Luźne dysputy

Filmy

O wszystkim i o niczym podyskutujmy tu..

Re: Filmy

Postprzez szkot » 8 sty 2012, o 00:08

Anima - to czuje, że będę musiał do tego jakieś wino wypić albo whisky. Może wtedy do mnie przemówi, bo póki co nie przemawia do mnie. Wierze na słowo, że to dobre kino, ale nie jestem na to gotowy. Jak obejrzę na pewno o tym napiszę :-)
Magia jednak ma w zwyczaju czekać w ukryciu niby grabie leżące w trawie.
szkot męska
Lu-Tze

Reputacja: 64

Reklama

Postprzez Vesper » 11 sty 2012, o 22:01

A ja tam wolę filmy lekkie, łatwe i przyjemne. Ambitne kino też jest ok, ale taka nie wymagająca egzystencjalnych przemyśleń "rozrywka" ma w sobie to "coś".
Nil Mortifi Sine Lucre
Vesper żeńska
Student Magii

Reputacja: 39

Postprzez Anima Vilis » 13 sty 2012, o 02:54

Ależ oczywiście.. w żaden sposób nie podważam genialności rozrywki nieco lżejszej..ba nawet tej tak lekkiej, że wygrywa z grawitacją- ostatnio spędziłam noc z kolegami oglądając "Straszne Filmy" (te głupie) i gdy wiem, że gdy osiągnę pewien określony stan (odurzenia) jestem w stanie przyznać im Oscara. Albo taki "How High", dla mnie klasyka. Częściej co prawda sięgam po te "ambitne" produkcje ale to niestety spaczenie rodzinne. Przy "Drzewie Życia" aż mózg dymił ale zrozumienie/zinterpretowanie daje dużo, dużo satysfakcji i jednocześnie wnosi do głowy myśl lub jakąś cięższą rozkminkę.
Obrazek
szukam w życiu odrobiny magii-szczegółów drobnych jak kwiaty konwalii
Dźwięk w ołowianej tubie rozchodzi się lepiej niż w wielorybie. Prawda Motopompa? Motopompa, powiedz im że to prawda..
Anima Vilis żeńska
królowa elfów

Reputacja: 792

Postprzez Dżon » 18 sty 2012, o 11:32

Ałtostopem przez galaktykę!!!
Wczoraj obejrzałem. Rozkurtyzania system! Takiego stężenia absurdu nie widziałem dawno. :D
Nazywam się Milijon bo za miliony gardzę i ejakuluję frustracją...
Dżon męska
aka Nie znacie tego?

Reputacja: 2441

Postprzez Kinga » 18 sty 2012, o 12:02

A książka i tak lepsza ;P

A ja wczoraj widziałam Gnomeo i Julia. Całkiem przyjemna bajka :)
(...) jeśli nie wiemy, skąd przychodzimy, to nie wiemy, gdzie jesteśmy, a jeśli nie wiemy, gdzie jesteśmy, to nie wiemy, dokąd zmierzamy.A jeśli ktoś nie wie, dokąd zmierza, to prawdopodobnie zmierza w złym kierunku.
Kinga żeńska
ciotka cierpienia

Reputacja: 1814

Postprzez Anima Vilis » 19 sty 2012, o 02:22

Aghrrr!!! Czy "Gnomeo" na koniec wypija truciznę a Julia wypruwa sobie bebechy? Jeśli nie to nie chcę nawet słyszeć o czymś takim nie mówiąc już o widzeniu.. Jestem bardzo czuła na punkcie nieprofanowania Willa.aczkolwiek chciała bym porozmawiać z człowiekiem który w dramatycznych losach kochanków zobaczył świetny materiał na film dla dzieci (aczkolwiek tego kto wpadł na pomysł żeby w takowym filmie pominąć wszystkie trupy i erotyzm a dodać gnomy powiesiła bym na jego własnym jelicie). Mogło by się t Swoją drogą dawno nie widziałam najlepszej ekranizacji tej sztuki ( z 1996 roku).
Obrazek
szukam w życiu odrobiny magii-szczegółów drobnych jak kwiaty konwalii
Dźwięk w ołowianej tubie rozchodzi się lepiej niż w wielorybie. Prawda Motopompa? Motopompa, powiedz im że to prawda..
Anima Vilis żeńska
królowa elfów

