W tym temacie był podawany link do "Wiedźmikołaja" na rapida (z tego, co patrzyłam linki jeszcze nie wygasły)
Requiem dla snu popieram w 289%.
Tyle o tym filmie trąbicie, że chyba obejrzę

Co do przeze mnie polecanych filmów:
-Sin City - Miasto Grzechu - dosyć... dziwny film. Ale podobał mi się bardzo.
- Rainman - piękne. świetna rola Dustina Hoffmana
- Simpsonowie - Wersja kinowa - płakałam ze śmiechu. Genialne! Serial to nic w porównaniu z pełnometrażówką.
- Gwiezdne wojny (wszystkie części)- chyba nie trzeba komentować. Majstersztyk.
- Indiana Jones (także wszystkie części) - baaardzo lubię ^.^
- Con Air - Los skazańców - chyba jeden z nielicznych filmów, którego setne powrótki lubię oglądać w TV. Uwielbiam scenę, gdzie skazaniec przebrany w babskie ciuszki tanczy do "Sweet home Alabama"
Podziemny krąg - świetny film z Edwardem Nortonem i Bradem Pittem. Totalna psychodelka i pokręcona fabuła - uwielbiam takie filmy.
Efekt motyla - także pokręcone, w związku z czym trafia w mój gust filmowy
Pachnidło - świetny film, muszę w końcu zabrać się za książkę. Na pewno zechcę obejrzeć ten film jeszcze raz
Gladiator - ach, ta muzyka...
Don Juan de Marco - chyba jedyne romansidło, które mnie przekonało. Ale to przez to, że nie jest to typowe, schematyczne romansidło. Piękny film Johnym Deepem i Marlonem Brando. Po obejrzeniu przez tydzień w kólko słuchałam "Have you ever really loved a woman" Adamsa ^.^
I am legend - jeden z nowszych filmów, ale bardzo dobry. Mi podobał się głównie ze strony ukazania psychiki tego ostatniego człowieka.
Pulp Fiction, Kill Bill (1 i 2) swa bardzo dobre filmy Quentina Tarantino. Zakręcone i momentami przegięte, ale i tak je uwielbiam. Do tego świetna muzyka.
Equliribium - potwierdzam, dobry film.
V jak Vendetta - świetne. Po raz drugi brakuje mi słów do opisania tego filmu...
Mr Brooks - polecam. Trochę inny film o seryjnym mordercy. Żądza zabijania ukazana jako uzależnienie. Film do końca pozostawia w niepewności i w pewnym momencie urywa się, kończy, pozostawia pewien niedosyt.
Taaak, to tyle by było ^.^ Przepraszam, ale w kwestii filmowej nie mogę się wypisać tak samo, jak w kwestii muzycznej. I tak pominęłam tu wiele filmów... ale na razie daruję sobie dalsze wymienianie.