Jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu, oznaką czego jest puste biurko? — Albert Einstein
Marcel męska
Mag I stopnia

Postprzez l1l1th » 15 lip 2011, o 15:11

Dopóki się w głowie nie poprzestawia to nic nie ruszy i owszem. Ale żeby to brzmiało patetycznie? Nie sądzę. Fakt jest faktem, każdy nałóg jest oznaką słabości.
l1l1th żeńska
Student Magii

Postprzez Marcel » 15 lip 2011, o 15:35

Zdziebko tak, bo poczułem się taki maluczki, jakby na mnie ksiądz z ambony grzmiał. Ogólnie masz stuprocentową rację, ale rogata jest polska dusza i typowy Polak wobec rady tudzież takiego moralizatorskiego tonu przyjmuje pozycję "ja i tak wiem najlepiej", przeważnie puszczając to mimo uszu.

Marcel męska
Mag I stopnia

Postprzez l1l1th » 15 lip 2011, o 15:40

ehehehehe przepraszam w takim razie, bo nie miało to tak zabrzmieć :) Czasem mam tendencję do takiego tonu, co mnie z resztą denerwuje. Teraz jak przeczytałam ten post to Ci przyznaję jednak rację. Jak mi się zdarzy patosem zasunąć, to bardzo proszę mi powiedzieć - dam sobie siana i zacznę mówić normalnie, tak jak to było z Tofikiem :mrgreen:
l1l1th żeńska
Student Magii

Postprzez emerencja » 15 lip 2011, o 18:16

iżby topic nie przerodził się w gruchanko Marcelowo - 11thowe
pragnę uściślić jak następuje:

nieprawdą jest jakoby
l1l1th napisał(a):Człowiek chce się poczuć dorosłym, silniejszym i sięga po atrybut dorosłego jakim jest papieros

/no chyba, że jedynym "Człowiekiem" jest l1l1th/, ale jeśli tak, to ja nie jestem człowiekiem, lecz aniołem .. / a porzucając zjadliwość (w rozumieniu edytorskim - ukłon do Marcel )i rozumiejąc, że 11lith do siebie to piła - czyli indywidualnie rzecz biorąc - informuję, iż byłam aż nadto dorosła, gdy palić zaczęłam ... i z zupełnie innych motywów.

Ku radości 11lith (sorry, kopiowanie tak trudnego nicka zwiesiło mi komputer, więc haniebnie transponuję) dodam, iż nie poczułam się w najmniejszym stopniu maluczka czytając, bo miałam raczej odczucia faceta, co go pies gryzł w drewnianą nogę). No ale .. "ja jestem inna". :) ;)

Może dlategom taka dzielna, że nigdy żaden ksiądz nie śmiał na mnie zagrzmieć, nie tylko z ambony, ale nawet z konfesjonała (co mnie zresztą kilka razy zdziwiło, jak jeszcze do konfesjonała chadzałam)

wniosek: kużden palacz - choć niby identyczny, jako ten żuczek - innym jest.
I to by było na tyle ( na razie. Bo jak znów tutaj się zrobi "kącik admiracji Marcelo-11thowej, to zaś wkroczę ;) :)

aha! (tzn. P.S.) Wcale nie jestem zatwardziała!
emerencja żeńska
Kierownik studiów nieokreślonych

Reputacja: 543

Postprzez l1l1th » 15 lip 2011, o 20:23

Emerencja a kto powiedział że jesteś zatwardziała? :) I proszę mi tu żadnych kącików admiracji nie insynuować bo się zamknę w sobie :P
A tak na marginesie to każdy patrzy przez swój pryzmat i ocenia przez swój pryzmat :) każdy osąd jest subiektywny - więc każdy ma rację według siebie :mrgreen:
Ps.
Słusznie zauważyłaś że napisałam "człowiek" a nie "każdy człowiek" :)
l1l1th żeńska
Student Magii

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźne dysputy

Panna Eulalia Butts wraz ze swoją koleżanką, panną Delcross, oparły placówkę edukacyjną na zdumiewającym pomyśle, że skoro dziewczęta i tak nie mają nic do roboty, dopóki ktoś ich nie poślubi, równie dobrze mogą się zająć nauką.

Muzyka duszy, dodał(a) grace