Reputacja: 792

Postprzez szkot » 20 sty 2012, o 23:29

Ja przez ostatni tydzień widziałem niemieckie "Combat Girls. Krew i honor". Dobry film. Takich ludzi to bym lał po mordzie i patrzył czy puchną.
A dzisiaj zobaczyłem "Cyrk Columbia". Bardzo przyjemny film, dobrze się ogląda. Polecam :-)
Magia jednak ma w zwyczaju czekać w ukryciu niby grabie leżące w trawie.
szkot męska
Lu-Tze

Reputacja: 64

Postprzez Dżon » 6 lut 2012, o 14:21

Nadrabiam zaległości. Czyli
Metal: A Headbanger's Journey.

"-Teraz będziemy przeprowadzać wywiad z Mayhem. W 1990 ich wokalista odstrzelił sobie łeb. Od tej pory noszą kawałki jego czaszki. Wywiad może być dziwny".

"-Co byś zrobiła jakby nagle pojawił się tu Rob Halford?
-Połamałabym mu gnaty". :D

A to Niania :D
"-Najgorsze jest to, że na scenie cały czas musisz być ponętna.
-Dlaczego?
-Bo wszyscy ci obleśni faceci napaleni są tylko na metal". :D
Nazywam się Milijon bo za miliony gardzę i ejakuluję frustracją...
Dżon męska
aka Nie znacie tego?

Reputacja: 2441

Postprzez Casseith » 6 lut 2012, o 23:57

Tak ostatnio tematycznie obejrzałam "V jak Vendetta". Nie powiem, oczka mi się w pewnym momencie zaszkliły, a i kilka ciekawych zwrotów akcji było (pewnie jeszcze bardziej by do mnie trafiły, gdybym wcześniej nie natrafiła na wrednego spoilera pod jakąś recenzją). Generalnie na plus. Czy bardziej niż komiks, jeszcze nie wiem - muszę w końcu się za niego zabrać. ;)

A, i jeszcze przypomniałam sobie swój ukochany "Wywiad z Wampirem". Cudo, zwłaszcza jako lekarstwo na dzisiejsze świecące w słońcu wampiry.
Casseith żeńska
Student Magii

Reputacja: 203

Postprzez Motopompa » 7 lut 2012, o 03:12

Skończyłem LOTRa edycję reżyserską. Nie mam pojęcia jak dali radę wyciąć z tego chociaż jedną scenę na potrzeby wersji kinowej.
Nie wiem co by tu napisać mądrego, więc wstawiam żółwia Janusza. ______________
ಠ_ಠ+++Błąd: brak sera+++
Obrazek
‘‘And don’t try to act like a Human, because Fairies are much, much cooler!’’
Motopompa męska
Kwestor

Reputacja: 1268

Postprzez Sushi » 8 lut 2012, o 00:46

Maraton X-men'ów!
X-men, X-men 2, Ostatni bastion, Pierwsza klasa, Wolverine Geneza i kilka pierwszych odcinków X-men Evolution :mrgreen:
"ch** z tym, że moje życie to porażka": zaczęłam myśleć już przy dwójce potem byłam coraz szczęśliwsza i zdrowsza. Nie placebo tylko x-men efekt. :D
OUT OF ORDER.I blame it on my A.D.D baby
Sushi żeńska
Złodziejka zapalniczek

Reputacja: 371

Postprzez Rosette » 8 lut 2012, o 11:02

Ososbiście, mam spore zaległości filmowe, na czego świadomość większość znajomych nadal reaguje " COOOOO, NIE WIDZIAAAŁAŚŚ?! " ale dzielnie katują mnie nimi i nadganiamy.

