Luźne dysputy

Filmy

O wszystkim i o niczym podyskutujmy tu..

Re: Filmy

Postprzez Jahoo » 6 paź 2008, o 20:21

Filmem moim ulubionym jest Vanilla Sky. Po prostu taki niezwykły. I nawet przed sobą się ni przyznaje, że chodzi o piosenkę Radiohead na początku. Zresztą rewelacyjnie dobraną.
Chodzi o to waniliowe niebo.
I o teksty Sofii.

Co jeszcze?
Alibi. Miła rzecz. I ta scena jak wszystkich wkręca...
Noi Albinoi mną wstrząsnęło. Pozytywnie.
Pink Floyd The Wall. O to jest świetny film.

Pewnie nie liczy się "Latający Cyrk Monty Pythona? Świetny.
I Kampania Braci, z seriali.
cóż? Może jakiś cytat?
You’ve got to ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Jahoo
Mag II stopnia

Reputacja: 0

Reklama

Postprzez Anima Vilis » 6 paź 2008, o 20:47

nikt nie spodziewa sie mhiszpańskiej inkwizycji!!

Monty Python rządzi 8-)
Obrazek
szukam w życiu odrobiny magii-szczegółów drobnych jak kwiaty konwalii
Dźwięk w ołowianej tubie rozchodzi się lepiej niż w wielorybie. Prawda Motopompa? Motopompa, powiedz im że to prawda..
Anima Vilis żeńska
królowa elfów

Reputacja: 792

Postprzez Jahoo » 10 paź 2008, o 15:47

Rządzi i rządzić będzie, póki znów nie wymyślą czegoś śmiesznego.
cóż? Może jakiś cytat?
Jahoo
Mag II stopnia

Postprzez Elencza » 28 paź 2008, o 20:56

Obejrzałam wczoraj "BenX", nie znam na razie reżysera ani aktorów, a film bardzo mnie poruszył. O grach komputerowych, okrucieństwie "kolegów" szkolnych, autyźmie i ogólnej znieczulicy społeczeństwa na prześladowanie osób, które są w jakiś sposób inne. Nie brzmi to zbyt wesoło, ale polecam. Ciekawy montaż.
"Po prawej z głośnym wrzaskiem zawodu pękła cienka bariera pomiędzy namiętnym kochankiem, a kandydatem na świeżo upieczonego (za jakieś 9 miesięcy) ojca." M.Sobczak
Elencza żeńska
Mag IV stopnia

Reputacja: 288

Postprzez 6JeździecApokalipsy » 11 gru 2008, o 15:40

Niedawno oglądałem Underground i polecam! Film ciekawy i śmieszny, a zakończenie jest... dosyć niezwykłe.
Ekskrementować to se pani może w teatrze, nie w szkole!
6JeździecApokalipsy
Mag I stopnia

Postprzez Kinga » 11 gru 2008, o 18:29

Ja uwiebiam wspominane już wcześniej Efekt Motyla i Requiem dla snu, i żadko wspominany psychodeliczny Las Vegas Parano (z Deepem), a także filmy Burtona (Sweeny Todd WTF) i Tarantino (głównie Pulp Fiction i Wściekłe Psy).
Foresta Gumpa oglądałm już coś koło 15 razy i nie zamierzam przestać :mrgreen: tak samo jak Men in Black (ale tylko jedynka bo dwójka już była maksymalnie wtórna) i Bad Boys (1 i 2).
Z polskiego kina rządzą, rządziły i rządzić będą Pręgi, Dzień Świara i polska wersja Poranku Kojota :twisted: .
Pewnie zaraz mnie zlinczujecie ale Monty Pythona nie lubie... :oops:

Widziałam i lubie jeszcze wiele filmów ale nie starczyłoby mi kilku dni żeby je wymienić...
(...) jeśli nie wiemy, skąd przychodzimy, to nie wiemy, gdzie jesteśmy, a jeśli nie wiemy, gdzie jesteśmy, to nie wiemy, dokąd zmierzamy.A jeśli ktoś nie wie, dokąd zmierza, to prawdopodobnie zmierza w złym kierunku.
Kinga żeńska
ciotka cierpienia

Reputacja: 1814

Postprzez Jahoo » 11 gru 2008, o 19:11

Pewnie zaraz mnie zlinczujecie ale Monty Pythona nie lubie... :oops:

*linczu linczu, linczu linczu*
Jak można nie lubić Monty Pythona? Hiszpańska inkwizycja już do ciebie jedzie! Ale o tym cicho, bo nikt nie spodziewa się hiszpańskiej inkwizycji!
cóż? Może jakiś cytat?
Jahoo
Mag II stopnia

Postprzez Uuk » 11 gru 2008, o 20:21

Cytrynowy sorbet? :)
+++ Błąd Dzielenia Przez Ogórek. Zainstaluj Wszechświat Ponownie I Rebootuj. +++

Obrazek
Uuk
Mag I stopnia

Reputacja: 14

Postprzez jaro_gryf_666 » 11 gru 2008, o 20:28

Kinga napisał(a):Pewnie zaraz mnie zlinczujecie ale Monty Pythona nie lubie... :oops:

:shock:
Przynieście wygodny fotel! I miękkie podusie! :twisted:

A ja na ten przykład lubię filmy ze Stalonem. O. Taki Rocky np. Albo Rambo.
NOBODY expects the Spanish Inquisition! Amongst our weaponry are such diverse elements as: fear, surprise, ruthless efficiency, an almost fanatical devotion to the Pope, and nice red uniforms...
jaro_gryf_666
Hiszpańska Inkwizycja

Reputacja: 441

Postprzez szkot » 12 gru 2008, o 15:45

Bo nikt się nie spodziewa hiszpańskiej inkwizycji. A ja planuje obejrzeć sobię w najbliższym czasie "Pioruna" za hasło "Piekło to ja wciągam nosem". Bo ostatnimi czasy naprawdę dobre filmy animowane się pojawiają. Ostatnio widziałem "Małpy w kosmosie" - film, który przekracza granicę żenady w taki sposób, że staje się ciekawa i śmieszna. No i jako fan Lostów popłakałem się przy scenie jak na planetę lerciał statek badawczy a stworki krzyczały- "te jak w zagubionych" :D
Magia jednak ma w zwyczaju czekać w ukryciu niby grabie leżące w trawie.
szkot męska
Lu-Tze

Reputacja: 64

Postprzez Jahoo » 12 gru 2008, o 16:49

Małpy w kosmosie, zapowiada się ciekawie.
cóż? Może jakiś cytat?
Jahoo
Mag II stopnia

Postprzez Anima Vilis » 10 sty 2009, o 00:21

tajne przez poufne..genialna pokrecona komedia..są sceny ktore zwalaja z krzesełka..polecam gorąco

1408..autentycznie horrorowarty horror...balam sie tramwajem sama wracac po tym jak to obejrzałam u kolegi
Obrazek
Dźwięk w ołowianej tubie rozchodzi się lepiej niż w wielorybie. Prawda Motopompa? Motopompa, powiedz im że to prawda..
Anima Vilis żeńska
królowa elfów

Postprzez Uuk » 10 sty 2009, o 04:09

1408 było dobre, ale ja i tak wolałem książkę. :P A dokładnie opowiadanie Stephena Kinga pod tym samym tytułem.

A ja ostatnio odświeżam sobie Twin Peaks - uwielbiam Lyncha i jego klimaty.
+++ Błąd Dzielenia Przez Ogórek. Zainstaluj Wszechświat Ponownie I Rebootuj. +++

Obrazek
Uuk
Mag I stopnia

Reputacja: 14

Postprzez tter282 » 10 sty 2009, o 17:55

No i prawidłowo Uuk - Lynch zawsze górą i basta! I tena podkład muzyczny. Picobello fantastico.

Ostatnimi czasy jestem pod dużym wrażeniem filmu pod hasłem "O potworku w Nowym Jorku", czyli "Projekt Monster". Fajna rzecz. Abstrahując od fabuły, najmocniejszą stroną jest ręczne prowadzenie kamery, co wytwarza tak klaustrofobiczny klimat, że w kinie czułem sie wgniecony we fotel. Szkoda tylko, że zabrakło towarzystwu odwagi i nie nakręcili tego zwykłą amatorską kamerą - wtedy ogień byłby jeszcze większy.

Bardzo wciągnął mnie także ostatni Batman. O ile nie byłem nigdy fanem czterech pierwszych filmów, o tyle "Batman - początek" i "Mroczny Rycerz" dają do pieca. Szczególnie rola Jokera w drugim z wymienionych zasługuje na uwagę. Czapki z głów przed Ledgerem za tą kreację.
Dumaj dumaj, carom nie budiesz...
tter282 męska
Anghammarad

Reputacja: 262

Postprzez Anima Vilis » 10 sty 2009, o 18:20

ksiazki 1408 nie czytałam ale zamierzam..film dobry...do tego stopnia ze jak podskoczyłam na jednej scenie to zawartosc popielniczki wylądowala na moim koledze (popielniczki którą tylko trzymałam nie korzystałam z niej)
bardzo mi sie podba styl Lyncha..przyznaje ze Twin Peaks nie widzialam ale mam w planie..a blue velvet to majstersztyk.

jakby przypadkiem wtrące że czesc batmanów wyreżyserowane albo wyprodukowane zostały przez mistrza nad mistrzami Tima Burtona 8-)
Obrazek
Anima Vilis żeńska
królowa elfów

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźne dysputy

Wiele obiektów wzniesionych przez architekta i niezależnego projektanta Bergholta Grim­walda (Bezdennie Głupiego) Johnsona zapisano w kronikach Ankh-Morpork, często w rubryce z nagłówkiem „Przyczyna zgonu”. Był on, jak zgadzała się większość, geniuszem, przynajmniej jeśli zdefiniować to słowo w sposób możliwie szeroki. Z pewnością nikt inny na świecie nie potra­fiłby stworzyć mieszanki wybuchowej ze zwykłego piasku i wody. Dobry inżynier, jak zawsze powtarzał, powinien być zdolny do wszystkiego. I on w samej rzeczy był...

Ostatni bohater, dodał(a) Sushi