Ostatnio oglądałam " An Education " dzielnie przetłumaczone na polski " Była Sobie Dziewczyna "... film ciekawy, chociaż tematyka banalna i powtarzalna. Ale za to jest bardzo ładnie zrobiony- szara, przytłumiona kolorystyka filmu mnie ujęła.

PS
Mnie V jak Vendetta bardzo się podobał. Oglądałam go zanim ta afera wybuchła, bo ponad rok temu i na moją opinię nawet w najmniejszym stopniu nie wpływają szumy wokół tego filmu apropo ACTA. Ujął mnie sposób, w jaki pokazano jak pięknie można walczyć za swoje idee. Oczywiście, był patetyczny i rozdmuchany do granic możliwości, ale jakoś mi to nie przeszkadzało, zwłaszcza przy tak cudownej i czarującej kreacji samego V :)
Obrazek
Rosette żeńska
Mag II stopnia

Reputacja: 286

Postprzez pa5tor » 8 lut 2012, o 11:40

Dżon napisał(a):Metal: A Headbanger's Journey.

o żesz w morde, a niech zdechnę ja i wszystkie pchły moje...MUSZĘ OBEJRZEĆ TEN FILM!!!
Dzięki Dżon ;)
pa5tor męska
Student Magii

Reputacja: 38

Postprzez Aiyanna » 9 lut 2012, o 16:38

"Eksperyment" - na podstawie eksperymentu Zimbardo z więźniami i strażnikami. I jak zwykle - inaczej się o tym czyta a inaczej ogląda. Mimo, że szczęki z podłogi nie zbierałam to dreszczyki na plecach pojawiały się kilkakrotnie ;)
Moja jest tylko racja i to święta racja, bo nawet jeżeli jest i twoja, to moja jest mojsza niż twojsza, i zaprawdę powiadam wam, że to właśnie moja racja jest najmojsza! made by Toroj
Aiyanna żeńska
Mag III stopnia

Reputacja: 381

Postprzez reeven » 10 lut 2012, o 10:33

Rosette napisał(a):Oczywiście, był patetyczny i rozdmuchany do granic możliwości, ale jakoś mi to nie przeszkadzało, zwłaszcza przy tak cudownej i czarującej kreacji samego V
Nie przepadam za patetycznością,ale to film na podstawie komiksu więc pewnie trudno uniknąć.
Też mam zaległości...ale na dobra sprawę moim zdaniem coraz mniej wychodzi takich filmów które można powiedzieć,że "Warto to zobaczyć" wiec na razie nie mam z tym problemu.Jak mieszkałam we Wrocku to z koleżanką zawsze oglądałyśmy "nowości" wtedy to byłam na czasie ;). Mimo wszystko u mnie to ja jestem zazwyczaj osobą która jak twoi znajomi mówi "Nie widziałaś/widziałeś tego?" ale to się zazwyczaj odnosi do filmów które uważam ,że warto znać ;)
"-Jako specjalistka od przerywania funkcji życiowych-odparła Łowczyni-nie mogę zgodzić się z tym stwierdzeniem.Żadne z was nie jest martwe.Natomiast oboje jesteście bardzo pijani"

Wrocławskie Towarzystwo Badań i Ochrony Dzięciołów Wodnych
reeven żeńska
Mag IV stopnia

Reputacja: 407

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźne dysputy

Błędna wymowa może mieć fatalne skutki. Pewien chciwy szeryf Yl-Abi został kiedyś przeklęty przez niewykształcone bóstwo i wszystko, czego dotknął, zmieniało się w Zołto, który okazał się niedużym krasnoludem z oddalonej o setki mil górskiej osady. Klątwa magicznie ściągała go do królestwa i kopiowała bezlitośnie. Jakieś dwa tysiące Zołtów później klątwa się wreszcie wyczerpała. Obecnie mieszkańcy Yl-Abi znani są z niezwykle niskiego wzrostu i skłonności do irytacji.

Wyprawa czarownic, dodał(a) Marek_Sobczak